kosiorek2508 06.02.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Jak paliłęm ekogroszkiem Extra (niby 25-27Mj) to był jednak lekko słabszy niż ekogroszek (podobno) z Chwałowic. Miał wiecej popiołu i niższą kalorycznośc , ale jakiejś tragedii nie było .. Paliłem też miałem podobno z Piasta (24mj) aby byłto bardzo problematyczny miał , ale mimo że problematyczny to kaloryczniejszy od Energo , suchy i z większą ilością "grubszego" węgla .. Tutaj nędza. Mniej syfił mi się kocioł jak paliłem czechem , albo bardzo podobnie ... Kalorycznośc dla mnie jak czecha ... Zapewne to już koniec zakupów przez neta , teraz Energo (ekogroszek) jest w kosmicznej cenie (850zł) a miału od Energo już nigdy nie kupię Ja dodam ze ego z energo to też straszna lipa w tym roku. W zeszłym jak najbardziej był OK, lecz w tym to nie ten sam groszek dużo kamieni a popiołu to będzie ze 20% (w zeszłym roku było dużo mniej popiołu) wcześniej wypalał się na popiół z papierosa a teraz szlakuje i się zlepia jedyne to ze go kupiłem za 705 zł latem bo teraz to cena z kosmosu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 06.02.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Na węgiel z Kareny też ostatnio narzekali - wychodzi na to że nie ma już z skąd brać !!!! - pozostanie przejść na gaz albo pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 06.02.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam Ja kilka dni temu kupiłem ekogrosze na allegro w firmie Weglobud Żory. Za tone zapłaciłem nie mało bo z transportem pod dom 880 zł tona (niestety w sezonie zawsze drogo). Groszek w żółtych workach deklarowany jako Pieklorz. To mój pierwszy sezon grzewczy więc ryzykuje zakupy w rożnych miejscach i to był pierwszy zakup przez internet, czego się obawiałem to tego że będzie mokry biorąc pod uwagę fakt że jest to sezon zimowy. Transport odbierała moja żona więc nie sprawdziła co jest w workach paleta była solidnie zabezpieczona nie tylko streczem ale tez workiem foliowym od góry. Po rozpakowaniu kilku worków byłem mile zaskoczony wilgotność w normie jak na porę roku ale z worków się nie lało kilka dni w kotłowni i groszek suchy. Co do spalania prz aktualnej pogodzie do -10 piec szybko się dogrzewa czuć że węgiel ma deklarowaną moc niestety popiołu jest trochę więcej niż deklarowane 4-6% ale wychodzę z założenia że lepiej mieć więcej popiołu niż mega spieki w popielniku A co do transportu to 3 dni i był u mnie na podwórku. Polecam ekogroszek żółty Pieklorz z Weglobud Żory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 06.02.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Jak paliłęm ekogroszkiem Extra (niby 25-27Mj) to był jednak lekko słabszy niż ekogroszek (podobno) z Chwałowic. Miał wiecej popiołu i niższą kalorycznośc , ale jakiejś tragedii nie było .. Paliłem też miałem podobno z Piasta (24mj) aby byłto bardzo problematyczny miał , ale mimo że problematyczny to kaloryczniejszy od Energo , suchy i z większą ilością "grubszego" węgla .. Tutaj nędza. Mniej syfił mi się kocioł jak paliłem czechem , albo bardzo podobnie ... Kalorycznośc dla mnie jak czecha ... Zapewne to już koniec zakupów przez neta , teraz Energo (ekogroszek) jest w kosmicznej cenie (850zł) a miału od Energo już nigdy nie kupię Te ceny Energo to jakiś kosmos... Retopala bezpośrednio z kopalni można nabyć za 800zł lub oryginalnego Ekoreta też z kopalni za 918zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 06.02.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 (edytowane) Witam Ostatnio testowałem na allegro ofertę ruska 800 zł z dostawą. Naprawdę suchy węgiel. Spokojnie mogę polecić. w tej samej cenie masz oryginalny retopal prosto z kopalni i na bank jest bardziej kaloryczny, bo paliłem tym i tym.... perła była dobra ale jak kosztowała niewiele ponad 500zeta Edytowane 6 Lutego 2017 przez Tomaszs131 link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 06.02.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Na stronce superopału się coś nowego pojawiło http://superopal.com/sklep/ekogroszek-economy-max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 07.02.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Przed Pieklorzem miałem kilka worków Ekoreta z kopalni Juliusz (kupiony w pobliskim składzie po 22,5 za worek - MASAKRA) kaloryczność zadowalająca spalanie tez ale po spaleniu 100 kg trzeba było wyczyścić piec bo był mega zasyfiony. Paliłem też groszkiem z Bartexu Rubin, Silver i Gold całkiem niezły groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 07.02.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Witajcie, co powiecie o Bartex Rubin- ponoć kopalnia KWK Piast. Muszę w najbliższym czasie coś kupić. Ktoś pali/palił tym grochem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 07.02.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Witajcie, co powiecie o Bartex Rubin- ponoć kopalnia KWK Piast. Muszę w najbliższym czasie coś kupić. Ktoś pali/palił tym grochem ? Info na stronie - "Uprzejmie informujemy, że ze względu na warunki pogodowe, węgiel może być wilgotny/mokry." Jak dopytałem jak to faktycznie wygląda na obecną chwilę to napisali wprost że jest mokry, dlatego zamówiłem Ekobran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 07.02.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) paliłem wszystkimi typami ekogroszku z Bartexa Rubin, Silver i Gold kupiłem w OBI jak były promocje bo wychodziło taniej niż przez neta i na szczęście trafiłem na suchy tzn był wilgotny ale nie mokry. Jak masz w pobliżu OBI to śledź promocje jak im nie schodzi to poszczają za mniejszą kase. Ja w grudniu kupiłem za 18,49 silvera jak by mi weszło więcej w samochód to bym za ta kasę wziął, jak się okazało mieli bledną cenę w systemie bo już na drugi dzień była cena 21,99 Informacja na temat wilgotności ekogroszku w sezonie zimowym pojawia się chyba na wszystkich stronach. pawko widzę że jesteś z Kielc ja własnie kupowałem w obi Kielce teraz mają ceny kosmos jeśli chodzi o Rubina dołóż złotówkę więcej i kup silvera. Edytowane 7 Lutego 2017 przez zloty_66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buhaj39 07.02.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Panowie,Muszę dokupić tochę groszku żeby dociągnąć do wiosny, czy ktoś z Was palił tym groszkiem z Obi?Wiem że w Obi można w podobnej cenie kupić Rubina ale średnio się u mnie spala a Silver który spalał się bardzo fajnie wychodzi na ten moment sporo drożejTo chyba jakiś rusek a z ruskami nie miałem jak dotąd większych problemów. https://www.obi.pl/paliwa/ekogroszek-czarny-diament-24-mj-20-kg/p/6298350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 07.02.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 w LM też jest całkiem niezły,bezproblemowy rusko- groszek. dzisiaj przyjechał do mnie ekoret. trochę wilgotny ,worki lekko zaparowane ,ale groszek nie jest mokry. palety suche. na tą porę roku całkiem nieźle. dodam ,że obok moich palet na aucie kuriera stały palety golda i widać gołym okiem ,że cieknie i to ostro . a szkoda, bo mam silwera i rubina i jestem zadowolony. fakt ,że trochę koksuje ale dużo ciepła i mało popiołu. jak doschnie ekoret będę miał porównanie i później coś napisze. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubik102 07.02.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Palił ktoś ekogroszkiem z firmy ? Zamowilem 1t jutro ma ponoć przyjść i może przy okazji ktoś by mi pomógł w nastawieniu odpowiednich parametrów mojego pieca ? Edytowane 7 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 07.02.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Buhaj39 odpuść sobie ten czarny diament z obi miałem i nie polecam 100 kg groszku i robiły się takie skwary że pogrzebaczem musiałem rozbijać a do tego mało kaloryczny w sumie jaka cena taka jakość w obi są czasem promocje na bartexa. Robin słaby ale dobrze się spala Silver i Gold ok ale cena powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubik102 07.02.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 I jeszcze na jakiej wysokości powinien wisieć ten deflekter nad płomieniem bo u mnie jest mniej więcej 5 cm a posiadam piec galmet ze sterownikiem exoert Pid dynamic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.02.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 w LM też jest całkiem niezły,bezproblemowy rusko- groszek. dzisiaj przyjechał do mnie ekoret. trochę wilgotny ,worki lekko zaparowane ,ale groszek nie jest mokry. palety suche. na tą porę roku całkiem nieźle. dodam ,że obok moich palet na aucie kuriera stały palety golda i widać gołym okiem ,że cieknie i to ostro . a szkoda, bo mam silwera i rubina i jestem zadowolony. fakt ,że trochę koksuje ale dużo ciepła i mało popiołu. jak doschnie ekoret będę miał porównanie i później coś napisze. pozdr Brałeś ten Ekoret prosto z kopalni? jak długo czekałeś na dostawę po wpłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buhaj39 07.02.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Buhaj39 odpuść sobie ten czarny diament z obi miałem i nie polecam 100 kg groszku i robiły się takie skwary że pogrzebaczem musiałem rozbijać a do tego mało kaloryczny w sumie jaka cena taka jakość w obi są czasem promocje na bartexa. Robin słaby ale dobrze się spala Silver i Gold ok ale cena powala Dzieki za info Odpuściłem sobie,wziąłem 10 worków Rubina chodziaż tak jak pisałem nie spala się u mnie jakoś rewelacyjnie,szkoda że Silver po 23pln za worek. Rubin który dziś kupiłem lekko wilgotny,z worków się nie leje,doschnie w kotłowni i bedzie ok. Czekam do wiosny i chyba na przyszły sezon kupie Silvera. Co do Golda,miałem kilka worków i za cholere nie umiałem sobie z nim poradzić,nawet przy minimalnym nadmuchu robiła sie na palniku jedna wielka kula, natomiast Silver rewelacja. Edytowane 7 Lutego 2017 przez buhaj39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenMartin 07.02.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 U mnie Rubin spala się całkiem dobrze i zamierzam kupić go na przyszły sezon więc polecam.Natomiast tak przy - 10 zacząłem wrzucać Jareta plus z Atexu i też się sprawdzał ale mam po nim dużo popiołu.Ostatnio dokupiłem na lokalnym składzie 500kg opału żeby na luzie dociągnąć do wiosny i był wilgotny,po suszeniu wrzuciłem go do zasobnika bo wyglądał na dość suchy a na drugi dzień po ściankach ciekła mi woda.To był ostatni zakup zimą i takiego błędu nie popełnię już nigdy,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buhaj39 07.02.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 U mnie Rubin spala się całkiem dobrze i zamierzam kupić go na przyszły sezon więc polecam.Natomiast tak przy - 10 zacząłem wrzucać Jareta plus z Atexu i też się sprawdzał ale mam po nim dużo popiołu.Ostatnio dokupiłem na lokalnym składzie 500kg opału żeby na luzie dociągnąć do wiosny i był wilgotny,po suszeniu wrzuciłem go do zasobnika bo wyglądał na dość suchy a na drugi dzień po ściankach ciekła mi woda.To był ostatni zakup zimą i takiego błędu nie popełnię już nigdy,pozdrawiam. Witaj w klubie,lepiej kupić więcej i niech zostanie niż pózniej kupować co jest,mokre,drogie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.02.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Na węgiel z Kareny też ostatnio narzekali - wychodzi na to że nie ma już z skąd brać !!!! - pozostanie przejść na gaz albo pompę ciepła. Zawsze można palić czechem - jest tani i powinien być suchy bo nie jest płukany, ale ma dużo lotnego popiołu, albo znaleźć gdzieś sezonowany od jesieni Jaret Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts