brx12 21.02.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 A jak z popiołem i spiekalnością ?? No najważniejsze to żeby nie był mokry jak będzie nawet bardziej wilgotny to nie stanowi dla mnie problemu bo wilgoć szybko odparuje mi w kotłowni jak na takie temperatury co mamy teraz to będzie w sam raz a zawsze to coś innego do przetestowania na przyszłość. Popiół faktycznie około 10% ale mi to akurat nie przeszkadza bo i przy poprzednich też opróżniam codziennie albo co dwa dni szuflade a jeśli chodzi o spiekalność to przy tej temperaturze i moich nastawach 5/50 i nawiew 50 % to bardzo małe spieki a też testuje różne ekogroszki najważniejsze ze nie był mokry ponieważ w tym czasie ciężko kupić coś suchego porównując ostatnio inne eko. które były tak mokre ze nie dało sie nimi palić gdzie wcześniej nawet je suszyłem to na dnie worka i tak woda, nie będę ich wymieniał ponieważ ostatnio dostałem bana nie wiem za co a wkleiłem tylko link z zapytaniem czy .... ten ekogroszek jest dobry to mój post został usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 23.02.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 i tak Retopal z PGG dojechał, w pn zamówiony - dziś dostawa : - jeśli chodzi o wilgotność to jest bardzo dobrze... tylko trochę wilgotny... w porównaniu do zamówień z Bartexu i Superopał z początków jesieni zeszłego roku jest wręcz suchy... Bartex I superopał był bardzo mokry - granulacja ładna - bez miału.. wysypałem kilka worków - worki dosyć mocne - białe z napisami, wyrywkowo zważyłem i jest te deklarowane 25kg - paleta nieuszkodzona. bardzo dobrze że pakują to po 750kg, bo jak kiedyś zmawiałem z innych firm gdzie było pakowanie po tonie, to te palety często były uszkodzone - firma kurierska jakaś inna - nie poczta polska Zobaczymy jak będzie się palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fat_shady 23.02.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Daj znać jak będzie się palił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisgie 23.02.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 i tak Retopal z PGG dojecha Sprawdź przed wsypaniem czy nie ma większych kawałków, ja mialem, zebralo się reklamowka orzecha. Jesli to ten sam pokład co u mnie to pewnie będziesz zadowolony. Kalorycznosc d.... nie urywa ale nadrabia brakiem jakichkolwiek problemów ze spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.02.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Ile zapłaciłeś za 750kg z dostawą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 25.02.2017 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Ile zapłaciłeś za 750kg z dostawą ? 597zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuteq 26.02.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 czy ktoś zna kod kasowania przeglądu serwisowego dla EKR 10KW ze sterownikiem Classic Eco?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 26.02.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Ten retopal z PGG ma dziwnie szary kolor jak wyschnie na pieprz - może to przyszło z kopalni ale tłucznia hehe - niedługo zasypię to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 27.02.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 czy ktoś zna kod kasowania przeglądu serwisowego dla EKR 10KW ze sterownikiem Classic Eco?? To już takie cuda wymyślają żeby trochę kasy przyciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 28.02.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 czy ktoś zna kod kasowania przeglądu serwisowego dla EKR 10KW ze sterownikiem Classic Eco?? A co się stanie jak nie będzie zrobiony przegląd ?? Piec przestanie działać?? A swoja drogą to niedługo trzeba będzie robić na wszystko przeglądy jak samochodu bo nie dopuszczą do użytku (ruchu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 28.02.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ten retopal z PGG ma dziwnie szary kolor jak wyschnie na pieprz - może to przyszło z kopalni ale tłucznia hehe - niedługo zasypię to dam znać Może zamiast węgla wysłali Ci kamyczki pod tuje albo inne drzewka ale jak dobry piec to nawet kamień przemieli i "spali" Ja do tej pory zawsze miałem groszki ciemno czarne niektóre była takie błyszczące a np bartex gold czasem ma takie złote drobinki nie wiem od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 28.02.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 np bartex gold czasem ma takie złote drobinki nie wiem od czego to zależy. Hehe, pewnie dlatego Gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.02.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ten szary Retopal z PGG pali się całkiem nieźle - jutro/pojutrze napiszę więcej, na razie popiół bardzo drobny, nic się nie klei, nie szlakuje, nie spieka... oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 28.02.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Dziś kupiłem do testów 100 kg ekogroszku z Kolumbii.Worki plecione czarne, bez napisów. Wg sprzedawcy 26MJ.Niestety mimo zapewnień w środku dość mokro i konieczne jest dosuszenie.Dam znać jak się spala po dokonaniu próby.Cena 760 zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.02.2017 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Dziś kupiłem do testów 100 kg ekogroszku z Kolumbii. Worki plecione czarne, bez napisów. Wg sprzedawcy 26MJ. Niestety mimo zapewnień w środku dość mokro i konieczne jest dosuszenie. Dam znać jak się spala po dokonaniu próby. Cena 760 zł/t Trafiłeś na porę deszczową w Kolumbii - hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 01.03.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Trafiłeś na porę deszczową w Kolumbii - hehe Pora deszczowa tak jak u nas obecnie ale z drugiej strony nasz kraj jest żałosny Polska na węglu stoi a ludzie musza kupować węgiel z Kolumbii bo naszym się nie opłaca wydobywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 01.03.2017 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Pora deszczowa tak jak u nas obecnie ale z drugiej strony nasz kraj jest żałosny Polska na węglu stoi a ludzie musza kupować węgiel z Kolumbii bo naszym się nie opłaca wydobywać. Nie muszą kupować, ale jak jest to dlaczego nie spróbować Edytowane 1 Marca 2017 przez Tommyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 01.03.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Pora deszczowa tak jak u nas obecnie ale z drugiej strony nasz kraj jest żałosny Polska na węglu stoi a ludzie musza kupować węgiel z Kolumbii bo naszym się nie opłaca wydobywać. Mimo pory deszczowej eko/tłuczeń z PGG był dosyć suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 01.03.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Zastanawiam się na kupnem na wiosnę węgla czeskiego kormorany z Bartexu. Cena 620 za tonę.Palił ktoś tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 01.03.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Zastanawiam się na kupnem na wiosnę węgla czeskiego kormorany z Bartexu. Cena 620 za tonę. Palił ktoś tym. Nie żartu...j badziewie jakich mało i wali siarką okrutnie, ja bym to kupił ale w cenie max. 350zł z dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts