jasiek11 28.04.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 A jak to mazidło kopci. cały piec usyfiony. Fakt, śmierdzi i smoli jak jasny pieron. Też musiałem kupic, ekogroszku brak, na szczęscie tylko 2 worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raker 03.05.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) To po co na upartego chcesz u nich kupić skoro jak twierdzisz coś kręcą. Informacja z jakiej kopalni pochodzi węgiel nie powinna być tajemnicą ale skoro firma nie chce udzielić ci takiej informacji to ja bym zaniechał dalszej współpracy. Ale z drugiej strony to nawet jakby ci udzielili takiej informacji to i tak nie będziesz w 100 % pewny że owy groszek pochodzi z tej a nie z innej kopalni bo tez mogą mataczyć w tej sprawie. Olej firmę konkurencja nie śpi Gdzieś kupić muszę, a że u mnie wjazd jest wąski to musi być firma z małym autem dostawczym, wiec najlepiej z bliska. Wszystkie pobliskie składy sprzedają badziewie z taką ilością kamieni i popiołu, że chciałbym zmienić dostawcę i kupić groszek, przy którym nie muszę co 7 dni wygrzebywać kilku wiader popiołu z pieca. Jak dotychczas udało mi się to raz, gdy jeszcze ekogroszek z Juliusza był naprawdę dobry. Z Atexu kupowałem kiedyś Pieklorza, a teraz mają same nowe "marki własne", tylko nie podają skąd. Kupiłem 4 worki na próbę i rzeczywiście popiołu jest minimalna ilość (czekam aż się skończy żeby sobie policzyć dokładnie), ale za to znalazłem też kawałek drewna i gruby żwir na pewno nie z kopalni , więc wygląda na to, ze dalej mają tam syf. Tam to juz wogóle upadli na głowe z tymi cenami w zeszłym roku ekomiał czyli odpad kosztował tam 360zł a teraz 550zł .Na pytanie jakie maja typy wegla nie udzielaja odpowiedzi albo nie wiedza albo nie chca powiedziec. Mogę dać więcej byle kupić węgiel dobrej jakości i z minimum popiołu. Niby mieszkam na Śląsku a w okolicy nigdzie nie sprzedają nic przyzwoitego. Edytowane 3 Maja 2017 przez Raker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 04.05.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Kupiłem na weekend majowy groszek czeski z OBI z Bartexu w białych workach. To był pierwszy czech jaki kupiłem i co mogę o nim powiedzieć to że jest suchy i tani w stosunku do innych groszków to jedyne atuty. Mega dużo pyłu i sadzy a na dodatek kopci jak z lokomotywy chyba to był pierwszy i ostatni raz jak kupiłem ten groszek, 12 zł za 20 kg eis nie opłaca z tyloma minusami temperaturę osiąga przy takiej temperaturze powyżej 0 na dworze ale jak załącza się pompa bojlera to już nie daje rady z ogrzewaniem domu i dogrzaniem bojlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.05.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Kupiłem na weekend majowy groszek czeski z OBI z Bartexu w białych workach. To był pierwszy czech jaki kupiłem i co mogę o nim powiedzieć to że jest suchy i tani w stosunku do innych groszków to jedyne atuty. Mega dużo pyłu i sadzy a na dodatek kopci jak z lokomotywy chyba to był pierwszy i ostatni raz jak kupiłem ten groszek, 12 zł za 20 kg eis nie opłaca z tyloma minusami temperaturę osiąga przy takiej temperaturze powyżej 0 na dworze ale jak załącza się pompa bojlera to już nie daje rady z ogrzewaniem domu i dogrzaniem bojlera. To (brunatny) chyba się nadaje jedynie na grzanie CUW w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 04.05.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 To (brunatny) chyba się nadaje jedynie na grzanie CUW w lato. Też kupiłem w OBI ten czeski ekogroszek. Potwierdzam powyższe spostrzeżenia. Ja go mieszam z bardziej kalorycznym ekogroszkiem i wtedy całkiem ładnie się spala (60 kg czeskiego + 40kg żółtej lub czerwonej iskry). Oczywiście spalanie też jest większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 04.05.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Kupiłem na weekend majowy groszek czeski z OBI z Bartexu w białych workach. To był pierwszy czech jaki kupiłem i co mogę o nim powiedzieć to że jest suchy i tani w stosunku do innych groszków to jedyne atuty. Mega dużo pyłu i sadzy a na dodatek kopci jak z lokomotywy chyba to był pierwszy i ostatni raz jak kupiłem ten groszek, 12 zł za 20 kg eis nie opłaca z tyloma minusami temperaturę osiąga przy takiej temperaturze powyżej 0 na dworze ale jak załącza się pompa bojlera to już nie daje rady z ogrzewaniem domu i dogrzaniem bojlera. Brunatny nadaje sie do wyrzucenia, rok temu kupilem trzy worki, podsuszylem a z komina i tak lalo sie ciurkiem. Brunatny syf przez dziurke od dzwigni szybra pokryl posadzke kotlowni brunatna mazią. Nigdy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 05.05.2017 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Brunatny nadaje sie do wyrzucenia, rok temu kupilem trzy worki, podsuszylem a z komina i tak lalo sie ciurkiem. Brunatny syf przez dziurke od dzwigni szybra pokryl posadzke kotlowni brunatna mazią. Nigdy wiecej. No własnie po spaleniu jakimś cudem 3 worków tak mi zawaliło piec sadzą i smołą że 2 godziny czyściłem piec po za tym strasznie dymi przytłumia płomień co skutkuje dłuższym osiąganiem temperatury, zostało mi 3 worki i wywalę je na pole niech ziemia je pochłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 05.05.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Witam co polecacie na zimę ? Widzę, że ceny ciut spadły - większych spadków się nie spodziewam więc będzie z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 05.05.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Witam co polecacie na zimę ? Widzę, że ceny ciut spadły - większych spadków się nie spodziewam więc będzie z głowy. Ja kupuje to: http://allegro.pl/ekogroszek-pieklorz-najtaniej-na-allegro-10-ton-i6776020851.html i może od tego sprzedawcy kupie 1 tone wesołej albo bobrka na większe mrozy miałem tego pieklorza w żółtych workach i byłem bardzo zadowolony najlepszy groszek jaki miałem do tej pory a na dodatek przyjechał na palecie mega suchy a kupowałem w porach kiedy padał śnieg :)ostatnie dni miałem niemiłą przygodę z czechem z Bartexu i postanowiłem kupić nasz POLSKI węgiel a nie bawić się w badziew z zagranicy trochę drożej ale przynajmniej problemów mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 05.05.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 http://www.wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/242/EKOGROSZEK_PIEKO_BEOWY_quotKWK_PIAST_R_IIquot_dawniej_RETOPAL http://www.wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/176/Ekogroszek_PIEKO_-_TY_quotKWK_CHWAOWICEquot_dawniej_Pieklorz Do czego to doszło.w tej samej cenie. A ekomiał rokita teraz to frakcja zwykłego miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 06.05.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 http://www.wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/242/EKOGROSZEK_PIEKO_BEOWY_quotKWK_PIAST_R_IIquot_dawniej_RETOPAL http://www.wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/176/Ekogroszek_PIEKO_-_TY_quotKWK_CHWAOWICEquot_dawniej_Pieklorz Do czego to doszło.w tej samej cenie. A ekomiał rokita teraz to frakcja zwykłego miału. Tylko żeby jeszcze te koszty transportu były troszkę tańsze to nie byłoby tak tragicznie a tu do każdej palety trzeba doliczyć koszt transportu i robi się kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 07.05.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 No własnie po spaleniu jakimś cudem 3 worków tak mi zawaliło piec sadzą i smołą że 2 godziny czyściłem piec po za tym strasznie dymi przytłumia płomień co skutkuje dłuższym osiąganiem temperatury, zostało mi 3 worki i wywalę je na pole niech ziemia je pochłonie Dorzucaj po trochu do porzadnego ekogroszku, kociolkowi wtedy nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.05.2017 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Dorzucaj po trochu do porzadnego ekogroszku, kociolkowi wtedy nie zaszkodzi. No tak własnie mam zamiar zrobić tylko trochę zejdzie czasu zanim wypale w ten sposób te 3 worki tego chłamu w zimę poszłoby szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 08.05.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Gdzieś kupić muszę, a że u mnie wjazd jest wąski to musi być firma z małym autem dostawczym, wiec najlepiej z bliska. Wszystkie pobliskie składy sprzedają badziewie z taką ilością kamieni i popiołu, że chciałbym zmienić dostawcę i kupić groszek, przy którym nie muszę co 7 dni wygrzebywać kilku wiader popiołu z pieca. Jak dotychczas udało mi się to raz, gdy jeszcze ekogroszek z Juliusza był naprawdę dobry. Z Atexu kupowałem kiedyś Pieklorza, a teraz mają same nowe "marki własne", tylko nie podają skąd. Kupiłem 4 worki na próbę i rzeczywiście popiołu jest minimalna ilość (czekam aż się skończy żeby sobie policzyć dokładnie), ale za to znalazłem też kawałek drewna i gruby żwir na pewno nie z kopalni , więc wygląda na to, ze dalej mają tam syf. Mogę dać więcej byle kupić węgiel dobrej jakości i z minimum popiołu. Niby mieszkam na Śląsku a w okolicy nigdzie nie sprzedają nic przyzwoitego. Nie chce tu nikogo namawiać na kupno opału ale wydaje mi się że Pieklorz Chwałowice prosto z kopalni to może być dobre rozwiązanie tym bardziej że mają teraz atest na ten typ ekogroszku 32,1 paliłem nim i ma dobrą moc mało popiołu test był robiony na palniku obrotowym AZPP , ekoenergi , Poza tym są do dyspozycji łatwiejsze węgle w spalaniu Piast , ziemowit.pieklorz piekary,wszystko w twoim zasiegu .Ja nie wiem jaki masz palnik ani kocioł odbiór ciepła sterownik a od tego też dużo zależy jaki opał przetrawi kocioł tak żeby było ciepło i popiół bez niedopału i spieków:p Edytowane 8 Maja 2017 przez marcus312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.05.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Nie chce tu nikogo namawiać na kupno opału ale wydaje mi się że Pieklorz Chwałowice prosto z kopalni to może być dobre rozwiązanie tym bardziej że mają teraz atest na ten typ ekogroszku 32,1 paliłem nim i ma dobrą moc mało popiołu test był robiony na palniku obrotowym AZPP , ekoenergi , Poza tym są do dyspozycji łatwiejsze węgle w spalaniu Piast , ziemowit.pieklorz piekary,wszystko w twoim zasiegu .Ja nie wiem jaki masz palnik ani kocioł odbiór ciepła sterownik a od tego też dużo zależy jaki opał przetrawi kocioł tak żeby było ciepło i popiół bez niedopału i spieków:p Potwierdzam to co napisał kolega Pieklorz Chwalowice naprawdę dobrze się pali i ma niezłe parametry ja czekam jeszcze kilka dni i zamawiam ten groszek na zimę do tego zamierzam wziąć Bartex Rubin na początek jesieni i na wiosnę bo u mnie ten groszek pali się bardzo dobrze nie ma z nim problemów i przy temperaturze do -10 daje spokojnie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 08.05.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Potwierdzam to co napisał kolega Pieklorz Chwalowice naprawdę dobrze się pali i ma niezłe parametry ja czekam jeszcze kilka dni i zamawiam ten groszek na zimę do tego zamierzam wziąć Bartex Rubin na początek jesieni i na wiosnę bo u mnie ten groszek pali się bardzo dobrze nie ma z nim problemów i przy temperaturze do -10 daje spokojnie rade gdzie najlepiej w internecie zamowić tego Pieklorza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.05.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 gdzie najlepiej w internecie zamowić tego Pieklorza??? Ja miałem tego http://allegro.pl/ekogroszek-pieklorz-najtaniej-na-allegro-10-ton-i6775703003.html i tego będę nabywał ale poczekam może jeszcze pójdzie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 08.05.2017 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 gdzie najlepiej w internecie zamowić tego Pieklorza Daleko masz do kopalni Chwałowice od tony przewoznik bierze okolo 60zł powyzej 5 t 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.05.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Potwierdzam to co napisał kolega Pieklorz Chwalowice naprawdę dobrze się pali i ma niezłe parametry ja czekam jeszcze kilka dni i zamawiam ten groszek na zimę do tego zamierzam wziąć Bartex Rubin na początek jesieni i na wiosnę bo u mnie ten groszek pali się bardzo dobrze nie ma z nim problemów i przy temperaturze do -10 daje spokojnie rade To ja już wolę oryginalny retopal z PGG - w zasadzie taka sama cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaana1719515342 10.05.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Złoty to nie jest Pieklorz, taki o tej nazwie już nie istnieje, teraz jest Skarbek i nie workowany najtaniej jest po 850zł tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts