robertokot25 22.05.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Ale czytałem trochę opinii na temat tego groszku i z rosyjskich to ten ten jest jednym z lepszych cena powala na kolona jak na ruska ale przetestować można by on widział 28MJ.... chyba że wydobywany z kopalni głębinowej bliżej jądra ziemi.. gdzie te opinie czytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 23.05.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 on widział 28MJ.... chyba że wydobywany z kopalni głębinowej bliżej jądra ziemi.. gdzie te opinie czytałeś? Az takiej dobrej pamięci nie mam do stron wpisałem w google i samo wyszło ale na tym forum we wcześniejszych postach przewija się nazwa tego groszku i nie było bardzo negatywnych opinii na jego temat Ale testu nie będzie bo nie opłaca się zamawiać kilku worków żeby sprawdzić groszek na dodatek ruski a tony nie kupie bo cholera wie jak się będzie palić w moim piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 23.05.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Ja zamówiłem po palecie Retopala z PGG i Ekoreta z KHW....u nas na lokalnym składzie Ekoret po 980zł i od 1 czerwca 50zł w górę - szoook i ludzie biorą jak pelikany.... a z kopalni po 918zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 23.05.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Ja zamówiłem po palecie Retopala z PGG i Ekoreta z KHW....u nas na lokalnym składzie Ekoret po 980zł i od 1 czerwca 50zł w górę - szoook i ludzie biorą jak pelikany.... a z kopalni po 918zł Za ta cenę Ekoreta bym nie wziął kupiłem na lokalnym składzie w oryginalnych pięknych workach po 22,50 zł za 25 kg i po spaleniu 100 kg piec do czyszczenia tyle sadzy że masakra w kwietniu kupiłem 4 worki bo mi brakło groszku i to samo nie powiem bo spala się ładnie popiół w normie kaloryczność też może być ale sadzy jest od pierona dla porównania Rubin z Bartexu wypada dużo lepiej pod tym względem spaliłem tego groszku dużo więcej i sadzy było o 50 % mniej niż przy Ekorecie , retopalem z PGG nie paliłem wiec nie mam porównania ale Ekoret jest mega przereklamowany według mnie za cenę 900 zł za tone powinno się wymagać super produktu który będzie się spalać bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 23.05.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 No wiadomo że nie wszyscy mogą a nawet nie chcieliby mieszkać bliżej kopalń ale dla tych co mieszkają już na śląsku to jednak lepszym rozwiązaniem jest kupować ekogroszek prosto na kopalni. Ja tak robię od wielu lat i jestem zadowolony. Raz tylko kupiłem taki sam ekogroszek na składzie koło kopalni ,bp mi się spieszyło i okazało się, że po zmierzeniu miał o 100 % więcej popiołu niż powinien - czyli po prostu szwindel. Większość składów miesza i rozdrabnia co może i jak może, Aktualnie jak zwykłe kupiłem ekogroszek na KWK Chwałowice po 623 zł za tonę i jest ok. Jak go za jakiś czas załaduję to napiszę jak się spala i ile % popiołu wyszło. A wygląda sobie tak: http://forum.czp.pl/viewtopic.php?f=20&t=11947 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 23.05.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 A wygląda sobie tak: http://forum.czp.pl/viewtopic.php?f=20&t=11947 Kolego czop01, nie wystarczy zamazanie nazwiska na fakturze. Na dole faktury jest taki kwadracik (kod QR) i po jego zeskanowaniu telefonem też są pana dane. Trzeba uważać co się publikuje w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 23.05.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 fajnie człowiek całe życie uczy się szpiegować i utajniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 23.05.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 (edytowane) Za ta cenę Ekoreta bym nie wziął kupiłem na lokalnym składzie w oryginalnych pięknych workach po 22,50 zł za 25 kg i po spaleniu 100 kg piec do czyszczenia tyle sadzy że masakra w kwietniu kupiłem 4 worki bo mi brakło groszku i to samo nie powiem bo spala się ładnie popiół w normie kaloryczność też może być ale sadzy jest od pierona dla porównania Rubin z Bartexu wypada dużo lepiej pod tym względem spaliłem tego groszku dużo więcej i sadzy było o 50 % mniej niż przy Ekorecie , retopalem z PGG nie paliłem wiec nie mam porównania ale Ekoret jest mega przereklamowany według mnie za cenę 900 zł za tone powinno się wymagać super produktu który będzie się spalać bezproblemowo. Ja paliłem Ekoretem w przeciągu ostatnich 10 lat dosyć często (oryginalnie pakowany lub luz) i zazwyczaj nie narzekałem - wypalał się dosyć dobrze bez koksów, spieków, kalafiorów i żużli, nie było dużo popiołu i trzymał tą kaloryczność w okolicy 25-27MJ - nie zauważyłem też nadmiernej sadzy - być może kwestia ustawienia nadmuchu.. ja mam kupować jakiś ruski ultra- hiper itp. za ponad 900zł to dzięki heh.. zobaczymy co przyjdzie (dam znać).. retopal i ekoret już wysłane... to jest plus że szybko wysyłają bez zbędnej zwłoki... u prywaciarzy jest różnie z tym... Edytowane 23 Maja 2017 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.05.2017 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Chyba nie ma co czekać zamówię czarną perłę za 735. Palił ktoś ekogroszkiem Stabek też z KTK teraz za 800. Parametry w zasadzie takie same co CP. Zastanawiam się czy to nie czarna perła w innym opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 24.05.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Chyba nie ma co czekać zamówię czarną perłę za 735. Palił ktoś ekogroszkiem Stabek też z KTK teraz za 800. Parametry w zasadzie takie same co CP. Zastanawiam się czy to nie czarna perła w innym opakowaniu. Tutaj masz taniej pare zł. : http://ktkpolska.pl/ekogroszek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszczapla 24.05.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Ekogroszek Hajer z Sovillo jak na te cene sprawował się naprawdę spoko, miałem niższe zużycie niż w zeszłym roku, mimo, że tegoroczna zima była mocniejsza w moich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 25.05.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Będę miał chwile to zadzwonie na ten numer i wprost spytam o co chodzi. Też jestem ciekaw dlaczego taka różnica w cenie. Czekam na relację z rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.05.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 I tona czarna perła dojechała. Worki zmienili teraz otwierane są sznurkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 26.05.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 I tona czarna perła dojechała. Worki zmienili teraz otwierane są sznurkiem. Napisz proszę czy była sucha ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.05.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Tomi odpowiedziano na zapytanie o różnicę miedzy stabek i CP Cyt. "Szanowny Panie,Dziękujemy za wiadomość. Ekogroszki STABEK i Czarna Perła produkowane są z tego samego niespiekalnego i nisko zasiarczonego węgla kamiennego. Jednakże węgiel jest surowcem – bazą do produkcji wysokiej jakości ekogroszku. Podstawową różnicą pomiędzy oboma produktami to udoskonalona technologia produkcji:1. Zainwestowaliśmy w całkiem nową linię produkcyjną2. STABEK jest podwójnie suszony – dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić niską wilgotność bez względu na warunki atmosferyczne3. STABEK to grubszy sort – granulacja 10-25 mm.4. STABEK to wyższa kaloryczność – minimum 24 MJ. Ponadto zapewniamy wsparcie naszych ekspertów w zakresie efektywnego spalania ekogroszku; przygotowaliśmy również poradnik, który jest podręcznym vademecum wiedzy o węglu do pobrania z http://stabek.pl/. Gwarantujemy też promocje i rabaty dla naszych stałych klientów!" Na moje niewarte różnicy w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.05.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Napisz proszę czy była sucha ???? Nie wiem okaże się w październiku z worów nie leciało. Jak przenosiłem 40 worów to sienie pomoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 26.05.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Nie otworzyłeś żadnego z ciekawości???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.05.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Nie i tak przesypuję do szmaciaków na ok 2-4tygodnie przed trafieniem do zasobnika. A kocioł pewnie odpalę koło października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastinaca 26.05.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Dopytuję się bo ja jak kupowałem na jesieni to był suchutki jak pieprz. Nic nie musiałem suszyć i ani kropelka nie wytrąciła się w podajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 27.05.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Nie i tak przesypuję do szmaciaków na ok 2-4tygodnie przed trafieniem do zasobnika. A kocioł pewnie odpalę koło października. Jesli worki sa podziurkowane, jak u wiekszośći dostawcow, to wystarczy sciagnac przy dostawie strecz i wegiel powinien doschnąc do sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts