Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

Czy ktoś zamawiał czarna perłę z allegr? Czy jest to dobry opał? od tego samego sprzedawcy jest stabek, po komentarzach wszyscy sa z każdego węgla zadowoleni, a to lekko podejrzane ;) Nie chcę brać węgla, z którym będę musiał się męczyć bo dopiero zaczynam z kotłem współpracę. Pozostaje jeszcze opcja na pgg i może to będzie najlepsze rozwiazanie. Potrzebuję max 3 tony, nie chcę zamawiać kilku różnych i zmieniać co chwilę ustawienia na kotle.

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś zamawiał czarna perłę z allegr? Czy jest to dobry opał? od tego samego sprzedawcy jest stabek, po komentarzach wszyscy sa z każdego węgla zadowoleni, a to lekko podejrzane ;) Nie chcę brać węgla, z którym będę musiał się męczyć bo dopiero zaczynam z kotłem współpracę. Pozostaje jeszcze opcja na pgg i może to będzie najlepsze rozwiazanie. Potrzebuję max 3 tony, nie chcę zamawiać kilku różnych i zmieniać co chwilę ustawienia na kotle.

Paliłem groszkiem z Bartex`u, z PSB, i mam teraz Skarbka i za cholere go nie zmienię. Póki co dla mnie najlepszy!

Ja zamawiałem i wczoraj dojechała, suchutka jak pieprz. Paliłem nią całą zimę i jestem zadowolony.

Ja zamówiłem Skarbka z Piekar a dowieźli Skarbka z Bobrka w tej samej cenie. Niby jest mocniejszy ale ma wyższą spiekalność.Mogę wymienić na Piekary ale całość, jak bym wsypał worek do zasobnika to juz ta paleta musi zostać. Dlatego chciałem zapytać czy ktos tym palił i czy lepiej wymienić czy zostawić?

brałem z Energo przez 2 ostatnie sezony o ile pamiętam to po 650 i 725zł opał bezproblemowy i suchy jak pieprz ale nie za te pieniądze....

wracam do piasta zamawiam z PGG bo pewnie i tam lada moment podwyżka

Tez chyba się skusze na ten z Retopal z PGG nie paliłem nim jeszcze ale to chyba to samo co Rubin z Bartexu bo to Piast, a z PGG wychodzi taniej na tonie ok. 20 zl niby niewiele ale ośmiopaczek jest :)

opinie ma dobre więc warto spróbować.

Witam, jaki opał mocny polecacie, kaloryczność ok 28-30 MJ.

Fakt jest taki że im groszek bardziej kaloryczny tym ma większą zdolność do spiekania. Najlepiej kupić sobie 1 tone czegoś mocnego na mega mrozy a tak to wystarczy coś mniej kalorycznego np. Ekoret czy Czarna Perła albo Pieklorz. Od dłuższego czasu w Polsce nie mrozi tak bardzo w zimę więc nie ma się co pchać w mega kaloryczne węgle.

przyszły 3 palety z PGG worki całe, opał mega suchy uziarnienie ok jutro zasypuję bo końcówkę Energo jeszcze mam w zasobniku

Witaj otadek mam pytanie jak długo czekałeś za eko groszkiem, jakim samochodem przywiózł kurier, czy wcześniej kurier dzwonił do Ciebie że np. za 15 minut będzie u Ciebie?

Chciałbym zamówić i chciałbym rozeznać temat.

Dzięki. Pozdrawiam

Witaj otadek mam pytanie jak długo czekałeś za eko groszkiem, jakim samochodem przywiózł kurier, czy wcześniej kurier dzwonił do Ciebie że np. za 15 minut będzie u Ciebie?

Chciałbym zamówić i chciałbym rozeznać temat.

Dzięki. Pozdrawiam

Ja u nich zamawiałem teraz dwa razy i raz przyszedł na 4 dzień raz na 3 od zamówienia, samochód to HDS duży i właśnie zewnętrzna firma dostarczająca ekogroszek to chyba ich najgorsza strona ( na każdym zamówieniu był opis aby 24h wcześniej zadzwonili i powiedzieli kiedy przyjadą, pierwszy raz zadzwonili że będą na następny dzień - to zorganizowałem sobie osobę która była odebrać transport - przesiedziała cały dzień i nie przyjechali, gdy zadzwoniłem to tłumaczyli że węgiel do nich nie dotarł tylko list przewozowy to zadzwonili wcześniej, ale już nie zadzwonili jak węgla nie było, drugi raz kurier zadzwonił 2 godziny przed dostawą że już jest w okolicy i wiedzie ekogroszek).