Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się odezwę i pochwalę ekogroszek który kupuje od paru lat..

Kupuję luzem ekogroszek bezpośrednio na kopalni KWK Chwałowice i ten ekogroszek jak dla mnie jest super. Palę na zwykłej fajce - czyli retorcie PPS 25 KW - tak więc nowsza generacja palników też na pewno da sobie radę z takim dobrym eko .

Aha nie mylić tego ekogroszku z takim samym ekogroszkiem kupionym na składzie w pobliżu kopalni bo niby jest ten sam ale i tak zawsze jest trochę inny.

Ten z kopalni wygląda tak http://forum.czp.pl/viewtopic.php?f=20&t=11947 .

Mówię jak jest i mam gdzieś jakieś tam bany itp :)

generaleni wolalbym cos sprawdzonego z wysylka do domu.

sklad najblizej mnie nie prowadzi sprzedazy ekogroszku wokrowanego tylko luzem, inny sklad w ktorym kupowalem troche w porzednim sezonie delikatnie mowiac troche mnie rozczarowal

na koniec sezonu kupowałem kilkanascie worków w różnych marketach. Jeden z lepszych ekogroszków kupiłem w Juli, żólte worki, wychodził mniej wiecej 900 zl za tone. Można bylo zamowic do domu tone i więcej. Jakbys byl z okolic Lublina to moge cos polecić lokalnego.

To się dobrze pali - tylko że drogo... ja biorę luzem po 850zl i sobie workuje

https://sklep.wegiel.katowice.pl/product/ekogroszek-ekoret-r

w miarę kaloryczny, niezbyt dużo popiołu i co najważniejsze bezproblemowe spalanie

Retopal z PGG też jest OK ale będzie więcej popiołu i jest mniej kaloryczny - też go kupuję

na koniec sezonu kupowałem kilkanascie worków w różnych marketach. Jeden z lepszych ekogroszków kupiłem w Juli, żólte worki, wychodził mniej wiecej 900 zl za tone. Można bylo zamowic do domu tone i więcej. Jakbys byl z okolic Lublina to moge cos polecić lokalnego.

jestem z okolic Dębicy wiec troche daleko do Lublina ;)

To polecaj skoro masz jakieś sprawdzone składy, ja jestem z Lublina.

Czy ktoś palił z Was Czarnym Janem? Jest na lokalnym składzie za 730zł tona

To polecaj skoro masz jakieś sprawdzone składy, ja jestem z Lublina.

Czy ktoś palił z Was Czarnym Janem? Jest na lokalnym składzie za 730zł tona

od trzech lat palę syberyjskim ekogroszkiem eko Jet z Mal spedu, obecna cena po maleńkim upuście to 800 zl za tonę. Jakość przyzwoita, w odrożnieniu od wiekszości marketowych ekogroszków, mało drobnicy i miału.

Witam

Ostatnie dwa tygodnie byłem na urlopie i odstwaiłem komputery nety i telefony na bok ale zrobiłem wyjątek i zamówiłem Retopala z PGG 3 palety, zamówione w czwartek i zapłacone dostawa we wtorek czyli nie jest źle palety ostreczowane ale dośc słabo paleta z Weglobudu jest lepiej zabezpieczona streczem i na dodatek czarny worek jest naciągnięty od góry na pół palety ale to tylko jeden minus o golnie wszystkie worki cale i dobrej jakości przy przenoszeniu do kotłowni żaden się nie rozerwał groch wilgotny ale nie mokry zasypalem jeden worek na wodę i pali się całkiem przyzwoicie podtrzymanie mam ustawione na 30 minut i trzyma żar dziś wydłużę o kolejna minute.

Nie mam możliwości dodać zdjęcia kotłowni ale 3,5 tony groszku mam obecnie i został mi tylko przesmyk miedzy ścianami z worków od drzwi do drzwi :)

Witam, palił ktoś ekogroszkiem jaskółka ? Zastanawiam się nad kupnem. Ja mieszkam w województwie podlaskim i u nas bieda z eko, najwięcej jest ruskiego ale na składach jest po 700 zł za tonę... w tamtym roku paliłem ekogroszkiem extra firmy energo i bez szału palił się tak samo jak ten ruski a do tego jest droższy. Do ogrzania mam 100m2 domek drewniany parterowy, zrobiona elewacja, zostało mi ocieplić dach jeszcze, w tamtym sezonie grzewczym poszło mi 3500 tony od końcówki września do kwietnia. Piec defro ekr 10 kw.

Najlepszy ekogroszek jakim palilem w ostatnich latach to Silver z Bartex, co roku bralem od nich Gold i z kazdym rokiem byly coraz wieksze problemy, postanowilem dac Bartexowi ostatnia szanse i kupilem Silver. Wegiel wogole sie nie spieka, bardzo ladnie pali, kalorycznosc tez wyglada ok. Kupilem na kolejna zime 2 t ale to byl maj i cena ponizej 900 zl teraz juz jest drozej.

Retopal w ogóle się nie spieka.

Ciekaw jestem tego Taurona, certyfikat był robiony na kotle 5klasy, sama firma coś sobą reprezentuje wiec i produkt może nie będzie zly choć nielatwy.

Według informacji z innego forum, Tauron Ekogroszek to 50/50 Sobieskiego/Brzeszcz a Jaret Plus 60/40.

Pewnie niedługo ktoś coś napisze, linia niedawno ruszyła i pracuje pełną parą.

Retopal w ogóle się nie spieka.

Ciekaw jestem tego Taurona, certyfikat był robiony na kotle 5klasy, sama firma coś sobą reprezentuje wiec i produkt może nie będzie zly choć nielatwy.

Według informacji z innego forum, Tauron Ekogroszek to 50/50 Sobieskiego/Brzeszcz a Jaret Plus 60/40.

Pewnie niedługo ktoś coś napisze, linia niedawno ruszyła i pracuje pełną parą.

to ja juz nie rozumie, skoro linia produkcyjna niedawno ruszyla to jaki ekogroszek byl sprzedawany pod marka Taurona chociazby w tamtym roku?