SUSPENSER 07.09.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Palił już ktoś ekogroszkiem tym z reklamy leroymerlin ? że rzekomo kamienny no i po niecałe 650zł/t Kup worek, sprawdź i daj znać - w końcu sam wszystkich ekogroszków na rynku nie przetestuję - no chyba, że będę je dostawał za darmo po 2 worki Obawiam się jednak, że może to być ten "cudowny ekogroszek" z Bogatyni - znajomy kupił taki rok temu chyba w Castoramie i na początku [jesienią] był ok, ale zimą nie nadążał wsypywać do zasobnika tak schodził Węgiel brunatny z Bogatyni ma 8-9 MJ/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 08.09.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 W zeszłym roku kupiłem w CASTORAMIE na próbę kilka worków i rzeczywiście to był brunatny tyle że nie pisało że to brunatny A teraz w reklamie leroymerlin mówią że KAMIENNY jak zacznę palić to przetestuję i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.09.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 W zeszłym roku kupiłem w CASTORAMIE na próbę kilka worków i rzeczywiście to był brunatny tyle że nie pisało że to brunatny A teraz w reklamie leroymerlin mówią że KAMIENNY jak zacznę palić to przetestuję i napiszę. Pisałem w tamtym roku o tym z Casto, była nawet fotka worka. Pisało "Polski węgiel kamienny" kal. 25MJ/kg a w środku czeski brunatny z firmy ze Zgorzelca z ich adresem w rogu. Kupę aukcji wystawili na alledrogo. Bardzo cieniutki kalorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 08.09.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Vld napisał "jak w drugiej 1 kWh kosztuje 29 gr" nie ma tak taniego prądu w drugiej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 08.09.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Pisałem w tamtym roku o tym z Casto, była nawet fotka worka. Pisało "Polski węgiel kamienny" kal. 25MJ/kg a w środku czeski brunatny z firmy ze Zgorzelca z ich adresem w rogu. Kupę aukcji wystawili na alledrogo. Bardzo cieniutki kalorycznie. Ten z Leroya akurat na prawdę jest kamienny.Byłem dwa dni temu i stał wysypany do "wanienki". Na innej palecie dziura w worku, więc potwierdzam.Szkoda, że ja już zaopatrzony na zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 09.09.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Vld napisał "jak w drugiej 1 kWh kosztuje 29 gr" nie ma tak taniego prądu w drugiej taryfie to podstaw "swój" prąd i wylicz swoje progi ostrożnościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrow00 09.09.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ten z Leroya akurat na prawdę jest kamienny.Byłem dwa dni temu i stał wysypany do "wanienki". Na innej palecie dziura w worku, więc potwierdzam.Szkoda, że ja już zaopatrzony na zimę... Nie wiem czy jest czego tak do końca żałować Tu masz opinie o nim: http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/paliwo-do-kotlow-ekogroszek-barter,p178863,l1019.html#!oceny Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 09.09.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witajcie, a zamiast tych ekogroszków nie lepiej zakupić pellet np:Stelmetu ? mamy pewność że jest to czyste i ekologiczne paliwo a z tym ekogroszkiem to fakt bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 09.09.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witajcie, a zamiast tych ekogroszków nie lepiej zakupić pellet np:Stelmetu ? mamy pewność że jest to czyste i ekologiczne paliwo a z tym ekogroszkiem to fakt bywa różnie "ło matko" kolejna reklama ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 09.09.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witajcie, a zamiast tych ekogroszków nie lepiej zakupić pellet np:Stelmetu ? mamy pewność że jest to czyste i ekologiczne paliwo a z tym ekogroszkiem to fakt bywa różnie Jakby cena była ok.600pln to na pewno bym brał kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_ 10.09.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ten za 600zł to nowość: węgiel miękki, lub węgiel młody - to jest słowo klucz do ukrycia prawdy. Ale opinie kupujących są rewelacyjne !Prawdziwym ekogroszkiem jest dopiero ten za 800zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busa 12.09.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam, czy ktoś z Was miała do czynienia z ekogroszkiem "MIAMI" aktualnie w ofercie OBI na stronie firmy niewiele można przeczytać cena kusząca, trochę się obawiam po tym co tu na forum przeczytałam proszę o informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuwx 15.09.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam, czy ktoś z Was miała do czynienia z ekogroszkiem "MIAMI" aktualnie w ofercie OBI na stronie firmy niewiele można przeczytać cena kusząca, trochę się obawiam po tym co tu na forum przeczytałam proszę o informacje pozdrawiam Dizadostwo mieszane z brunatnym. POjechałem reklamować, sprzedawca się tylko uśmiechnął i stwierdził że za te pieniądze nie mogłem się czegoś innego spodziewać. Nie mogłem ustawić pieca tak żeby nie wygasał. Musiałem rozpalać piec codziennie. Miałem już opał z 9 różnych źródeł i ten był najgorszy. Kupiłem na cwu opał z brico M (najtańszy produkowany dla tauron) i o dziwo naprawdę spoko się pali, nie ma śladu brunatnego. Trochę miału, kaloryczności nie mogę stwierdzić, ale na cwu wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 15.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ja kupiłem w Castoramie (koncern węglowy tauron ) carbon jakoś tam i jak na razie pali się super . Worek 20 kg coś koło 13 - 14 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.09.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 U mnie średnia z ostatnich 8 dni to około 3 kg/dobę węgla czeskiego z Ledvic. SVERS* = 5,25 MJ/kg, czyli jeśli węgiel miał jak to podaje kopalnia 17,6 MJ/kg to sprawność kotła wyniosła ok. 30% *SVERS to Suspenser's Ver's Energy Rate Summer - po polsku - ekwiwalent kaloryczności węgla przy 100% sprawności układu obliczony przez podzielenie ilości ciepła odebranej przez instalację [wskazanie ciepłomierza] przez wagę węgla z którego została uzyskana, summer oznacza pracę w trybie lato. Za 2 dni ruszam z kolejnym węglem - Komorany - obecnie zasypałem węgiel "przejściowy" tj. Pieklorza - używam go pomiędzy czeskimi dzięki czemu wiem kiedy na palniku pojawia się czeski a kiedy się kończy [gdy się pojawia to przy nastawach na Pieklorza wypala się dziura i kocioł wygasa a gdy się kończy następuje błyskawiczne przewęglenie palnika bo nastawy są na czeski a na palniku pojawia się Pieklorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 15.09.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 miałem delikatną nadzieje, że na retorcie będzie trochę lepiej niż w tłoku, ale niestety lato rządzi się swoimi prawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.09.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 miałem delikatną nadzieje, że na retorcie będzie trochę lepiej niż w tłoku, ale niestety lato rządzi się swoimi prawami Powinno być lepiej na Pieklorzu, bo czeski słabo trzyma żar i maksymalny czas przerwy w podtrzymaniu to 70 minut przez co kocioł zamiast "czuwać" w temp. ok. 40 st to ma często ponad 60 i stąd większe straty postojowe. Przy Pieklorzu przerwa w podtrzymaniu to 120 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Wsypałem dzisiaj węgiel z Komoran i już jest ciekawie tzn. po kupieniu worka 25 kg zważyłem go w domu i wyszło 24,1 kg po czym położyłem worek w kotłowni do wyschnięcia [jest tam niezła cyrkulacja powietrza gdy kocioł pracuje i wszystko pięknie dosycha - właśnie schną grzyby z soboty ]. Dzisiaj przed wsypaniem zważyłem go ponownie i wyszło 23,3 kg, ale był suchy jak pieprz - zakurzyło jak diabli pomimo wrzucenia otwartego worka do zasobnika. Tak więc już na początku mam 7% mniej niż powinno być - teraz zobaczymy jaki SVERS osiągnie to co wsypałem. Optycznie ten z Komoran wygląda inaczej - jest bardziej brunatny od Ledvickiego i zdecydowanie bardziej kurzy przy wsypywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 18.09.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Gdzie kupowales ten Komorany? Kurna to juz z waga trzeba swoja jezdzic czy jaki pies.. Za 2 dni ruszam z kolejnym węglem - Komorany -.... Zima za pasem.. Edytowane 18 Września 2012 przez boru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 19.09.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, Czy palił ktoś ekogroszkiem ekobran, http://www.ekobran.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts