Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałem podziękować osobom, które zaproponowały lokalne składy. Od ubiegłego roku kupowałem i testowałem bo skończyła się poprzednia wesoła.

Ogólnie wszędzie szajs z kolosalną ilością popiołu i spiekami. A już wcale nie rozumiem tej nagonki żeby kupować z Kareny lub Bartexu w tej napompowanej cenie. Kiedyś te firmy miały super towar, ale od jakiegoś czasu to co od nich przyjeżdża to masakra jakaś. Polecane Castoramy czy inne Obi mają węgiel, że woda się leje z worków... resztę pominę. No i te ceny.

Aż pojechałem na lokalny skład przypadkiem... Kupiłem na próbę w dobrej cenie i zachwalali, że suchy w workach jest (tak, wszyscy to mówią). Wsypałem do pieca i... wow... w workach sucho, pali się super, spieków praktycznie nie ma, popiołku bardzo mało. Tak więc jeszcze raz dziękuję i polecam sprawdzić samemu, bo ja również nie wierzyłem dopóki się nie przekonałem na własnym piecu.

Teściowa co mieszka w bloku dzwoniła do mnie czy na pewno mam węgiel na zimę. Podobno sa jaja ceny kooło 1000 i brak na składach. To prawda??

Niestety ale to prawda. Ale najgorsze w tym wszystkim jest to że kupujesz węgiel za 1000 zł i puszczasz to w komin z dymem :) szkoda że nie da się prościej wrzucić do podajnika 1000 zł i niech się pali miesiąc na przykład :)

Polecane Castoramy czy inne Obi mają węgiel, że woda się leje z worków... resztę pominę. No i te ceny.

.

nie zgodzę się, kupowałem w OBI Silver z bartexu, brałem z sali sklepowej, worki były .... ciepłe podejrzewam że nagrzały się od oświetlenia sklepowego, w domu otworzyłem worki z ciekawości i też żeby reszta wilgoci odparowała i węgiel może nie był idealni suchy jak pieprz ale na pewno się z worków nic nie wylewało i w aucie podłoga była sucha i czysta więc nie ma mowy o jakiejś wodzie z workach.