Akrimka 26.10.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 A gdzie kupic workowanych Węgiel ale do tradycyjnego kotła? Znajomy zobaczył u mnie worki i chciałby swojej mamie do Piły zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 26.10.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 No chyba normalnie najczęściej tam gdzie ekogroszek tylko wybierasz orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 26.10.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 W Casto masz orzech, z grubszym sortymentem może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 27.10.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 w necie wyszukałem taki wynalazek, może ktoś tym palił?http://www.bat.pl/pl/katalog/p,6454,varmo_home_premium___pellet_weglowy_25_kg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 28.10.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 w necie wyszukałem taki wynalazek, może ktoś tym palił? http://www.bat.pl/pl/katalog/p,6454,varmo_home_premium___pellet_weglowy_25_kg.html hmm, ja teżto juz wczesniej widziałem, ale niestety nigdzie nie znalazłem opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 28.10.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Przestrzegam przed tym wynalazkiem - pali się ładnie , problem w tym że również w zasobniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 29.10.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Przestrzegam przed tym wynalazkiem - pali się ładnie , problem w tym że również w zasobniku ... Miałeś jakąś przygodę z tym pelletem weglowym, ja chcę kupić na próbę 150kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 29.10.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Panowie i Panie jak wasz Retopal z PGG (oczywiście kto zakupił)? U mnie już leży z 1,5 miesiąca w ciepłej kotłowni a dziś po otwarciu 3 worków nadal jest wilgotny. Worki są kiepsko wentylowane niestety. W moim przypadku będę musiał na tydzień/lub 2 przed zasypem rozcinać worki i dać odparować wilgoci. Tu znalazłem film jednego z kupujących ten groszek. https://www.youtube.com/watch?v=7c-ucND0szU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 29.10.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Obecnie palę tym ekogroszkiem, co najważniejsze jest suchy, chociaż popiołu nie jest tak mało jak deklarują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokuba22 29.10.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 czy mial ktos okazje wypróbowac? https://sklep.tauron.pl/?utm_source=tauronPL&utm_medium=menu&utm_campaign=ekogroszek#_ga=2.208357649.2085973244.1509277290-725519680.1509080755 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 29.10.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Na e sterowniku jest watek na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.10.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 W moim przypadku będę musiał na tydzień/lub 2 przed zasypem rozcinać worki i dać odparować wilgoci. [/url]Jeśli to masz na palecie, a pewnie wcześniej stało na deszczu, to musisz otwierać worki trochę wcześniej. Normalna sprawa w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flush 30.10.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 @sruba014 to mnie zmartwiłeś i dałeś do myślenia. Miałem kupować 3 tony na dniach. Obserwuję, że z 90 ton niewiele schodzi, więc z bieżącymi opiniami może być ciężko, ale mi Twoja i użytkownika YT w zupełności wystarczy. Tylko teraz się zastanawiam co kupić. Lokalnie odpada, a padało wszędzie i każdy może się tak tłumaczyć. Informacyjnie: Wczoraj na Orlenie widziałem pomarańczowy Sztygar Ultra. Worek za 28,99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 30.10.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Dlatego warto brać wiertło duże i robić dziury na etapie układania. Jak dasz dziecku to się ucieszy mocno i zrobi robotę za Ciebie Ja tak zrobiłem i zamówienie we wrześniu i w sobotę odpaliłem i suchutki, a też był wilgotny dość mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 30.10.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 @sruba014 to mnie zmartwiłeś i dałeś do myślenia. Miałem kupować 3 tony na dniach. Obserwuję, że z 90 ton niewiele schodzi, więc z bieżącymi opiniami może być ciężko, ale mi Twoja i użytkownika YT w zupełności wystarczy. Tylko teraz się zastanawiam co kupić. Lokalnie odpada, a padało wszędzie i każdy może się tak tłumaczyć. Informacyjnie: Wczoraj na Orlenie widziałem pomarańczowy Sztygar Ultra. Worek za 28,99 zł. Ten węgiel spala się generalnie b dobrze na 6% popiołu bo tyle mi wyszło tylko niestety jest wilgotny. Jednak nie ma tragedii gdy się otworzy i wysuszy węgiel na tydzień lub 2 przed zasypem. Groch daje sporo ciepła i szybciej dobija temp niż Czarna Perła, którą też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 30.10.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Tylko teraz się zastanawiam co kupić. Lokalnie odpada, a padało wszędzie i każdy może się tak tłumaczyć. Na lokalnych składach zaczęli zasłaniać plandekami i pilnować by było suche - brałem ostatnio kilka worków i było suche jak pieprz - aż się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 30.10.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Panowie i Panie jak wasz Retopal z PGG (oczywiście kto zakupił)? U mnie już leży z 1,5 miesiąca w ciepłej kotłowni a dziś po otwarciu 3 worków nadal jest wilgotny. Worki są kiepsko wentylowane niestety. W moim przypadku będę musiał na tydzień/lub 2 przed zasypem rozcinać worki i dać odparować wilgoci. Tu znalazłem film jednego z kupujących ten groszek. https://www.youtube.com/watch?v=7c-ucND0szU U mnie lekko wilgotny, ale nie mokry. Ogólnie jest OK. Spala się nieźle, ale po paleniu Silverem to Retopal w moim odczuciu zostawia dużo popiołu. Dziś dojechała do mnie 1 T. ekogroszku Skarbek. Zobaczymy co to będzie. Kosztowała mnie 1030 pln. Retopal aktualnie po 890, więc jeśli te 140 pln różnicy przełoży się na lepszą kaloryczność i mniej popiołu to jestem gotów inwestować te pieniądze w Skarbka Edytowane 30 Października 2017 przez Coobah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 30.10.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Skarbek super eko, z tych co spalałem to miał najmniej popiołu a i kaloryczność wysoka. Masz namiary na ten eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 30.10.2017 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Mam namiary, ale kupowałem go na lokalnym składzie. Więc raczej namiary Ci niewiele dadzą (chyba, że jesteś z mazowsza).Węgiel dokładnie taki: https://www.olx.pl/oferta/ekogroszek-skarbek-dawny-pieklorz-oryginalnie-pakowany-dostawa-24h-CID628-IDhJKqL.html#7dcb1ac9a5;promoted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 02.11.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 U mnie lekko wilgotny, ale nie mokry. Ogólnie jest OK. Spala się nieźle, ale po paleniu Silverem to Retopal w moim odczuciu zostawia dużo popiołu. Dziś dojechała do mnie 1 T. ekogroszku Skarbek. Zobaczymy co to będzie. Kosztowała mnie 1030 pln. Retopal aktualnie po 890, więc jeśli te 140 pln różnicy przełoży się na lepszą kaloryczność i mniej popiołu to jestem gotów inwestować te pieniądze w Skarbka U mnie retopal stoi od lipca więc jest suchy jak pieprz po spaleniu wszystkiego badziewia jakie miałem czyli czeski i black power z Batrexu zacząłem palenie retopalem i po spaleniu kilku worków jest bezproblemowy dla laika na zaczęcie przygody z paleniem ekogroszkiem jest w sam raz kaloryczność średnia ale daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts