SUSPENSER 12.11.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 KIedyś po wypadku Wesoła śmierdziała metanem więc może coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 13.11.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Jeszcze jedno - czy czarną perłę / stabka zawsze dowozi duża ciężarówa czy idzie wynegocjować samochód 3,5t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 13.11.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 KIedyś po wypadku Wesoła śmierdziała metanem więc może coś w tym jest. Suspenser metan to gaz bez zapachu, kompletnie bezwonny, bezbarwny bez smaku i dlatego jest taki niebezpieczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawamarcin 13.11.2017 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 mnie zawsze pytają przed przywozem czy zmieści się duży samochód - wiec jak pytają to pewnie jest i opcja z mniejszym - a i czy zamawiałem retopal, tauron czy teraz perłę przyjeżdżał zawsze ten sam dostawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 14.11.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Co do 3,5 tonowego to podejrzewam, że kwestia uprzedniego dogadania się ze Stabkiem no i pewnie zależy od ilości jaką kupisz. Jak kupisz 5 ton, to jak ci dostarczą to w 3,5 t dostawczaku? Myślę o tonie - Ale faktycznie dałem popis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 15.11.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Z ciekawostek - podobno Varmo jest w nowej wersji po dopracowanej technologii znacznie lepsze niż wcześniej - sprawdziłem to i spala się u mnie pięknie, popiołu znacznie mniej niż z obecnej Wesołej, kaloryczność wysoka prawie jak Wesoła, suchy idealnie, zaraz dodam wynik pomiarów na stronę www. Jedyny minus to objętość - worek 25 kg jest o połowę większy niż z ekogroszkiem. trzymam kciuki za ten produkt. sam zamówiłem na próbę jedną paletę. cena trochę do bani ale groch musi być suchy i to rekompensuję bardzo dużo, więc nie powinno być tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 15.11.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Mnie ciekawi czy nie da się zrobić pelletu miałowego z biomasą i np dodatkiem wapna - jest pellet z węgla, jest pellet z biomasy. Jedno przy spalaniu drugiego też wychodzi na plus (obniżamy spiekalność itd). Nie musiałoby to być mega kaloryczne - grunt żeby było suche i w miarę tanie - taki pelletowy jaret. Varmo gdyby było tańsze to by pewnie nie jeden spróbował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.11.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Suspenser metan to gaz bez zapachu, kompletnie bezwonny, bezbarwny bez smaku i dlatego jest taki niebezpieczny.... Ups to dałem do pieca w każdym razie śmierdziało gazem z zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 15.11.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam ma ktoś namiar na to varmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 15.11.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam ma ktoś namiar na to varmo. zagoogluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 16.11.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Sprawdź olxa - u mnie okazuje się miał to gościu z za miedzy. Wziąłem 3 wory, jak skończy się groch w podajniku to zasypie. Do SUSPENSERA: Jakie ustawienia do tego? (w sensie mały / duży nadmuch? Krótkie / długie podawanie - jaki stosunek?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segal21 16.11.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Stabka lub Czarną perłe przywozi poczta polska,nie moźe byc zbyt małe auto gdyź musi mieć winde,chyba źe chcesz przypakować,czyli dwa w jednym,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.11.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 (edytowane) Sprawdź olxa - u mnie okazuje się miał to gościu z za miedzy. Wziąłem 3 wory, jak skończy się groch w podajniku to zasypie. Do SUSPENSERA: Jakie ustawienia do tego? (w sensie mały / duży nadmuch? Krótkie / długie podawanie - jaki stosunek?). Wszystko podałem tu pod linkiem oraz na mojej stronie w zakładce "Ekogroszek" http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209486-Ekogroszek-testy-i-ranking-wg-SUSPENSER PS kupiłem dzisiaj po drodze 4 kolejne worki na próbę, jeden zasypałem i właśnie się pali - niestety padł mi zasilacz Access Pointa i dokąd go nie dokupię nie będzie podglądu w internecie [a dopiero chwaliłem go, że już 6 lat działa choć zakurzony bywał nieraz]. Edytowane 16 Listopada 2017 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 17.11.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 [a dopiero chwaliłem go, że już 6 lat działa choć zakurzony bywał nieraz]. Kurdę - muszę zacząć chwalić swój piec - bo od dwóch lat czekam żeby się zepsuł a on nie chce a ja chcę już gaz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Kurdę - muszę zacząć chwalić swój piec - bo od dwóch lat czekam żeby się zepsuł a on nie chce a ja chcę już gaz ... Ile spalasz rocznie że tak Ci spieszno do gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 17.11.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 3 Tony ale robić się nie chce i lata już nie te - poza tym kto bogatemu zabroni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 17.11.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 No przecież, że nikt nie zabroni. Zakladaj gaz, bo kociol na ekogroszek zepsuje ci się przy -20 C, i bedzie płacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 3 Tony ale robić się nie chce i lata już nie te - poza tym kto bogatemu zabroni ??? Nikt nie zabroni to Ty wiesz czy przerzucenie 3 ton to dużo czy nie.W kazdym razie o gazie bym nie pomyślał tylko o czymś innym. Ja celuję w poniżej dwie tony w przeciągu 7 miesięcy grzewczych z minimalną ilością kominka(max 100kg). Zobaczymy czy wyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 18.11.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 No przecież, że nikt nie zabroni. Zakladaj gaz, bo kociol na ekogroszek zepsuje ci się przy -20 C, i bedzie płacz. Mam kominek z płaszczem - przeżyję nawet przy -35C . A myślę że gaz +kominek z płaszczem będzie dobrym uzupełnieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 18.11.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Kominek to brudas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts