ZPNG 18.11.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Kominek to brudas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 18.11.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Kominek to brudas Owszem - jak jest źle zrobiony. Ja mam duży przekrój komina i dolot powietrza z dworu do dołu kominka (@120)- przy czyszczeniu wystarczy otworzyć szyber i pył który jest przy wymiataniu popiołu ciągnie do góry a nie dmucha do salonu. Poza tym są teraz odkurzacze do popiołu i inne wynalazki. Przy płaszczu wodnym nie ma syfu przy kratkach wylotowych ciepłego powietrza bo ich po prostu nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 18.11.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 przy kominku z płaszczem i kotle węglowym jeszcze gaz? Masz rozmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 19.11.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 @jasiek11 czytaj ze zrozumieniem - czekam żeby się piec zepsuł żeby założyć gaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.11.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 A ile on juz ma że tak czekasz i czekasz?? Nie polowałeś kiedyś na jakąś PC z dotacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 19.11.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 A ile on juz ma że tak czekasz i czekasz?? Nie polowałeś kiedyś na jakąś PC z dotacją?? W styczniu będzie miał 9 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.11.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Ja bym się modlił aby ciągnioną jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojoro 19.11.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Gdyby w mojej okolicy dawali dotacje 85% na PC z gmin jak w niektórych miastach to nawet 5 minut bym sie nie zastanawiał tylko ocieplał dom i montował PC. Do tego jakaś PV i święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 19.11.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 pawelo_plwybacz ironię, niemniej jednak zawsze możesz wmontować kocioł gazowy w istniejący układ z węglowym ale pewnie brak dodatkowego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 19.11.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Z gazówki to możesz rurę przez ścianę wywalić jeśli jest miejsce na kocioł na ścianę zewnętrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 19.11.2017 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Jaki masz kocioł?? Ja w swoim OEP to popiół wywalam 2 razy na zasyp(125kg) palone CP. Kocioł Tilgner EKR 25kw. Od zeszłego czwartku spalone coś ponad 100kg Sztygara Ultra i ledwo się szuflada zapełniła. Jeszcze z 10 dni pewnie dał bym radę, ale jutro śmieci wywożą to wystawawiam też popiół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 20.11.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Trafiały wam się kamienie w Retopalu z PGG bo ja już znalazłem 3 nie były jakieś mega duże 40 x 20 mm dość płaskie i może dlatego przemieliło ślimak mam dość nowy bo ma rok i może dzięki temu zawleczki nie zerwało ale strach pomyśleć co może być w pozostałych workach do tej pory trafiałem na kamyki w brunatnym z Bartexu w innych węglach które miałem nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 21.11.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Relacja ze spalania nowego VARMO: Raczej bym się z tym nie zaprzyjaźnił w większej ilości. Pewnie na SV200 na którym testował to SUSPENSER ma to szanse się fajnie spalić, na moim żeliwniaku - kruszy się i rozdrabnia przez co trzeba trochę dmuchnąć by palił się palnik po drugiej stronie (nie aż tak ale z 30% musi być, przy 25% już zaczyna niedomagać). Teraz najciekawsze - z każdym podmuchem, podaniem wywala w górę dużo iskier; popiołu - zachowuje się tak jak jakiś sianowaty węgiel. Kończy się to tym, że w piecu jest tona o dziwo czarnego ale sypkiego syfu - mimo, że popiołu w popielniku za dużo nie ma. Mniejszego spalania z racji na większą kaloryczność też nie zaobserwowałem - spieki też się czasem robią To ma szanse się pewnie ładnie spalić na takim SV200 - na żeliwniaku tyłka nie urywa. Plus za to że jest suchy i gotowy do zasypania, ale za tą cenę to trochę przegięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 21.11.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Relacja ze spalania nowego VARMO: na moim żeliwniaku - kruszy się i rozdrabnia przez co trzeba trochę dmuchnąć by palił się palnik po drugiej stronie (nie aż tak ale z 30% musi być, przy 25% już zaczyna niedomagać). .. U mnie też pali się tylko na części palnika od strony dmuchawy, mówię o zwykłym węglu... ale to chyba przez to ze mała moc potrzebna. Mi to nie przeszkadza... probowałem mocniej dmuchać ale wydaje mi się ze to nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 21.11.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 To szału ni ma, a tak pięknie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsyrek 21.11.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Cześć, Czy ktoś tutaj może palił groszkomiałem 50/50 pewnej firmy na K albo go widział i mógłby rzucić okiem na mój zakup? Zamówiłem z początkiem września, przyszedł pod koniec października, pracownik dzwonił i uprzedzał, że proporcje będą gorsze ("bo taki przyszedł z kopalni"), ale wspominał że zamiast 50/50 będzie 40 do 30% groszku/60-70% miału i zaproponował 30 zł obniżki więc się zgodziłem, tymczasem na moje oko to przysłali praktycznie ekomiał. Próbowałem reklamować, bo u mnie takie coś się zawiesza w koszu i zamiast palenia automatycznego mam gorzej niż ręczne, ale brak odpowiedzi. Dla porównania na jednym zdjęciu dorzuciłem kilka bryłek ekogroszku z innej firmy. Pytam, bo może ja nie mam racji i to drobne to jest jeszcze ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.11.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 To jakaś masakra, co oni wciskają klientom. Moim zdaniem, dla przestrogi powinieneś ujawnić sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 21.11.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Ekogroszek taki prosto z kopalni wygląda tak jak poniżej: http://forum.czp.pl/viewtopic.php?f=20&t=11947 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 21.11.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Cześć, Czy ktoś tutaj może palił groszkomiałem 50/50 pewnej firmy na K albo go widział i mógłby rzucić okiem na mój zakup? Zamówiłem z początkiem września, przyszedł pod koniec października, pracownik dzwonił i uprzedzał, że proporcje będą gorsze ("bo taki przyszedł z kopalni"), ale wspominał że zamiast 50/50 będzie 40 do 30% groszku/60-70% miału i zaproponował 30 zł obniżki więc się zgodziłem, tymczasem na moje oko to przysłali praktycznie ekomiał. Próbowałem reklamować, bo u mnie takie coś się zawiesza w koszu i zamiast palenia automatycznego mam gorzej niż ręczne, ale brak odpowiedzi. Dla porównania na jednym zdjęciu dorzuciłem kilka bryłek ekogroszku z innej firmy. Pytam, bo może ja nie mam racji i to drobne to jest jeszcze ekogroszek? [ATTACH=CONFIG]401508[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401509[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401510[/ATTACH] To nawet nie wygląda na eko miał tylko zwykły miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 21.11.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 ech, zakupy przez internet. Miałem zamówiony ekomiał o granulacji 0 - 20 a dostałem żwir. Zostałem tak dwa razy wyrolowany i powiedziałem dość. Teraz kupuję ekogroszek u lokalnego sprzedawcy i jest ok. W tej chwili palę żwirem i popiołu mam pełną taczkę z tygodnia, ale to nic, sąsiadowi drogę wyremontuję. Dobrze, że u mnie się to jakoś pali bo u mojego brata kocioł się poddał ( inny palnik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts