zloty_66 22.11.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Cześć, Czy ktoś tutaj może palił groszkomiałem 50/50 pewnej firmy na K albo go widział i mógłby rzucić okiem na mój zakup? Zamówiłem z początkiem września, przyszedł pod koniec października, pracownik dzwonił i uprzedzał, że proporcje będą gorsze ("bo taki przyszedł z kopalni"), ale wspominał że zamiast 50/50 będzie 40 do 30% groszku/60-70% miału i zaproponował 30 zł obniżki więc się zgodziłem, tymczasem na moje oko to przysłali praktycznie ekomiał. Próbowałem reklamować, bo u mnie takie coś się zawiesza w koszu i zamiast palenia automatycznego mam gorzej niż ręczne, ale brak odpowiedzi. Dla porównania na jednym zdjęciu dorzuciłem kilka bryłek ekogroszku z innej firmy. Pytam, bo może ja nie mam racji i to drobne to jest jeszcze ekogroszek? [ATTACH=CONFIG]401508[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401509[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401510[/ATTACH] To drobne to jest ekogroszek ale taki mniejszy taki tyci tyci. To wygląda jakby w ogóle nie było przesiane i od razu spakowane w worki. Moim zdaniem jeżeli sprzedawca nie odpowiada na reklamacje to jak bym go nie ukrywał tylko od razu dla przestrogi innych kupujących walił nazwa firmy i to capsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 22.11.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Sytuacja podobna do sprzedawanego soku malinowego, gdzie malin jest 0,5 procenta. Wysusz to i sprawdź czy aby nie jest brunatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 22.11.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Przecież napisał groszkomiał z firmy na K - nadal nie kojarzycie skąd może to być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 22.11.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Przecież napisał groszkomiał z firmy na K - nadal nie kojarzycie skąd może to być?? I wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 22.11.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Cześć, Zamówiłem przyszedł pod koniec października, pracownik dzwonił i uprzedzał, że proporcje będą gorsze ("bo taki przyszedł z kopalni"), ale wspominał że zamiast 50/50 będzie 40 do 30% groszku/60-70% miału i zaproponował 30 zł obniżki więc się zgodziłem Ktoś to przesiał i sprzedał ekogroszek, a Tobie wcisnęli miał za dobrą cenę, tak się robi interesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 23.11.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Ktoś to przesiał i sprzedał ekogroszek, a Tobie wcisnęli miał za dobrą cenę, tak się robi interesy. To jest tak samo jak się robi pasztet z królika - jeden królik i jedna krowa a tutaj mamy troszkę groszku reszta miału, żeby nie było ale nazwa groszkomial mu pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 27.11.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 (edytowane) Jest niedobór to i cena wysoka.... kopalnia zadowolona...... bo i tak zarobi, importer również, tylko klient płaci i płacze... https://www.msn.com/pl-pl/finanse/gospodarka/g%C3%B3rnictwo-wymaga-inwestycji-by-utrzyma%C4%87-wydobycie-konieczny-import-w%C4%99gla/ar-BBFMjqu?li=AA5a4a&ocid=ientp#page=1 Edytowane 27 Listopada 2017 przez Akrimka zmiana linku na str 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 28.11.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Jest niedobór to i cena wysoka.... kopalnia zadowolona...... bo i tak zarobi, importer również, tylko klient płaci i płacze... https://www.msn.com/pl-pl/finanse/gospodarka/g%C3%B3rnictwo-wymaga-inwestycji-by-utrzyma%C4%87-wydobycie-konieczny-import-w%C4%99gla/ar-BBFMjqu?li=AA5a4a&ocid=ientp#page=1 I jak zwykle po dupie dostanie ten najbiedniejszy. W sumie to dobrze myślą po co pakować kasę i inwestować w kopalnie jak można sprowadzić węgiel z Rosji czy z Czech, naszego nie będzie to ludzie kupią co będzie dostępne na rynku a kasa przeznaczona na inwestycje będzie można się po cichu podzielić a ludzie niech płaca i płaczą tak jak napisałeś albo niech marzną albo głodują. Ale zapłakać to najpierw trzeba nad ludźmi którzy od kilku lat rządzą tym krajem mamy potencjał węglowy a nie potrafimy go wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 29.11.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Trafiały wam się kamienie w Retopalu z PGG bo ja już znalazłem 3 nie były jakieś mega duże 40 x 20 mm dość płaskie i może dlatego przemieliło ślimak mam dość nowy bo ma rok i może dzięki temu zawleczki nie zerwało ale strach pomyśleć co może być w pozostałych workach do tej pory trafiałem na kamyki w brunatnym z Bartexu w innych węglach które miałem nie spotkałem. wrzuciłem pierwszy worek Retopalu i uruchomiłem podajnik recznie żeby podał węgiel do palnika i jak rozpalalem to wyciągnąłem własnie mały płaski kamyk wielkości monety 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 30.11.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Do mnie przyjechał STABEK - bez miału i w miarę suchy. Nadaje się do bezpośredniego sypania do podajnika... Zważając na aurę za oknem całkiem nieźle jak za promocyjne 830 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 30.11.2017 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Do mnie przyjechał STABEK - bez miału i w miarę suchy. Nadaje się do bezpośredniego sypania do podajnika... Zważając na aurę za oknem całkiem nieźle jak za promocyjne 830 Albo mi się wydaje albo CzP i Stabek na allegro lekko w dol z ceną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawamarcin 30.11.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 obniżyli na black friday i tak widzę zostało, termin realizacji też szybszy - jak zamawiałem czarną perłę pod koniec października czekałem prawie 2 tygodnie, teraz doszła w 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.12.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 To nawet nie wygląda na eko miał tylko zwykły miał. A mi to wygląda na błoto-miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 01.12.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 obniżyli na black friday i tak widzę zostało, termin realizacji też szybszy - jak zamawiałem czarną perłę pod koniec października czekałem prawie 2 tygodnie, teraz doszła w 3 dni Teraz czarny nie będzie tylko piątek ale wszystkie dni w październiku pewnie ludzie jeszcze się nie obkupili i dlatego dostawy się opóźniały a teraz zamawiają tylko jednostki to i dostawa jest szybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segal21 01.12.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Paliłem prędzej Czarną perłą,teraz Stabkem,co moģe teraz stwierdzić, oba węgle były suche, podobna ilośc popiołu, po 24,20 kilo w worku ,w kaźdym brak swojej wagi, Czarna perła bardzo czysta równa granulacja z Stabkiem juź gorzej dùźo pyłu i większe kęsy, z moich obserwacji wynika ze przy tych samych warunkach atmosferycznych Perła jest bardziej kaloryczna, więc wole Czarną perłe i jest tańsza,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.12.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 A mógłbyś to samo napisać ale po polsku? Przecież te wypociny o pomstę wołają. Te 21 w Twoim nicku to wiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.12.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Ostatnio testowałem Bobrka i jest rewelacyjny - najwyższa kaloryczność i bardzo mało popiołu, niestety kosztuje sporo bo 1100 zł / tonę, może ktoś ma tańsze dojście i sobie go sprawdzi. Na palniku SV-200 czeskie brunatne też się doskonale dopalają i nie ma sadzy oraz kopcenia jak przy retorcie [mam porównanie bo wcześniej testowałem je na retortowym], co do osiąganego VER i ilości popiołu polecam przejrzeć wyniki testów na mojej stronie w zakładce Ekogroszek na dole strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsyrek 02.12.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 A mi to wygląda na błoto-miał No niestety, jak to się mówi "Chytry dwa razy traci", trzeba było dopłacić i wziąć uczciwy węgiel (oczywiście gdzie indziej). Zdecydowanie odradzam ten wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.12.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 A mi to wygląda na błoto-miał Hehe dobrze określone, niedawno z taką badziewną odsiewką walczyłem na SV-200 po wcześniejszym jej przesuszeniu w worku w kotłowni chyba z 2 tygodnie. Nawet gdy to było suche to i tak dało się ledwo co spalić - kocioł osiągał maks 2kW mocy przy nadmuchu 100% i osiągnąłem na tym badziewiu ok. 8 MJ/kg takie były straty przez nadmiar powietrza bez którego w ogóle nie szło tego spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 03.12.2017 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Widać hak dmuchanie i wilgoć obniżają ciepło spalania. A ja ciagle niezrozumiem jak mi mówili ze miał trzeba w zasypowych zlać woda bo inaczej się nie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts