rafcioa4 04.12.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Suspenser możesz przetestować ekogroszek chwałowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.12.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Sztygar Ultra 28MJ. Bardzo dobry węgiel. Na próbę mieliśmy 10 worków, bez kamienia i odpowiednie rozmiarowo kawałki, żadnego miału. To że kilka worków było lekko mokrych, to tylko i wyłącznie wina przechowania na hurtowni. Wzięliśmy 2t po 800 i kolejne 2 po 820zł, co okazało się strzałem w dziesiątkę bo następna dostawa przyjechała 150zł droższa... Sztygar Ultra karmi Sigmę UNI 16KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawda 09.12.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Witam ja mam przygode z ekogroszkiem od dwóch tygodni próbowałem trzech producentów i wszystko słabo sie paliło. Daw dni temu zmieniłem ustawienia na 20s podawanie przerwa w podawaniu 90s, dmuchawa 99% przesłona na dmuchawie otwarta na maksa. praca w podtzymaniu 10s pauza w podtrzymaniu 10min. No i teraz to piec osiąga 55 stopni bez problemu. Testowałem worek wegla ASKAR NIEBIESKI czyli jak deklaruje sprzedawca jest to Wesoła ale nic dobrego kalafiory niedopalone aż czarne poprostu trzeba to wybrac z popiołu i domieszac do wegla za noc sp[aliłko 25kg na worku pisze ze 24MJ . Wczoraj zasypałem SZTYGARA 28MJ i widze teraz ze nawet jest go jeszcze połowa w zasobniku czyli 25kg powinno wystarczyć na 24H popiół wypalony. Zobaczymy jak to bedzie bo po SZTGARZE mam zamiar wsypać 25kg ELMAREXU PRESTIGE też 28MJ dziś wieczorem zasype ELMAREXA to napisze opinie jutro. Co sądzicie o takich ustawieniach bo według mnie jak polecił mi znajomy to pomyślałem ze on wariatjest, ale przyznam ze to naprawde daje duzo mocy cieplnej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 09.12.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Przy tych ustawieniach to on daje dużo mocy ale w komin. Jak teraz masz dmuchawę na całej mocy, to jak ją ustawisz kiedy przyjdzie mróz? Nie bardzo też jest możliwe żeby z ustawienia dawkowania na 1 / 4,5 dmuchawka na całej mocy nie wypalała dziury - chyba że ten ślimak daje wyjątkowo dużo a dmuchawka jest jakaś 30-sto watowa. Przeważnie dmuchawki na całej mocy radzą sobie nawet z dawką 1 / 2. Żeby coś napisać o ustawieniach, trzeba by wiedzieć jaki masz kolego palnik, jaki sterownik i jakiej mocy jest dmuchawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawda 09.12.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Przy tych ustawieniach to on daje dużo mocy ale w komin. Jak teraz masz dmuchawę na całej mocy, to jak ją ustawisz kiedy przyjdzie mróz? Nie bardzo też jest możliwe żeby z ustawienia dawkowania na 1 / 4,5 dmuchawka na całej mocy nie wypalała dziury - chyba że ten ślimak daje wyjątkowo dużo a dmuchawka jest jakaś 30-sto watowa. Przeważnie dmuchawki na całej mocy radzą sobie nawet z dawką 1 / 2. Żeby coś napisać o ustawieniach, trzeba by wiedzieć jaki masz kolego palnik, jaki sterownik i jakiej mocy jest dmuchawka. Piec ekohurt, Dmuchawa 80, sterownik ELEKTRONICS a co do slimaka to Najlepszy ZELIWNA EKOENERGIA radzi sobie ze wszyskim miał orzech i ekogroszek, jak przyjdąś mrozy to nic nie bede przestawiał bo jedyne co moge podciągną to temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 09.12.2017 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 A wentylator sprawny? Kanał i otwory oraz nacięcia są drożne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 09.12.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Daj spokój Jasiek. Kolega sam napisał że ma przygodę z ekogroszkiem od 2 tygodni. I w 2 tygodnie palił trzema ekogroszkami a poza tym stwierdził, że ekoenergia to najlepszy palnik, że pali miał i orzech i że nie potrzeba mu będzie żadnych zmian kiedy będą się zmieniać warunki zewnętrzne. Po co mu chcesz zepsuć samopoczucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.12.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Widać hak dmuchanie i wilgoć obniżają ciepło spalania. A ja ciagle niezrozumiem jak mi mówili ze miał trzeba w zasypowych zlać woda bo inaczej się nie pali. Pali się, a jakże ale może też wybuchnąć pył węglowy z miału i dlatego się go podlewa, żeby grzecznie leżał "sklejony" wodą i nie fruwał po kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.12.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Suspenser możesz przetestować ekogroszek chwałowice? Nie mam dostępnego w okolicy więc jeśli ktoś podeśle to przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 10.12.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Piec ekohurt, Dmuchawa 80, sterownik ELEKTRONICS a co do slimaka to Najlepszy ZELIWNA EKOENERGIA radzi sobie ze wszyskim miał orzech i ekogroszek, jak przyjdąś mrozy to nic nie bede przestawiał bo jedyne co moge podciągną to temp. Już nie wiem czy to jest reklama ekogroszku czy może palnika , a kolega nie wspomniał nic o sterze też niczego sobie. Za dużo oglądasz reklamy; "wszystko naj..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.12.2017 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 KOCHANI FORUMOWICZE, już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska. Zapraszamy do licytowania. Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. Mieć pod choinkę prace dziecka - to podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto... Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace. http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 11.12.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Moge zrozumieć że w groszku trafiają się kamienie, kamyczki czy nawet kamsztory ale skąd u mnie w retopalu znalazł się kapsel od jurajskiej Tego to nawet najstarsi szamanie nie będą wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 13.12.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Moge zrozumieć że w groszku trafiają się kamienie, kamyczki czy nawet kamsztory ale skąd u mnie w retopalu znalazł się kapsel od jurajskiej Tego to nawet najstarsi szamanie nie będą wiedzieć No jak skąd, Jurajska spod ziemi i węgiel spod ziemi, widocznie pokłady butelkowanej jurajskiej i węgla sąsiadowały ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 14.12.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 polecam ciekawy film o węglu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 14.12.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 No jak skąd, Jurajska spod ziemi i węgiel spod ziemi, widocznie pokłady butelkowanej jurajskiej i węgla sąsiadowały ze sobą Tylko szkoda że kapslami się palić w piecu nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 polecam ciekawy film o węglu https://www.youtube.com/watch?v=XwNHb_4C8VU Dzięki za link, obejrzałem z zainteresowaniem i skomentowałem, ciekawe czy się odezwą bo skoro to działa to chętnie przetestuję u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 16.12.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Jak się pali obecny Silver z Bartexu? warty polecenia? ta sama jakosć jest w Obi co bezpośrednio z Bartexu? bo mam w dobrej cenie poniżej 800zl za tonę do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 16.12.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Dzięki za link, obejrzałem z zainteresowaniem i skomentowałem, ciekawe czy się odezwą bo skoro to działa to chętnie przetestuję u siebie. Zakład nie działa a gość robi UK za kierowce TIRa by spłacić dlugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 16.12.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 polecam ciekawy film o węglu Może umknęło mojej uwadze, a może o tym nie powiedziano , ale dlaczego nie ma tego paliwa w sprzedaży ( w produkcji)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 19.12.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Jak się pali obecny Silver z Bartexu? warty polecenia? ta sama jakosć jest w Obi co bezpośrednio z Bartexu? bo mam w dobrej cenie poniżej 800zl za tonę do kupienia Chłopie i Ty się jeszcze zastanawiasz czy kupić. Za taka cenę sam bym wziął z Silverem nigdy nie miałem problemów a kupowałem tylko ten z OBI i wydaje mi się że raczej nie powinno być różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts