jasiek11 19.12.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 No niestety, dobrze to wyglądało to tego momentu. Dobrze by było gdyby wypowiedzial sie ten prof. Nowak z Czestochowy. Choc jak znam życie ,póki nie wypowie się ktoś z dużego akademickiego ośrodkato nic z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyj 27.12.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Witam z racji mojego pierwszego postu na forum. Mam pytanie spotkał się ktoś z ekogroszkiem z kopalni wujek i wieczorek? Właśnie przeglądałem oferty i rzuciły mi się w oczy produkty z tych kopalni z bardzo wysokimi parametrami spalania, małą ilością popiołu itp... Zawsze paliłem wesoła i byłem zadowolony do tego roku gdzie moja wesoła z popiołem dość mocno przesadziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.12.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 U wszystkich od Lipca tego roku Wesoła się zepsuła - czytałem, że wydobywają tam z 8 różnych szybów - może robią jakiegoś miksa już w kopalni i stąd znacznie gorsze jej parametry. Obecnie super wychodzi Bobrek, Wujek i Wieczorek mają wysoką spiekalność więc nie wiem czy Twój palnik na tym pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyj 28.12.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Dzieki SUSPENSER za odpowiedz. A gdzie w okolicach Oławy, Strzelina dostanę Bobrka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyj 28.12.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Dzieki SUSPENSER za odpowiedz. A gdzie w okolicach Oławy, Strzelina dostanę Bobrka?a palnik mam azpp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 29.12.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Według moich obliczeń w połowie marca skończy mi się wungiel i zastanawiam się nad zakupem 1-2 palet z taurona tego w pięknych różowych workach albo jareta plus jak przyjdzie mokry to będzie czas na dosuszanie i moje pytanie czy ktoś palił tym w tym sezonie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 29.12.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Według moich obliczeń w połowie marca skończy mi się wungiel i zastanawiam się nad zakupem 1-2 palet z taurona tego w pięknych różowych workach albo jareta plus jak przyjdzie mokry to będzie czas na dosuszanie i moje pytanie czy ktoś palił tym w tym sezonie ?? Kupiłem jareta plus (żółte worki) w lipcu. Porażka. Nie polecam. Spieka. Ze spiekami sobie radziłem, ale najgorsza jest bardzo duża ilość popiołu. O różowym ludzie wypowiadali się na ES i też krytycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 29.12.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Według moich obliczeń w połowie marca skończy mi się wungiel i zastanawiam się nad zakupem 1-2 palet z taurona tego w pięknych różowych workach albo jareta plus jak przyjdzie mokry to będzie czas na dosuszanie i moje pytanie czy ktoś palił tym w tym sezonie ?? To nawet nie stało obok ekogroszku.... Ja szarpnąłem parę worków na próbę Silvera Bartex w Obi po 790zł/T - jak wysuszę to zasypie i zobaczymy jak się pali... cena rewelacja... ludki szarpali jak reksio szynkę Edytowane 29 Grudnia 2017 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 30.12.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Według moich obliczeń w połowie marca skończy mi się wungiel i zastanawiam się nad zakupem 1-2 palet z taurona tego w pięknych różowych workach albo jareta plus jak przyjdzie mokry to będzie czas na dosuszanie i moje pytanie czy ktoś palił tym w tym sezonie ?? Powodzenia. Tak jak koledzy wyżej piszą. Kupiłem tego 4 tony luzem ,mam wrażenie że jest słabo wymieszany ,bo jak nieraz coś podejdzie to jest ok. Płaciłem 550zł. tym się tylko pocieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 01.01.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Witam z racji mojego pierwszego postu na forum. Mam pytanie spotkał się ktoś z ekogroszkiem z kopalni wujek i wieczorek? Właśnie przeglądałem oferty i rzuciły mi się w oczy produkty z tych kopalni z bardzo wysokimi parametrami spalania, małą ilością popiołu itp... Zawsze paliłem wesoła i byłem zadowolony do tego roku gdzie moja wesoła z popiołem dość mocno przesadziła Ja palę Wieczorkiem (przyznajmniej tak deklarują na składzie) i jestem zadowolony. Spieka się trochę, ale niewielkie spieki się kruszą w rękach i wypala się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyj 01.01.2018 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 a jak z popiołem w wieczorku i z osiąganiem temperatury przez piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 02.01.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Powodzenia. Tak jak koledzy wyżej piszą. Kupiłem tego 4 tony luzem ,mam wrażenie że jest słabo wymieszany ,bo jak nieraz coś podejdzie to jest ok. Płaciłem 550zł. tym się tylko pocieszam. To dobrze ze zapytałem więc pozostaje mi druga opcja którą brałem pod uwagę czyli Czarna Perla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 02.01.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 To nawet nie stało obok ekogroszku.... Ja szarpnąłem parę worków na próbę Silvera Bartex w Obi po 790zł/T - jak wysuszę to zasypie i zobaczymy jak się pali... cena rewelacja... ludki szarpali jak reksio szynkę Jakby u mnie w OBI Silver był za taka cenę to bym się nawet nie zastanawiał nad niczym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 04.01.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Stosował ktoś kiedyś takie cudeńko:http://allegro.pl/spalsadz-1kg-ekogroszek-czyste-spalanie-sadpal-i7086374037.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 04.01.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Stosował ktoś kiedyś takie cudeńko: http://allegro.pl/spalsadz-1kg-ekogroszek-czyste-spalanie-sadpal-i7086374037.html Ta - równie dobrze możesz na palnik nawrzucać obierek z ziemniaków lub inne cuda - kiedyś Amway miał taki preparat na wszystko i na nic - strata pieniędzy poza jednym fajnym efektem - przez jakiś czas płomień jest zielonkawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 04.01.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Stosował ktoś kiedyś takie cudeńko: http://allegro.pl/spalsadz-1kg-ekogroszek-czyste-spalanie-sadpal-i7086374037.html A jest jakiś powód, stosowania dopalacza sadzy w kotle z podajnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 04.01.2018 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Stosowałem kiedyś Sadpal, ale to nie była tania impreza. Oczywiście w śmieciuchu Mimo, że paliłem tylko węglem, niby polskim, to komin musiałem czyścić po spaleniu 2T. Czyli min. 3 razy w sezonie. O piecu nie wspomnę, co 2 dni kanały (ruszt na wylocie) 30mm. To dopiero ktoś mądry w Ogniwo Biecz wymyślił. Szczotki fi 30 do wymiany co 2 tyg. Później widziałem, że zmienili konstrukcję na szersze, chyba ze 6 cm. Generalnie Sadpal trochę tam pomagał. Obierki od ziemniaków tez wrzucałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 04.01.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Obierki mają byc wysuszone i wrzucone na palnik:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 05.01.2018 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Obierki mają byc wysuszone i wrzucone na palnik:-) Jak nie wysuszysz to na całej wiosce będzie frytami dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 05.01.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 A jest jakiś powód, stosowania dopalacza sadzy w kotle z podajnikiem? Zapytałem z czystej ciekawości czy zdaje to egzamin np. przy czeskim węglu co jest sporo sadzy w piecu. Na razie nie narzekam jakoś na spalania Retopala z PGG spala się w miarę dobrze i sadzy tez nie jest za wiele staram się czyścic piec raz na tydzień bez względu ile jest sadzy w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts