Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Suspenser możesz coś więcej napisać o Varmo, ile popiołu i jak z kalorycznością? Mam niedaleko do producenta, cena 840 zł/tona tylko jakoś do tej pory przekonania nie miałem.:confused:

Wszystko masz na mojej stronie na dole zakładki Ekogroszek gdzie podaję na bieżąco wyniki testów tego czym palę.

Witajcie!

Czy ktoś może wie co się dzieje z firmą B&E Energy (eko-groszek.org)? Zamówiłem w sierpniu 2017 4 tony, zrobiłem przelew (jak zawsze, to nie był mój 1 zakup u nich) i do dziś nie mam węgla, nie odpowiadają na maile, nie odbierają telefonów, parę razy przysłali maila, że mają opóźnienia, ale teraz zupełna cisza. Mam się martwić?

Oczywiście najbardziej zależy mi na realizacji zamówienia, bo węgiel był (jest?) niezły, a "kupiłem" po jeszcze w miarę normalnych cenach.

Jeśli ktoś coś wie niech da znać, 3,5 k nie chodzi piechotą.

A może zamówienia po obecnych cenach idą na bieżąco i zwlekają jedynie z zaległymi, których nie opłaca się wysyłać?

Pozdrawiam

Nie kupowałem. Gdybym chcial być złośliwy to bym powiedział, że pewnie wiedzą, że jeszcze masz stare zapasy to ci nie wysyłają. Ale sam wierzę (staram się jeszcze) w ludzi i cię trochę rozumiem.

Niedlugo minie pół roku, wyślij do nich pismo, policja, prawnik, cokolwiek, bo nie wygląda to dobrze.

Ruszt-szerokość szczeliny

Witam,

Jaka powinna być szerokość szczeliny w ruszcie awaryjnym?25mm, 32mm czy 35mm? a może szersza lub węższa?

Wymiar całego rusztu to 30x35cm ale nie wiem jaka powinna być szerokość szczeliny. A chcę takowy ruszt zrobić. Pomoże ktoś?

Taki szeroki by drzewo nie wypadało na dół. Ja kupiłem gotowy z żeliwa w sklepie i tylko dociąłem do rozmiaru - jakie szerokie żeberka nie wiem ale powietrze od dołu krąży a popiół swobodnie opada na dół ....

Cegła położona jest po to (w większości wypadków) by dopalić węgiel. U siebie mam położone dwie, od strony podajnika i przeciwległej stronie. Dodatkowo cegły ograniczają mi powierzchnię palnika, który jak na moje potrzeby jest za duży.

A podajnik jak podaje groszek to nie podnosi Ci tych cegieł do góry ??

No martwiłem się, ale zapewniali że to tylko przejściowe opóźnienia wynikające z ilości zamówień, wcześniej kupowałem u nich nie raz i nigdy nie miałem problemu zarówno z jakością opału jak i terminami.

Ładne mi opóźnienie od sierpnia ubiegłego roku :) ja bym pertraktował jakąś rekompensatę za tak duże opóźnienie w dostawie albo bym poprosił o zwrot gotówki z tytułu niewywiązania się z umowy jaka było dostarczenie węgla :) a abstrahując od tematu to ładne miałeś zapasy jak do teraz ci starcza opału :)