mkrex 21.05.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Panowie jak jest w końcu z perłą w koronie polskiego tfu rosyjskiego ekogroszku (czyt. czarna perła)?Paliłem nią trzy lata i byłem zadowolony a teraz straszny hejt na nią w necie. Pamiętam jak była po 620 zł..... Co za wspomnienia....Worki zawsze mega mocne, tylko ekogroszek w workach, wilgotna była nie zaprzeczę.Już się zastawiam nad Retopalem, Tauronowskim czerwonym ekogroszkiem i Tauronowskim Jaret Plusem. Możecie mi coś o nich napisać?Ceny Wesołej czy Bobrka jakieś kosmiczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 21.05.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Jeśli masz u siebie coś z sieci Patio Color, a najlepiej jakiegoś znajomego tam, to możesz poszukać Sztygara Ultra w dobrej cenie, pisałem już o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrex 21.05.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Jeśli masz u siebie coś z sieci Patio Color, a najlepiej jakiegoś znajomego tam, to możesz poszukać Sztygara Ultra w dobrej cenie, pisałem już o tym. Wlasnie teraz dowiedzialem sie o istnieniu tego marketu budowlanego Sorki ale za cene ultra wegiel sztygar to kupie wesołą chyba że piszesz o jakimś innym o podobnej nazwie ekogroch Generalnie przejechalem sie na marketowych ekogównach (ultra wegiel bioły nie pomawiam tu bynajmniej) łacznie z wyciaganiem z worków rekawic, kamieni, ziemi, drzewa, kawałków pasów transmisyjnych (!) nie pisząc o wartosci grzewczych tychże wynalazków Jedynie czarna perła odstawała od nich pozytwynie Wolałbym coś niemarketowego co jest wiele lat na rynku Nie mam ochoty eksperymentowac Ktos może coś wiecej napisac o retopalu lub/i tauronowskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 22.05.2018 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Popatrz sobie na opinie o Sztygarze Ultra, ja to kupuje rodzicom po 800zł. Groch 28MJ, z podajnika 7 worków węglarka popiołu, bez kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.05.2018 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Przyjechała perła. Zmienili worki wzeszłym roku były grube zszywane teraz przypominają bartex gold który kiedyś miałem coś w rodzaju grubego streczu. Takie przynajmniej lepiej się układa jednak nie widzę wyraźnej mikro wentylacji w poprzedni parti dziury były duże jak po dziurkaczu do papieru. Zostawiłem po pięć worków z palety wieczorem przesypie i zobaczę jak stan, Jden się uszkodził i faktycznie węgiel mokry popołudniu powiem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 22.05.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Przyjechała perła. Zmienili worki wzeszłym roku były grube zszywane teraz przypominają bartex gold który kiedyś miałem coś w rodzaju grubego streczu. Takie przynajmniej lepiej się układa jednak nie widzę wyraźnej mikro wentylacji w poprzedni parti dziury były duże jak po dziurkaczu do papieru. Zostawiłem po pięć worków z palety wieczorem przesypie i zobaczę jak stan, Jden się uszkodził i faktycznie węgiel mokry popołudniu powiem więcej. Zamówiłem wczoraj jedna paletę CzP z przeceny zobaczymy co przyjdzie. Napisałeś że węgiel mokry ale brei nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.05.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Wieczorem sprawdzę 10 testowych worków. Zdefiniuj breje? Z worków nie cieknie woda jednak po włożeniu ręki do worka ręce ubłocone. Na pewno nie nadaje się do wsypania do podajnika bez suszenia przynajmniej ja ym nie wsypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 22.05.2018 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Czarna Perła MOKRA po dniu na taczce, mieszana co 3 godz. spala się zdecydowanie lepiej niż "Diablo od wegielzagorski" po 840t którym paliłem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 22.05.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) Dzisiaj przyszła do mnie paleta ekogroszku żółtego, z Gwózdz Wegiel - Robert Gwózdz, wg deklaracji dostawcy kopalnia Piekary. Zapłaciłem 970 zł z dostawą, w środku wegiel mocno mokry z worków wylewa się woda. Oczywiście pytałem czy suchy .......... Ekogroszek nie nadaje się do palenia, co ciekawe Węgiel Gwóżdz nie deklaruje na opakowaniach wilgotności a więc podstaw do odesłania brak. Na całe szczęście kupiłem tylko tonę i jakość się z nią przemęcze. Odradzam !!! Edytowane 22 Maja 2018 przez pchlistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.05.2018 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Przesypałem 10 w0rków do szmaciaków wszystkie mokre jednak nie odbiegają od marketowych kupionych zimą ze świeżej dostawy Węgiel mocno mokry ale nie cieknie z worków. Ten co rozwalił mi się rano i leżał na kartonie powierzchownie przeschną od rana. Na moje jeśli koś ma czas i chęć suszyć to warto za 695zł. Co do jakości spalania dowiem się zima jednak to perła więc popiołu jak z papierosa na pewno nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrex 22.05.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Popatrz sobie na opinie o Sztygarze Ultra, ja to kupuje rodzicom po 800zł. Groch 28MJ, z podajnika 7 worków węglarka popiołu, bez kamienia. Market Patio niedostepny u mnie Ceny jakie znalazlem wszystkie powyzej 1000 zl /tone z tranportem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 22.05.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Wiem że powyżej 1000zł, dlatego kazałem ci szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 23.05.2018 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Wieczorem sprawdzę 10 testowych worków. Zdefiniuj breje? Z worków nie cieknie woda jednak po włożeniu ręki do worka ręce ubłocone. Na pewno nie nadaje się do wsypania do podajnika bez suszenia przynajmniej ja ym nie wsypał. Zdefiniować breje hmmm może błoto węglowe Ja czekam na dostawę jak mi się uda to jeszcze może kupie 1 tonę jak nie wykupią do końca lipca (kasy brak) suszenie mnie nie przeraża wrzucę do teścia do stodoły rozłożę na kilka palet i niech schnie a koło sierpnia przewiozę do kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.05.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Wczoraj dotarła do mnie CzP z tej super promocji po 695 zł. Paleta ładnie zapakowana dwa worki przy rozładunku były rozerwane czyli niezły wynik jak na 40 worów i o dziwo nie ciekła z palety woda rozerwałem kilka worków i węgiel widać było że jest bardziej wilgotny ale nie mokry być może trafiłem na taka paletę albo może sprzedawca się zabezpieczył tą informacją żeby ludzie nie reklamowali towaru. Dziś rano jak sprawdzałem to na allegro zostało już tylko 9 palet szkoda bo miałem nadzieje że w przyszłym tygodniu dokupię jeszcze jedna paletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.05.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 kliknij kup teraz przelew zrób za tydzień. tez się zastanawiam nad jeszcze jedną ale gdzie to upchnąć. mam teraz gdzieś 2900kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.05.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 kliknij kup teraz przelew zrób za tydzień. tez się zastanawiam nad jeszcze jedną ale gdzie to upchnąć. mam teraz gdzieś 2900kg Dorzucili 10 palet Ja w sumie mam gdzie trzymać w kotłowni mieści mi się na luzie 3 tony a na przeciwko domu u szwagra mam nieużywaną już stodołę. Wczoraj wrzuciłem tam zakupiona tone, mierzyłem temperaturę, na wczoraj ok. 19:00 było w środku 38 stopni więc groch powinien szybko dosychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 25.05.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Na razie niema, złapałem ostatnie 2 palety, zobaczymy czy dosypią? Kupiłem 1 paletę 2tyg temu i perła mokra ale nie ma tragedii wygląda jak kupowany w sezonie grzewczym (pakowany jesień-wiosna w deszczu). Wysypany na taczkę po dniu wygląda jak "STABK" i pali się O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 27.05.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Zdefiniować breje hmmm może błoto węglowe Ja czekam na dostawę jak mi się uda to jeszcze może kupie 1 tonę jak nie wykupią do końca lipca (kasy brak) suszenie mnie nie przeraża wrzucę do teścia do stodoły rozłożę na kilka palet i niech schnie a koło sierpnia przewiozę do kotłowni Podziwiam, nie chciałoby mi się przerzucać 40 worów w te i spowrotem. Może inaczej, wolałbym ten czas sporzytkować na inne zajęcia, których wokół domu nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alekradajewsku 27.05.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Jaki piec namawiają mię do pieców defro czy to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.05.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2018 Nie piec tylko kocioł. Jeśli chodzi o ekogroszek Defro to bardzo dobre kotły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts