zloty_66 14.06.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Można obniżyć temperaturę CWU 54 to dużo. Nie wiem jaką masz temperaturę na kotle ale latem można obniżyć. Na kotle można trzymać wyższa temperaturę to nie przeszkadza ale 54 stopnie CWU to przecież wrzątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.06.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Wyższa temperatura na kotle większe straty postojowe. zimą sam ma 60* dwa lata temu 65* ale na lato spokojnie można mieć 50.Można jeszcze kociołek docieplić ja dociepliłem drzwiczki i pod klapą do wyczystki wymiennika dałem wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 14.06.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Cześć właśnie dostałem reklamę z ofertą TAURONU za JaretPus 800 kg za 568 zł, wychodzi po 710 zł za tonę, Kurier dodatkowo 80 zł. Jeśli nie zepsuli tego produktu to nic tylko brać. Co sądzicie? Uciekać jak najszybciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 14.06.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Bo taka jest prawda. Większość osób podchodzi do palenia w ten sposób że wsypać i niech się pali a w kotłowni trzeba trochę czasu spędzić jak nie chcesz mieć problemu ze spiekami i dużą ilością sadzy w kotle. A potem jest narzekanie że węgiel do bani że nigdy już tego badziewia nie kupi itd. to jak kogoś stać to niech płaci po 1000 zł za lepsze groszki i będzie mieć ten sam problem jak pieca dobrze nie ustawi i znowu będzie narzekanie i tak w kółko. Bo ten opał o którym piszesz w tej cenie jest lichy, chyba że obecnie jego parametry radykalnie wzrosły, bo wtedy jak nim paliłem to była tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.06.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Po ostatnich podwyżkach to już nie jest śmiesznie, ta rozpacz, nerwowe rozglądanie, pogoń za tańszym ekogrochem, a może nadszedł czas odpuścić, pomyśleć o innym źródle ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 14.06.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 No. Wszyscy kupimy sobie pompy ciepła do naszych grzejnikowych domków z lat 80tych. Będziemy mieli wszyscy ciepło i tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.06.2018 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Jeśli będę zmuszony kupować węgiel za 1000zł to pewnie rzucę to w diabły bo prądem ogrzeje za 2000-2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 16.06.2018 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 No ty masz nowy domek to czemu nie. No ja nie mam tego szczęścia. U rodziców groch się sprawdza, kupuję im tego Sztygara wciąż w tej samej cenie 800zł więc jest ok. U mnie wyleciał śmieciuch i teraz będę leciał pierwszy sezon na pelecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 18.06.2018 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Bo ten opał o którym piszesz w tej cenie jest lichy, chyba że obecnie jego parametry radykalnie wzrosły, bo wtedy jak nim paliłem to była tragedia... Cena adekwatna do jakości ja nie narzekam na chwile obecna nie stać mnie na groch za 1000 zł jeżeli kogoś stać to po co pcha się w coś tańszego ... chce zaoszczędzić to niech nie narzeka na jakość albo niech kupi brunatny będzie miał jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 18.06.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Jeśli będę zmuszony kupować węgiel za 1000zł to pewnie rzucę to w diabły bo prądem ogrzeje za 2000-2500 Rusek jest jeszcze w atrakcyjnej cenie ale jak podrożeje to zostanie tylko brunatniak i wtedy będzie trzeba kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.06.2018 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Fakt jak rusek zdrożej to pójdę w brunatniaka kocioł krócej pożyje ale.. już i tak nie będzie opłacało się go trzymać więc będzie jak będzie.Zresztą w tym roku mam najtańszy opał w swojej historii palacza poza Czechem jak testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.06.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 No. Wszyscy kupimy sobie pompy ciepła do naszych grzejnikowych domków z lat 80tych. Będziemy mieli wszyscy ciepło i tanio! Lata 80-te? toż to nowe domy Mój nie wiem kto budował i kiedy, zasiedlili go dziadkowie po II-ej wojnie światowej, bodajże w 1947-ym, przybyli tutaj jak mówili z "centrali" Obecnie okolice Wolbroma, Żarnowca, Pilicy, pamiętam jak wspominali takie miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.06.2018 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Rusek jest jeszcze w atrakcyjnej cenie ale jak podrożeje to zostanie tylko brunatniak i wtedy będzie trzeba kombinować Podrożeje? Raczej czy w ogóle będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.06.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 A dlaczego mnie miało by być ruska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 18.06.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Jak wygramy mundial to Ruskie będą miały focha ... "Jak" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 19.06.2018 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Fakt jak rusek zdrożej to pójdę w brunatniaka kocioł krócej pożyje ale.. już i tak nie będzie opłacało się go trzymać więc będzie jak będzie. Zresztą w tym roku mam najtańszy opał w swojej historii palacza poza Czechem jak testowałem. Czech to będzie ostateczność ostateczności ja wynegocjowałem cenę na pobliskim składzie na groszek z kopalni Piast parametry jak Retopal z PGG miałem kilka worków w tym sezonie i pali się tak samo jak Retopal cena za tone z darmowym transportem do mnie 8 km 820 zł więc raczej zakupie ten groch niż CzP zawsze to polski opał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 19.06.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Jaki groszek lepszy do przepalania zimą i grzania wody latem, mniej, więcej kaloryczny ? Potrzebuję w 10 kilowych workach, znalazłem KWK wieczorek, wesoła, albo piast ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.06.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Węgla ci u nas dostatek, jeszcze na dłuuuugie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 19.06.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Węgla ci u nas dostatek, jeszcze na dłuuuugie lata. Może i tak ale jak tak dalej pójdzie to kopalnie pójdą w obce ręce bo naszym nie będzie się opłacało wydobycie albo pozamykają i zamiast kupować swoje to będziemy nabijać kieszenie obcym kapitałom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.06.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Już się nie opłaca. Będzie próba ratowania jak ze stoczniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts