rafcioa4 29.06.2018 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Z miałami to jest loteria, nie wiadomo co się trafi, Sam dwa razy się naciąłem i powiedziałem sobie , że nigdy więcej ale ten z PGG jest super, przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 29.06.2018 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Osobiście nie brałbym węgla za 845 + dowóz już wolałbym czecha. Moze dowóz w cenie bedzie. To tylko 100zł różnicy z CzPerła... Szkoda ze tego miału z PGG nie ma w workach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 29.06.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Z miałami to jest loteria, nie wiadomo co się trafi, Sam dwa razy się naciąłem i powiedziałem sobie , że nigdy więcej ale ten z PGG jest super, przynajmniej u mnie. Ten z PGG to może być odsiewka z groszku więc kopalnia Piast jak dobrze pamiętam. Ale większość to tak jak napisałeś loteria. Mój kolega kupił specjalnie piec pod spalanie miału i palił miałem pół zimy bo niby miał miał być z dobrego źródła a nie dało się nim palić i przerzucił się na groch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.06.2018 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 miał zawsze można chrzcić grochem 50/50. Też myślałem o miale ale są tylko minimalnie tańsze od perły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 29.06.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Z miałem z Pgg nie ma problemu,zawsze jest taki sam.To jest taki mini ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 29.06.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Do wszelkiej maści specjalistów od suszenia w taczkach ruskiego węgla, miał Grenpal kupiony bezpośrednio w PGG to miał o granulacji 3-20 mm z pewnym pochodzeniem, z tego co pamiętam kopalnia Ziemowit, to jest drobniejsza wersja Retopalu za to za 600 zł. Dostajesz wraz z węglem certyfikat z parametrami. Popiołu i spieków zdecydowanie mniej niż w Czarnym Gow... do tego cena znacznie niższa. Kaloryczność również znacznie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.06.2018 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Jesli 600 z dostawą to ok tylko towar niedostępny. może za rok spróbuję Edytowane 29 Czerwca 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 29.06.2018 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Moze dowóz w cenie bedzie. To tylko 100zł różnicy z CzPerła... Szkoda ze tego miału z PGG nie ma w workach... Bierz zdecydowanie sztygara jak tylko 100zł różnicy będzie.. CZ. P. może w porywach ma te 23MJ. za to pod dostatkiem popiołu i kalafiorów żużlowych. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEFENCE 30.06.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Witam ja paliłem Sztygarem w tamtym roku z 2t zostało mi 10 worków.Domek 107 M2 z poddaszem troszkę musiałem poprzestawiać po Bartexa Silver ale skoro zostało nie było większej różnicy niż po Silverze po co przepłacać.Kupiłem w tym roku za 865 zł z lokalnego składu. W tamtym roku trafił mi się ciut mokry ale ja dosypuje 2-3 worki w niedzielę więc kolejną partię stawiam worki pionowo rozcinam górę i przez tydzień sobie paruje. Po takim zabiegu nie mam mokrego podajnika.Jak dla mnie ciut drobna frakcja podłóg Bartexa ale co za różnica.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 01.07.2018 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Na PGG została wstrzymana sprzedaż, czyżby szykują się obniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 To niedługo czas na podwyżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 02.07.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Uciekać jak najszybciej.... A to dziękuję za ostrzeżenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrex 03.07.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Trzy tony postrachu Karaibów (czyt. czarna perła) oraz dwie tony Iskry Wesoła w kotłowni.Trochę obawiałem się perły po hejcie na necie ale jest taka sama jak 3-4 lata temu, tzn. od cholery popiołu i przy poprawnym ustawieniu sterownika do zniesienia ilość spieków koksowych; sucha ale kupiona po upałach czerwcowych; co do kaloryczności nie wiem, zimy nie ma; ktoś pisał o 4 kamieniach w worku - ja tylko rzucam okiem do podajnika po wsypaniu - po spaleniu z 10 ton perły nigdy nie zerwało mi zawleczki.Iskra Wesoła też sucha, mało popiołu, już podrożała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 04.07.2018 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 PGG sklep działa, nabyłem 5T jeszcze 5T zostało (nie podrożał) jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 04.07.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Bierz zdecydowanie sztygara jak tylko 100zł różnicy będzie.. CZ. P. może w porywach ma te 23MJ. za to pod dostatkiem popiołu i kalafiorów żużlowych. Pale CzP i jakoś nie zaobserwowałem kalafiorow żuzlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 04.07.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Pale CzP i jakoś nie zaobserwowałem kalafiorow żuzlowych. Kupiłem na próbę CzP i pod względem jakości przebija PGG (Czp przyjechała sucha jak "pieprz" dodatkowo granulacja 8-25 według opisu i wysypałem losowy worek i nie znalazłem nawet na dole worka trochę miału). Widziałem też certyfikat kaloryczności i miała wyżej niż 24MJ (nie wiem na ile to jest wiarygodne). Co do kalafiorów to też uważam że kwestia ustawień, bo jak wszyscy narzekali swego czasu na Wesołą i kalafiory to jak paliłem i było wszystko OK, także czasami większy piec ma tę zalety że można na małej mocy delikatnie dmuchać i spalić wszystko bez kalafiorów to tego mam 100% podłogówki i moc dostarczoną do domu mogę rozłożyć na 24h i wtedy średnia moc pieca w czasie zimy nie przekracza 2KW/h. Szkoda że załadunek pieca mam dopiero ok. 8 sierpnia bo jak będzie w spalaniu wszystko OK to może dokupię resztę też CzP na przyszłą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.07.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 właśnie z perłą dobrze jest jechać ciągle na malej mocy. najlepiej nie dochodzić do zadanej. Granicą kombinowania jest temperatura spalin ok 90-110*C poniżej której nie chcę schodzić. kalafiory mam ale są do przeżycia. Zresztą co z tą nową partą perły okaże się w październiku/listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 05.07.2018 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Kupiłem na próbę CzP i pod względem jakości przebija PGG (Czp przyjechała sucha jak "pieprz" dodatkowo granulacja 8-25 według opisu i wysypałem losowy worek i nie znalazłem nawet na dole worka trochę miału). Widziałem też certyfikat kaloryczności i miała wyżej niż 24MJ (nie wiem na ile to jest wiarygodne). Co do kalafiorów to też uważam że kwestia ustawień, bo jak wszyscy narzekali swego czasu na Wesołą i kalafiory to jak paliłem i było wszystko OK, także czasami większy piec ma tę zalety że można na małej mocy delikatnie dmuchać i spalić wszystko bez kalafiorów to tego mam 100% podłogówki i moc dostarczoną do domu mogę rozłożyć na 24h i wtedy średnia moc pieca w czasie zimy nie przekracza 2KW/h. Szkoda że załadunek pieca mam dopiero ok. 8 sierpnia bo jak będzie w spalaniu wszystko OK to może dokupię resztę też CzP na przyszłą zimę. Święte słowa ja tez pale na malej mocy kocioł mam 20 kw więc nie jest jakiś gigant ale tez nie jest mały. Na ustawieniach malej mocy CzP spala się bardzo dobrze oczywiście że jakiś kalafior zawsze się trafi ale nie jak tu pisano że się wynosi całymi wiadrami popiół i kalafiory potem ludzie czytają takie bzdety i powielają te nieprawdziwe informacje a tu wystarczy poświecić trochę czasu przy piecu i dobrze go ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 05.07.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 (edytowane) Zauważyłem ciekawą różnicę w CzP, kupowałem poprzez portal aukcyjny 15zł drożej (zawsze lepsze możliwości dochodzenia ewentualnych reklamacji) i tam w opisie jest frakcja 8-25, a bezpośrednio od KTK frakcja 5-25. Ciekawe czy jest jakaś różnica czy może poprzez portal aukcyjny jest płukany (przynajmniej ten co do mnie przyszedł na taki wygląda), a bezpośrednio od producenta już nie? Ja kiedyś kupiłem inny ruski węgiel i kilka razy zerwałem zawleczkę na kamieniach i musiałem pełny podajnik wywalić na ziemię co nie zdarzyło mi się nigdy na polskich węglach. W CzP znalazłem jeden mały kamień i ten pewnie by przeszedł, ale boje się aby sytuacja się nie powtórzyła w przypadku CzP. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Maher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrex 05.07.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Zauważyłem ciekawą różnicę w CzP, kupowałem poprzez portal aukcyjny 15zł drożej (zawsze lepsze możliwości dochodzenia ewentualnych reklamacji) i tam w opisie jest frakcja 8-25, a bezpośrednio od KTK frakcja 5-25. Ciekawe czy jest jakaś różnica czy może poprzez portal aukcyjny jest płukany (przynajmniej ten co do mnie przyszedł na taki wygląda), a bezpośrednio od producenta już nie?. Na aledrogo płacą prowizje od sprzedaży może dlatego droższy Ja kiedyś kupiłem inny ruski węgiel i kilka razy zerwałem zawleczkę na kamieniach i musiałem pełny podajnik wywalić na ziemię co nie zdarzyło mi się nigdy na polskich węglach. W CzP znalazłem jeden mały kamień i ten pewnie by przeszedł, ale boje się aby sytuacja się nie powtórzyła w przypadku CzP. Pale postrachem Karaibów od chyba 4 lat i jak napisałem powyżej nigdy nie zerwało mi zawleczki. Na polskich też nigdy. Na wynalazkach z supermarketów zerwało mi z 5 do 10 razy. Od czasu przesiadki na CzP i polski oryginalny eko bez problemów. Kiedyś przesypywałem do ratanowych koszy i przeglądałem eko ale obecnie zaniechałem tej praktyki bo po prostu ufam perle hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts