Mozej1719510336 21.07.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Jaki ekogroch modny na najbliższą zimę? Mało popiołu, brak spieków i może kosztować 1000 zł / tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 23.07.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Jaki ekogroch modny na najbliższą zimę? Mało popiołu, brak spieków i może kosztować 1000 zł / tona. Może Sibugol Ogień albo Diablo od Zagórskiego. Tylko więcej go będzie szło, jest po 840zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fibyt 24.07.2018 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) Cześć. Witam wszystkich.Powiedzcie mi jak się ma Pieklorz. Od lat korzystałem z tego ekogroszku, generalnie z dwóch składów IP. Grodków, i jak jakość zaczęła spadać to z Opola. Ale z tego co czytałem po forach i opiniach ogólnych dotyczących IP, to trochę mnie odstraszają. Gdzie mogę kupić dobry ekogroszek Pieklorz? co polecacie? Edytowane 24 Lipca 2018 przez fibyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.07.2018 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Jaki ekogroch modny na najbliższą zimę? Mało popiołu, brak spieków i może kosztować 1000 zł / tona. Dołóż 200 zł i kup Skarbka jak nie chcesz mieć spieków i mało popiołu ale przy takich ekogroszkach trzeba jeszcze dobrze umieć ustawić piec bo co z tego że kupisz super węgiel jak złe nastawy pieca i tak będą powodowały że zrobią Ci się spieki / niedopałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.07.2018 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Cześć. Witam wszystkich. Powiedzcie mi jak się ma Pieklorz. Od lat korzystałem z tego ekogroszku, generalnie z dwóch składów IP. Grodków, i jak jakość zaczęła spadać to z Opola. Ale z tego co czytałem po forach i opiniach ogólnych dotyczących IP, to trochę mnie odstraszają. Gdzie mogę kupić dobry ekogroszek Pieklorz? co polecacie? Ja kupowałem w zeszłym sezonie z Węglobudu Żory ekogroszek z żółtych workach kopalnia Chwałowice niby dawny pieklorz i byłem z niego zadowolony obecnie na allegro 1000 zł za tone ale cena sprawiła że poszukałem alternatywnego groszku tańszego. https://allegro.pl/pieklorz-ekogroszek-kwk-chwalowice-27-mj-i7267816185.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 25.07.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 PGG wprowadza nowy towar. Ciekawe czy dadzą na sprzedaż internetową ?https://pgg.pl/aktualnosci/z-zycia-firmy/595,PGG+wprowadzi%C5%82a+do+sprzeda%C5%BCy+dwa+nowe+produkty%3A+KARLIK+EKOGROSZEK%C2%AE+i++WUJEK++EKOGROSZEK%C2%AE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fibyt 25.07.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Ja kupowałem w zeszłym sezonie z Węglobudu Żory ekogroszek z żółtych workach kopalnia Chwałowice niby dawny pieklorz i byłem z niego zadowolony obecnie na allegro 1000 zł za tone ale cena sprawiła że poszukałem alternatywnego groszku tańszego. https://allegro.pl/pieklorz-ekogroszek-kwk-chwalowice-27-mj-i7267816185.html Jaki kupiłeś? godny polecenia? daj link. Zastanawiam się czy nie kupić tony tego Pieklorza co piszesz, jakiejś czarnej perły (co opisujecie na wontku), i jeszcze jakiś do porównania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 25.07.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Cześć.Myślę nad tym czy zakupić czarną perłę w tym sezonie.Mam do was pytanie czy pod względem spalania ten wegiel będzie podobny do Rubina z Bartexu?Chciałbym mieć jakieś odniesienie czego się spodziewać.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.07.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 bt9 Przeczytaj kilka ostatnich stron wątku. Jest o CZP. Zresztą zakup węgla to ciągle loteria. Zamów na próbę 1 paletę i sprawdzisz jak u Ciebie się spala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 26.07.2018 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Jaki kupiłeś? godny polecenia? daj link. Zastanawiam się czy nie kupić tony tego Pieklorza co piszesz, jakiejś czarnej perły (co opisujecie na wontku), i jeszcze jakiś do porównania... Link podałem Ci na końcu. Kup sobie tone i zobacz jak się będzie palić u Ciebie bo nie wiem jak z jakości w tym sezonie z z tym rożnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 26.07.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 bt9 Przeczytaj kilka ostatnich stron wątku. Jest o CZP. Zresztą zakup węgla to ciągle loteria. Zamów na próbę 1 paletę i sprawdzisz jak u Ciebie się spala. Z CzP to jest tak że 50% ludzi będzie na nią narzekać a drugie 50 % będzie chwalić. Ja zaliczam się do tej drugiej grupy jak dla mnie groszek OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fibyt 26.07.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Link podałem Ci na końcu. Kup sobie tone i zobacz jak się będzie palić u Ciebie bo nie wiem jak z jakości w tym sezonie z z tym rożnie bywa Generalnie chodziło mi żebyś podał link do tego "alternatywnego tańszego" ale pieklorz też się przyda Spróbujemy: 1t Pieklorz, 1t Skarbek, 1t CzP, i 1t Stabek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 27.07.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Panowie a co powiecie o ekogroszku PFP? - https://purefuels.eu/pl/produkt/eko-groszek/ Miałem go parę razy pojedyncze worki i popiół jak przy żadnym innym - w formie prochu..Wydaje mi się, że towar dobrej jakości a jakoś nigdzie o nim nie słychać, czy coś mnie ominęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 27.07.2018 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Generalnie chodziło mi żebyś podał link do tego "alternatywnego tańszego" ale pieklorz też się przyda Spróbujemy: 1t Pieklorz, 1t Skarbek, 1t CzP, i 1t Stabek. Alternatywny to mam kupiony na lokalnym składzie groszek z kopalni Piast link ponizej https://www.olx.pl/oferta/firmowy-sklad-wegla-wixpol-ekogroszek-hds-transport-CID628-IDrylKP.html#c0a2c5cd9b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.07.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Panowie a co powiecie o ekogroszku PFP? - https://purefuels.eu/pl/produkt/eko-groszek/ Miałem go parę razy pojedyncze worki i popiół jak przy żadnym innym - w formie prochu.. Wydaje mi się, że towar dobrej jakości a jakoś nigdzie o nim nie słychać, czy coś mnie ominęło? Bardzo marna wartość opałowa.. zaledwie 22,7MJ, a cena z kosmosu... najciekawsze że w certyfikacie i na worku jest 22-23MJ, a na stronie produktu 26MJ - bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.07.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Cześć. Witam wszystkich. Powiedzcie mi jak się ma Pieklorz. Od lat korzystałem z tego ekogroszku, generalnie z dwóch składów IP. Grodków, i jak jakość zaczęła spadać to z Opola. Ale z tego co czytałem po forach i opiniach ogólnych dotyczących IP, to trochę mnie odstraszają. Gdzie mogę kupić dobry ekogroszek Pieklorz? co polecacie? Podjedź, weźmiesz ze 3 czy 4 worki jak CI się spodoba to weźmiesz więcej, jest też Varmo Premium. Nie pisać mi na PW bo nie wysyłam kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 29.07.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Ja w ubiegłym roku kupiłem trzeci raz z rzędu silver z Bartex i to był ostatni raz, tyle wody w węglu nigdy nie wiedziałem mam jeszcze kilka worków, którymi grzeje wodę, po jednej zimie w zasobniku pojawił się rdzawy nalot (przez 5 lat miałem spokój). Tak jak wcześniej reklamowałem ten węgiel to teraz odradzam, nie dawajcie bandytom zrabiać. Na ich stronie zniknęła opcja wyboru worków jutowych, widocznie po sezonie zorientowali się, że na wodzie można fajnie zarobić. Żeby nie być gołosłownym wsypałem ostatni worek i porobiłem zdjęcia, tak wygląda dno worka po roku leżenia w ciepłej kotłowni, worek jest z samego dołu więc miał przedarcia od nacisku innych worków a i tak wciąż jest mokry widać też wyschnięte błoto węglowe a zaraz po zakupie z tych worków sie po prostu lało. Edytowane 29 Lipca 2018 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 29.07.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ja w ubiegłym roku kupiłem trzeci raz z rzędu silver z Bartex i to był ostatni raz, tyle wody w węglu nigdy nie wiedziałem mam jeszcze kilka worków, którymi grzeje wodę, po jednej zimie w zasobniku pojawił się rdzawy nalot (przez 5 lat miałem spokój). Tak jak wcześniej reklamowałem ten węgiel to teraz odradzam, nie dawajcie bandytom zrabiać. Na ich stronie zniknęła opcja wyboru worków jutowych, widocznie po sezonie zorientowali się, że na wodzie można fajnie zarobić. Żeby nie być gołosłownym wsypałem ostatni worek i porobiłem zdjęcia, tak wygląda dno worka po roku leżenia w ciepłej kotłowni, worek jest z samego dołu więc miał przedarcia od nacisku innych worków a i tak wciąż jest mokry widać też wyschnięte błoto węglowe a zaraz po zakupie z tych worków sie po prostu lało. Potwierdzam! Zakupiłem na początku lipca i przyszło bagno w worku i w dodatku frakcja pozostawia wiele do życzenia. Jak dodałem negatywna opinie na ich stronie to nawet się nie pojawiła.... To był ostatni zakup w bartexie...! Zdecydowanie nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 29.07.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Coś dzisiaj fotosik kuleje jak tylko bede mogl to dodam zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 30.07.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Potwierdzam! Zakupiłem na początku lipca i przyszło bagno w worku i w dodatku frakcja pozostawia wiele do życzenia. Jak dodałem negatywna opinie na ich stronie to nawet się nie pojawiła.... To był ostatni zakup w bartexie...! Zdecydowanie nie polecam! A ludzie narzekają na CzP która przyjeżdża suchutka a nawet jak jest lekko wilgotna to doschnie w kotłowni. Niestety mikro-wentylacje w workach trzeba sobie zrobić samemu bo w tych nowych workach jej po prostu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts