kulibob 11.09.2018 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 To nie chodzi o grala. Też palę Perłą będzie 3 sezon i pół sezonu marketem. To chodzi o wyszarpanie 5 złotych jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shogunzlasa 11.09.2018 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Węgiel jak węgiel - spalić się to zawsze jakoś spali. Póki za to jakoś nie przepłacisz to pół bidy, ale jak kupisz 4 tony dziadostwa i przepłaciłeś słono to jednak boli przez całą zimę. Ja zamawiałem eko Chwałowice (niby). Dowieźli w jutowych workach po 10kg, suche jak pieprz (bo były upały). Patrze i tyłka nie urywa - trochę sporo miału i popiołu, ale cena 820 z dowozem jest zadowalająca zważając, że na lokalnym składzie za workowanie po 10kg Chwałowic chcieli 1020zł/tonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 11.09.2018 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 A Wesoła w tym sezonie jak wygląda? Spala się tak dobrze jak 2-3 lata temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly6 18.09.2018 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Witam czy moglibyście polecić jakiegoś sprzedawcę z Allegro? Potrzebuję zakupić na raty a na Allegro są akurat raty 0% jednak nie wiem od kogo warto żeby nie natrafić na jakiś chłam. W tamtym roku kupowałem od firmy Gwóźdź dwa rodzaje (wesoła i ich żółty) niby było ok, ale niczym się nie różniły tak jakby była to ta sama partia tylko w innych workach. Może macie jeszcze kogoś sprawdzonego? Pozdrawiam Edytowane 18 Września 2018 przez maly6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylonbojtel 20.09.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Ja dokupiłem na nadchodzącą zimę na próbę 2 tony Czarnej Perły (mam jeszcze kilka metrów drewna i 750 kg Silvera od Bartexu z poprzedniego sezonu). Zakup od KTK Polska przez Allegro, dostawa po około tygodniu więc nie ma tragedii.Groszek przyszedł w dobrym uziarnieniu, nie ma zbyt dużo drobnej frakcji czy miału. Suchy jak pieprz, chyba jeszcze nigdy nie udało mi się kupić tak suchego opału. Jedyny minus to dziwne worki - jestem przyzwyczajony, że na palecie układa się 5 worków na jedną warstwę, tu worki są tak zwymiarowane, że mieszczą się tylko 3, przez co robi się całkiem wysoki stos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 23.09.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 A Wesoła w tym sezonie jak wygląda? Spala się tak dobrze jak 2-3 lata temu? Dołączam do pytania Martinosa. Nikt nic nie pisze o ekogroszku kamiennym, raczej się tutaj zrobiło mono forum o Czarnej Perle. Chwalcie się Kochani - co się wnosi do kotłowni w tym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 23.09.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Witam ja mam wesołą z firmy medex przyszła lekko mokra próbę zrobiłem na samo cuw kocioł defro Eco comfort podajnik fajkowy spala się na pyłek z tym że jest za mocna kocioł odstawia się na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kveldulv 25.09.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Czy może ktoś mi podpowiedzieć w pewnej kwestii?Załadowałem dziś podajnik niedawno zakupionym ekogrochem i ku mojemu wielkiemu zdumieniu okazało się po otwarciu 1-ego wora, że jest on bardzo drobny. Podejrzewam że średnica 1 kostki nie przekracza 15mm. Jest bardzo sypki. Pierwszy raz mi się trafiło coś takiego.I teraz pytanie - cieszyć się czy reklamować? Mam obawy, że może się gorzej palić, ale sam nie wiem?Plusem jest to, że się błyszczy i na pewno jest suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 26.09.2018 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Drobniejszy w niczym nie przeszkadza podajnik będzie ciszej chodził oby miału nie było, bo płacić za ekogroszek a dostać miał to ciulowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kveldulv 26.09.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Niestety ale miału też trochę jest.. zaobserwuję jak to się palić będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 27.09.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Grzejecie już??? U mnie kolektory wodę grzeja wiec jeszcze nie ale w domu coraz chłodniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kveldulv 27.09.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Grzejecie już??? U mnie kolektory wodę grzeja wiec jeszcze nie ale w domu coraz chłodniej.... Ja we wtorek odpaliłem maszynę, bo na poddaszu temp w nocy spadła do 16-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 28.09.2018 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 (edytowane) Do mnie jadą 2T Diablo-Zagórskiego. Planuję uruchomienie sprzętu na ekogroch najwcześniej 06.10 i jak najdłużej przepalać drewnem na ruszcie zapasowym. Drewna się trochę uzbierało i puki nie jest jeszcze zimno to bym je powoli wypalił przepalając w ciągu dnia. W tym roku ociepliłem dom i widze różnicę w tym jak w ciągu dnia dom potrafi się nagrzać przez południowe okna ale z rana po nocy jest już coraz chłodniej. Gdybym zmieścił się w 3 tonach na sezon to by była bajka ale wątpię. Edytowane 28 Września 2018 przez bt9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.09.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 (edytowane) U mnie też pomału domu schodzi do granicznych temperatur 23-23,5 parter 22,5 pietro za chwilę trzeba będzie przepalić mam sporo drewna i cały październik chciałbym przejechać na kominku + drabinki w łazience ale wątpię że dam rade będzie dyskomfort od podłogi. Edytowane 28 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 28.09.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam. Czy ktoś może wypowiedzieć się nt pochodzenia i spalania węgla "Karlik" ze sklepu pgg? Dostałem dziś info, że Retopal workowany niedostępny a w zamian oferują tego Karlika. Różnica cenowa niewielka, wartość opałowa wyższa ale spiekalnośc też więc nie wiem, czy będzie się to równie bezproblemowo co Retopal spalało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rider99 30.09.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Karlik to mieszanka wlasnie retopala (Ziemowit) z jednym z mocniejszych ekogroszkow ze stajni PGG(ja twierdze ze to ekogroszek Wesoła). Mam go juz od 10dni u siebie. Jest suchy. Nie jest to moze suche jak pieprz ale na pewno tez nie jest mokry. Testowac bede przy wiekszych mrozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 01.10.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Ekogroszek Diablo - Zagórski dojechał. Worki foliowe chyba mocniejsze niż w poprzednim sezonie - ani jeden nie był pękniety i nie pękały podczas przenoszenia i układania. Ekogroszek suchy. Mam nadzieję, że palić będzie się równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.10.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Po ile ten diablo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 01.10.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Po ile ten diablo?? http://wegielzagorski.pl/sklep.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 01.10.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Ekogroszek Diablo - Zagórski dojechał. Worki foliowe chyba mocniejsze niż w poprzednim sezonie - ani jeden nie był pękniety i nie pękały podczas przenoszenia i układania. Ekogroszek suchy. Mam nadzieję, że palić będzie się równie dobrze. U mnie palił się super i popiołu z niego praktycznie nie było ale szło go dużo więcej niż z CP czy Retopala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts