kryzys 06.12.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 A ten stabek to jaka kopalnia ? ruski czy nasz bo z tymi idiotycznymi nazwami można zwariować , cena fajna ale pochodzenie dobrze byłoby znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 06.12.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 A ten stabek to jaka kopalnia ? ruski czy nasz bo z tymi idiotycznymi nazwami można zwariować , cena fajna ale pochodzenie dobrze byłoby znać . To przecież rusek, cena w tej niby mikołajkowej promocji OK, swoją drogą ciekawe czy ktoś to kupuje w cenie normalnej czyli 900PLN? Najlepszy jest tekst: Węgiel jest zawsze suchy - wilgotność ok. 9% Ta.... wystarczy zerknąć na fotkę kolegi chyba z poprzedniej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 06.12.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Czy przechowuje ktoś groch na zewnątrz?? JAk go przechowujecie? Bo chcę poz zimie wywalić groch z garażu zostawię tylko 500kg w kotłowni i 250kg w garażu. Ja mam cały groszek w drewnianej szopie przylegającej do garażu. Tak jak pisałem ze paruje w worków wilgoć i się wykrapla czasami na workach. Jeszcze nie miałem tak ze mokry węgiel mi zamarzł czy cos. Jak potrzebuje to mam dosłownie 2m z szopy i wnoszę 5 worków do kotłwni i zasypuje podajnik. Szkoda mi miejsca na węgiel w garażu. W sumie w kotłowni mam miejsce na jakieś 1/2 tony ale obecnie stoi tam trochę innych gratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 To kupiłem tonę imam spokój na sezon ten i następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.12.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Ja palę normalnym Karlikiem z PGG, bardzo dobry, na palniku SV drobniutki popiół,w kotle jasno.Wg deklaracji producenta min. 26MJ, przy badaniu próbki bliżej 28MJ, popiół z testu jakieś 5 max 7%, więc dla mnie i mojego większego zapotrzebowania bdb opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) To to jestem pizda teraz perła po 719.Trudno raz popalę drogim węglem:)Jakby chciał koś poszaleć to Pierun:) też tańszyhttps://czarny-piorun.pl/?gclid=EAIaIQobChMI3tCvwdeL3wIVjw8YCh1PBgMyEAAYASAAEgIeofD_BwE Edytowane 6 Grudnia 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 06.12.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Obniżki już się zaczęły, czy to sprawka św. Mikołaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 06.12.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 To kupiłem tonę imam spokój na sezon ten i następny Czyli potwierdziles że prądu jeszcze nie chcesz ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2018 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Czyli potwierdziles że prądu jeszcze nie chcesz ☺ A nie rozumiem Obniżki już się zaczęły, czy to sprawka św. Mikołaja? Standardowo do wyczerpania zapasów czyli do widzi mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 07.12.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 To to jestem pizda teraz perła po 719. Trudno raz popalę drogim węglem:) Jakby chciał koś poszaleć to Pierun:) też tańszy https://czarny-piorun.pl/?gclid=EAIaIQobChMI3tCvwdeL3wIVjw8YCh1PBgMyEAAYASAAEgIeofD_BwE Ten czorny Pieron ma "fajne " warunki dostawy. Kurier nie ma obowiązku wjazdu na posesję. Czyli rozladuje paletę koło bramy i tyle go widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.12.2018 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Dla mnie 839 to i tak kosmos więc nawet nie darady dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 07.12.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 @kulibob - kiedyś snułes plany o buforze i grzałce i że walniesz ten węgiel w cholerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.12.2018 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Ciągle snuje ale chyba czegoś nie doczytałeś w moich wypowiedziach lub nie napisałem w tym miejscu co przeczytałeś Po poważnej awarii kotła(rozszczelnienie) lub gdy kocioł stanie się wiekowy nawali coś droższego lub dopadnie mnie ustawa ekooszołomska. Póki co w kujawsko-pomorskim niewprowadzona. Teraz jest tanio i wmiarę bezobsługowy(poziom obsługi mi nie przeszkadza). Jedynie po sezonie chce 500kgtrzymać w kotłowni , 500 w/garażu a tonę na zewnątrz. Szkoda miejsca w garażu. Ten Stabek co przyjedzie już zostawię na palecie na zewnątrz na wiosnę pomyślę jak to ustawić. Prędzej szedłbym w stronę grzałki i ładowania podłogi plus klima bez bufora. Ale to tak na dzisiaj kto wie jakie jutro będą ceny Może PC 5kW zobaczymy może dalej groch. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 07.12.2018 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem, to jeszcze długo zmiany raczej nie będzie. Daleko mieszkasz od Brodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.12.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Kocioł ma 3 lata ale trzeba myśleć na przyszłość Trochę jest mam ok 140km do Brodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.12.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Mam pytanie o wpływ podtrzymania na powstawanie spieków.Perła jest jaka jest teraz eksperymentuje z cegłami ale mniejsza o to. Mój kocioł potrafi stać ładnych kilka godzin czasami ponad 10h w podtrzymaniu. Jak ustawić podtrzymanie aby zminimalizować spieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 08.12.2018 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Mam pytanie o wpływ podtrzymania na powstawanie spieków. Perła jest jaka jest teraz eksperymentuje z cegłami ale mniejsza o to. Mój kocioł potrafi stać ładnych kilka godzin czasami ponad 10h w podtrzymaniu. Jak ustawić podtrzymanie aby zminimalizować spieki. Wygasić piec na te 10 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.12.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Po co? zysk marny a robota przy tym pilnować ręcznie temperatury jak zamulę i wychłodzi kondygnacje poniżej standardowej histerezy 0,1*C to później będdize ładował długo podłogę i komfort spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 08.12.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 W podtrzymaniu co ile ładuje Ci węgiel i na ile sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.12.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Teraz mam tak. Od orginału odbiega tym że jest częściej ale daje mniej. Czas pracy podajnika3 sekCzas postoju podajnika30 minCzas krótkiej przerwy75 sekIlość powtórzeń2Moc dmuchawy38 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts