Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ten stabek to jaka kopalnia ? ruski czy nasz bo z tymi idiotycznymi nazwami można zwariować , cena fajna ale pochodzenie dobrze byłoby znać .

To przecież rusek, cena w tej niby mikołajkowej promocji OK, swoją drogą ciekawe czy ktoś to kupuje w cenie normalnej czyli 900PLN?

Najlepszy jest tekst: Węgiel jest zawsze suchy - wilgotność ok. 9%

Ta.... wystarczy zerknąć na fotkę kolegi chyba z poprzedniej strony :lol2::rotfl:

Czy przechowuje ktoś groch na zewnątrz?? JAk go przechowujecie?

Bo chcę poz zimie wywalić groch z garażu zostawię tylko 500kg w kotłowni i 250kg w garażu.

Ja mam cały groszek w drewnianej szopie przylegającej do garażu. Tak jak pisałem ze paruje w worków wilgoć i się wykrapla czasami na workach. Jeszcze nie miałem tak ze mokry węgiel mi zamarzł czy cos. Jak potrzebuje to mam dosłownie 2m z szopy i wnoszę 5 worków do kotłwni i zasypuje podajnik. Szkoda mi miejsca na węgiel w garażu. W sumie w kotłowni mam miejsce na jakieś 1/2 tony ale obecnie stoi tam trochę innych gratów.

To to jestem pizda teraz perła po 719.

Trudno raz popalę drogim węglem:)

Jakby chciał koś poszaleć to Pierun:) też tańszy

https://czarny-piorun.pl/?gclid=EAIaIQobChMI3tCvwdeL3wIVjw8YCh1PBgMyEAAYASAAEgIeofD_BwE

Ten czorny Pieron ma "fajne " warunki dostawy. Kurier nie ma obowiązku wjazdu na posesję. Czyli rozladuje paletę koło bramy i tyle go widzieli.

Ciągle snuje ale chyba czegoś nie doczytałeś w moich wypowiedziach lub nie napisałem w tym miejscu co przeczytałeś:)

Po poważnej awarii kotła(rozszczelnienie) lub gdy kocioł stanie się wiekowy nawali coś droższego lub dopadnie mnie ustawa ekooszołomska. Póki co w kujawsko-pomorskim niewprowadzona. Teraz jest tanio i wmiarę bezobsługowy(poziom obsługi mi nie przeszkadza). Jedynie po sezonie chce 500kgtrzymać w kotłowni , 500 w/garażu a tonę na zewnątrz. Szkoda miejsca w garażu.

Ten Stabek co przyjedzie już zostawię na palecie na zewnątrz na wiosnę pomyślę jak to ustawić.

Prędzej szedłbym w stronę grzałki i ładowania podłogi plus klima bez bufora.

Ale to tak na dzisiaj kto wie jakie jutro będą ceny

Może PC 5kW zobaczymy może dalej groch.

Edytowane przez kulibob