PasiuMoniś 19.12.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 U mnie worki perły bardzo grube i mocne... niestety nie wąchałem ... jedynie co to popiołu dośc sporo Perła w cienkich workach??? Kupuję od kilku lat i można różne rzeczy o niej napisać ale worki zawsze były super, te z ostatniego zakupu też. Popiołu zawsze było sporo więc tu racja. Natomiast odnoszę wrażenie, że spieka się zdecydowanie bardziej niż kiedyś. Jak raz dziennie pogrzebaczem nie rozwalę to straszny czop się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 19.12.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Natomiast odnoszę wrażenie, że spieka się zdecydowanie bardziej niż kiedyś. Jak raz dziennie pogrzebaczem nie rozwalę to straszny czop się robi. Racja, też zauważyłem. Jednak u mnie, po nocy nie zawsze. Chyba związane jest z odstawianiem się kociołka. W dzień jak częściej się odstawia to po południu zawsze muszę szturchnąć. Zobaczymy jak mrozy przyjdą i kocioł nie będzie się odstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario12345 24.12.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Niestety, to że Perła coraz słabsza, to fakt. Palę nią od kilku lat i na początku było napisane na workach min. 24MJ i grubsze worki, gruba frakcja, teraz jest 22-24MJ, cieńsze worki, popiołu też już do 12% i miału sporo. Cena jak pierwszy raz kupowałem 620-640 zł (w zależności od ilości ton),,, to były czasy Teraz dużo drożej, choć aktualnie 719 zł to i tak do przeżycia cena, bo z transportem. W paleniu kupiłem także wysokokaloryczny 29-30MJ i mieszam 0,5 na 0.5, więc przy bardzo małym nadmuchu (i mocy) udaje mi się nie tworzyć spieków. Na następną zimę kupiłem na próbę 2 tony pioruna w promocji po 840, niby 27MJ, czyli nie trzeba będzie mieszać. Ciekawe jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 30.12.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Po spaleniu tony Greenpala na palniku typu mała Ekoenergia kilka wniosków. Porównuję go do wcześniej spalanego rosyjskiego ekogrochu. 1. Więcej popiołu i spieków żużlowych, pomimo dodawanego wapna.2. Większe spalanie, ok. 20-30 %Węgiel dobrze wysuszony, kupiony wczesnym latem za 600 zl tona.Teraz chyba zaryzykuję i kupię sporo droższego Karlika lub wróce do rosyjskiego.Zastanawia mnie też czy na obrotowym palniku typu Ardeo spalanie byłoby zauważalnie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 31.12.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Jeśli chodzi o Karlika to mogę polecić. Popiołu jest z niego praktycznie tyle, co z Retopala, organoleptycznie ma większą moc. Na małej ekonergii ładnie się pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.01.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 A ja sobie kupię dwie tony odsiewki z węgla kopalni Rydułtowy o mocy powyżej 30MJ o spiekalności 80 RI bo to strasznie bardzo koksujący węgiel , ale mnie pozostało ok 700kg orzecha i go potłukłem na ala ekogroszek i spalałem z powodzeniem bez spieków a popiół lepszy niż z obecnego retopala no i trzy razy mniej go było , wystarczy radykalnie zwiększyć czas przerwy w podawaniu i wiatru mniej i hula aż miło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 02.01.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Po spaleniu tony Greenpala na palniku typu mała Ekoenergia kilka wniosków. Porównuję go do wcześniej spalanego rosyjskiego ekogrochu. 1. Więcej popiołu i spieków żużlowych, pomimo dodawanego wapna. 2. Większe spalanie, ok. 20-30 % Węgiel dobrze wysuszony, kupiony wczesnym latem za 600 zl tona. Teraz chyba zaryzykuję i kupię sporo droższego Karlika lub wróce do rosyjskiego. Zastanawia mnie też czy na obrotowym palniku typu Ardeo spalanie byłoby zauważalnie mniejsze. u mnie Greenpal spala się super, jakieś 10% więcej od Piekar, palnik ekoenergia 15-25kw, sterownik IRYD RTZ PID tylko dla greenpala palę w dwóstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 02.01.2019 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Dodaję teraz więcej wapna i trochę peletu. Spieki żużlowe trochę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.01.2019 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Według moich ostatnich testów najlepiej obecnie wypada Varmo i na nie się przerzucę tylko wypalę resztę Premium. Wyciągam z niego 24,41 MJ/kg, a popiołu jest zaledwie 77 ml / kg. Od 24.12 do 31.12 poszło 80 kg a popiół się zmieścił spokojnie w popielniku, dla porównania z Bobrka, Premium muszę go opróżniać co około 1,5 doby bo jest pełny - z Premium zostaje 320 ml/kg]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 03.01.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Witam a jaka cena tego varmo z dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 04.01.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Karlik w big bagu chyba staniał, 878 zl za tonę, bez akcyzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 04.01.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Wpisz kod pocztowy to się zdziwisz. Dla pomorskiego 964 zł a greenpal 797 zł - miał po 8 stów:P, a rok temu po 600 zł kupowałem:rolleyes: Edytowane 4 Stycznia 2019 przez rafcioa4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 04.01.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jak zamawiałem rok temu Greenpal to w cenie, która jest w sklepie internetowym był dowóz na terenie całego kraju. Zmieniło się to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 04.01.2019 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Tak, zmieniło się i to na naszą niekorzyść. Teraz do ceny jest doliczony koszt transportu, który jest różny w zależności od miejsca zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 04.01.2019 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Sprawdziłem aktualny regulamin dla sklepu PGG. Paragraf 6, punkt 2 mówi, że cena widniejąca na stronie sklepu zawiera koszt transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 04.01.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Pisze na stronie jak byk " Prezentowana cena jest wartością orientacyjną i może ulec zmianie przy podaniu konkretnego adresu dostawy. Zaprezentowana cena jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego." A regulamin mogą zmienić - mam nadzieję, że się mylę. Czy palił ktośhttps://czarny-piorun.pl/?gclid=EAIaIQobChMItoqK9qHV3wIVTIuyCh2ieQ7KEAAYASAAEgLpNPD_BwE cena w miare tylko RI 0-19 Edytowane 4 Stycznia 2019 przez rafcioa4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylonbojtel 05.01.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Nie no, z dostawą na Podkarpacie workowany Retopal za 924 PLN / tona, workowany Karlik za 948 PLN / tona... Na głowę chyba ktoś tam upadł, jeszcze z takimi parametrami maksymalnej wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.01.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Nie no, z dostawą na Podkarpacie workowany Retopal za 924 PLN / tona, workowany Karlik za 948 PLN / tona... Na głowę chyba ktoś tam upadł, jeszcze z takimi parametrami maksymalnej wilgotności. Nikt na nic nie upadł, przyzwyczajajcie się że kończy się palenie śmieciami od ruskich czy czechów. Jak na cenę z dostawą to jest bardzo atrakcyjna a raczej dopiero będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 06.01.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 W Lublinie już rok temu porządny (bo lepszy od niezłego Greenpala) rosyjski groch, bezpośrednio od dużego importera kosztował pod 1000 zł.Stąd, gdy kupiłem tegoż Greenpala za 600 zł z dowozem, to jakbym w totka trafił. Przy tych rosnących cenach zacznie się powolny odwrót od węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 06.01.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Nikt na nic nie upadł, przyzwyczajajcie się że kończy się palenie śmieciami od ruskich czy czechów. Jak na cenę z dostawą to jest bardzo atrakcyjna a raczej dopiero będzie Co roku straszysz wysokimi cenami, a ja z roku na rok kupuje coraz taniej i z roku na rok roczny koszt ogrzewania mam coraz niższy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts