dylas 06.03.2019 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 (edytowane) Ty to nazywasz promocją 32 zł za worek toć to rozbój w biały dzień . Ktoś to musi kupować, jak trzymają taką cenę. (1637-pln tona) Edytowane 6 Marca 2019 przez dylas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 06.03.2019 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Znalazłem super promocję w markecie, radzę się pośpieszyć https://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/ekogroszek-blue-20-kg-golden-stone,p463197,l1019.html Kurczę ale promocja , za tonę 1637 zł. Jesteś super ekonomistą - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 06.03.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Kurczę ale promocja , za tonę 1637 zł. Jesteś super ekonomistą - gratulacje. To jest konkurs, kto znajdzie drożnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 06.03.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 To jest konkurs, kto znajdzie drożnej Aaa, to co innego. Myślę , że wygrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 06.03.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Jakie opinie macie o grochu z Piekar i po ile go kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 13.03.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Spalam ostatnie 200-300 kg Greenpala, spala się przy obecnych temperaturach całkiem nieżle, jedynie podajnik jest zauważalnie cieplejszy. Nie wiem czy to efekt drobniejszej frakcji ale podajnik zaczął mi trzeszczeć, jakby tarł delikatnie. Chyba, że wytarł się otwór, gdzie wchodzi koniec ślimaka? Może ktoś mial podobne objawy. Palnik, mała Ekoenergia., brak wycieków oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 14.03.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 A ja tam nie kombinując dokupiłem paletę CP, spokojnie do wiosny starczy i jeszcze kawałek jesieni obleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.03.2019 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wiem czy to efekt drobniejszej frakcji ale podajnik zaczął mi trzeszczeć, jakby tarł delikatnie. Chyba, że wytarł się otwór, gdzie wchodzi koniec ślimaka? Może ktoś mial podobne objawy. Palnik, mała Ekoenergia., brak wycieków oleju. Sam sobie odpowiem, dzisiaj przy kotle zauważyłem trochę miału. Niestety kilka malych dziurek w rurze podajnika. Dzwoniłem do Termo techu, brak takich rur na stanie, dzwoniłem do firmy, która to im produkowala, w upadłości, rur nie ma i nie będzie. Wymienić trzeba palnik, rurę, ślimak, bez napędu. Koszt 1360 zl. No chyba żeby to pospawać ale to zobaczę po sezonie. Na razie partanina typu silikon kominkowy, zobaczymy na ile wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 15.03.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 brak takich rur na stanie Zmierz długość, kup na pierwszym lepszym składzie metalowym albo poszukaj na złomie. Wykręć starą, zanieś do ślusarza i za flaszkę Ci to pospawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.03.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 W oryginale to odlew żeliwny. Pewnie da się to zrobić z rury stalowej plus kołnierze itp. Za flaszkę nikt tego nie zrobi, niestety. Do tego nie wiem jak wygląda slimak. Mam nadzieję dociągnąć do końca sezonu, wtedy to zdemontuję i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otadek 18.03.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 poszukaj dobrze w ofertach sklepów internetowych, ja taką rurę do klimosza dobrałem w http://sklep.serwiskotly.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otadek 18.03.2019 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 kończy mi się zapas opału z przed 2 lat, co wybrać PGG, Energobielsk, czy CP nie wiam jak teraz z jakością tych opałów ( a może coś innego co się bezproblemowo spala)Cena z PGG kosmos i ilość popioły mnie odstrasza, energo paliłem jest ok ale tez podrożał, Czarnej perły nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.03.2019 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Perła spieka jak spiekała ale do ogarnięcia na małej mocy odnoszę wrażenie że słabsza niż kiedyś. Cena super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 18.03.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Dopiero wczoraj rozpakowałem paletę z CP. Zaczęli pakować w worki 20kg, może to i lepiej, mniej się trzeba nadźwigać.Jak na tę porę roku węgiel nie jest mokry byłem miło zaskoczony, worki po przesypaniu do podajnika od środka czyste więc jest dobrze.Zasypałem wczoraj, zobaczymy czy są jakieś różnice w stosunku do poprzedniego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.03.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 kończy mi się zapas opału z przed 2 lat, co wybrać PGG, Energobielsk, czy CP nie wiam jak teraz z jakością tych opałów ( a może coś innego co się bezproblemowo spala) Cena z PGG kosmos i ilość popioły mnie odstrasza, energo paliłem jest ok ale tez podrożał, Czarnej perły nie znam Chwałowicki ekogroch sobie kup a nie pożałujesz na wadze teraz sprzedają po 630 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.03.2019 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 U rodziców obecnie KWK Piekary Śląskie. Nie spieka i popiołu nie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 19.03.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 (edytowane) Wiem, że to wątek o ekogroszkach, sam polecam Diablo ekogroch. Ale ostatnio zacząłem w moim Ardeo 15kw spalać pellet ( na razie 6mm ) i zastanawiam się, czy jednak w najbliższym sezonie nie będę spalał tylko pelletu. Ekogroszku poszło mi ok. 2300kg. za 2100zł to myślę, że pelletu powinno gdzieś 3500kg wystarczyć ( 2450zł ) i wizyty w kotłowni w celu babrania się w popiele już prawie całkiem zapomnę Zostaje tylko problem tego, że mam kanały poziome w kotle i zbiera się jednak więcej sadzy niż przy węglu. Wiecie jak to rozwiązać? Edytowane 19 Marca 2019 przez bt9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.03.2019 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Sadza? Chyba że mówisz o tym pyle z peletu. Dla mnie to jednak utylizacja w takim palniku, ryzyko cofnięcia się żaru i zrywania zawleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 20.03.2019 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Dopiero wczoraj rozpakowałem paletę z CP. Zaczęli pakować w worki 20kg, może to i lepiej, mniej się trzeba nadźwigać. Jak na tę porę roku węgiel nie jest mokry byłem miło zaskoczony, worki po przesypaniu do podajnika od środka czyste więc jest dobrze. Zasypałem wczoraj, zobaczymy czy są jakieś różnice w stosunku do poprzedniego zakupu. Palę już od miesiaca Czp z worków 20kg, Woda się z nich nie leje ale jest dość wilgotny. Za to w obecnych temp do -2 w nocy całkiem ładnie się spala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 20.03.2019 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Palę już od miesiaca Czp z worków 20kg, Woda się z nich nie leje ale jest dość wilgotny. Za to w obecnych temp do -2 w nocy całkiem ładnie się spala.... No właśnie też mam wrażenie, że trochę mniej się spieka tylko nie wiem czy to zasługa CP czy trochę innych parametrów spalania wynikających z tego, że jest cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts