rafcioa4 06.06.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Panowie, ktoś może palił ekogroszkiem Czarny Piorun. Warto go kupić czy lepiej szukać czegoś innego, jest po 839 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 06.06.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Mój czternastoletni, odziedziczony po poprzednich właścicielach kocioł nie ma PIDa, a jedynie sterownik dwustawny, także w sezonie przejściowym przy nastawie 50 stopni na kotle chodził sporo na podtrzymaniu. Dobrze wiedzieć, że powinienem był obniżyć tą temperaturę, dzięki za tą radę. No ale to nie jest temat o nastawach piecy, więc nie będę śmiecił. Tak sądziłem właśnie, że taki ekogroszek 32MJ to na jakieś syberyjskie mrozy, bo u nas przy obecnych zimach, to by raczej się marnował. Obniżenie mocy nie temperatury na kotle. 50 stopni to i tak minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 06.06.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Chwalący Stabka to naganiacze? Cztery posty, zarejestrowani niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyfer 07.06.2019 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Wygląda mi to na naganianie na siłę. Ale skoro Perła kosztowała 729... Zaryzykowałem zamówiłem dwie palety. Zobaczymy Edytowane 7 Czerwca 2019 przez andyfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 15.06.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Paliłem, szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 16.06.2019 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Palenie Cz. p wychodzi bardzo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyfer 17.06.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Jeśli będzie spalał się podobnie jak Retopal, to będę zadowolony. Na razie super. Zamówienie w czwartek, dostawa w poniedziałek. Kurier z paleciakiem elektrycznym. Worki mocne nie uszkodzone. Ekogroszek suchy i waga się zgadza (w pięciu workach z góry ) Edytowane 17 Czerwca 2019 przez andyfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 17.06.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Ja rodzicom zamawialem drugi sezon z tego samego miejsca groch z Piekar Śląskich. Taka sama frakcja, suchy opał, bez miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 23.06.2019 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Na nowy sezon znów będzie Pieklorz z Chwałowic. 670zł/tona + transport. Czy też macie problem z dodaniem zdjęć? Edytowane 23 Czerwca 2019 przez bpiter79 nie można dodać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 23.06.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 U mnie chwałowice kosztują prawie 900 zł - szkoda, jeden z lepszych groszków jaki miałem. Dlatego kupiłem Czarnego Pioruna po 750 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 23.06.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Na nowy sezon znów będzie Pieklorz z Chwałowic. 670zł/tona + transport. A skąd bierzesz, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.06.2019 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Wprost z kopalni , tam dostaniesz go w cenie ok 650 zł a był po 630zł , ale transport opłacalny do pewnej odległości a potem niestety cena rośnie , chyba że sam wypożyczysz furgonetkę i heja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 24.06.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Tak jak pisze kryzys - wprost z kopalni. Mieszkam kilkanaście kilometrów od niej, więc za transport płacelę niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 24.06.2019 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 To ja odnośnie ekogroszku czarny piorun, którego kupiłem. W sumie wszystko dobrze. Worki mocne, nic nie uszkodzone tylko przy rozładunku widlak parę worków uszkodził. Ekogroszek suchy, właściwie bardzo suchy - szok. Granulacja dobra, zero miału. Zważone 8 worków i wszystkie miały 25,0 kg - waga elektroniczna. Normalnie jestem pozytywnie zaskoczony, jeszcze tak suchego i czystego ekogroszku nie miałem, tylko zostaje kwestia jak to się będzie palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 16.07.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Paliłeś już tym Piorunem ? jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 17.07.2019 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Jeszcze nie, czekam aż greenpal się spali. Może gdzieś koło poniedziałku go zasypię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 18.07.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Też jestem ciekaw tego Czarnego Pioruna, wg danych katalogowych dość dużo popiołu się z niego wysypie :C Ze stabkiem z resztą jest podobnie - czy ktoś to potwierdza? Obniżenie mocy nie temperatury na kotle. 50 stopni to i tak minimum. Co masz na myśli przez obniżenie mocy? Po prostu masz na myśli palenie groszkiem o niższej kaloryczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 18.07.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Też jestem ciekaw tego Czarnego Pioruna, wg danych katalogowych dość dużo popiołu się z niego wysypie Cz. Piorun - Cz. Perła - jakoś mi się to "jednoznaczy" i nie oczekiwałbym mniejszej ilości popiłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 18.07.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Też jestem ciekaw tego Czarnego Pioruna, wg danych katalogowych dość dużo popiołu się z niego wysypie :C Ze stabkiem z resztą jest podobnie - czy ktoś to potwierdza? Co masz na myśli przez obniżenie mocy? Po prostu masz na myśli palenie groszkiem o niższej kaloryczności? Moc kotła obniżasz przecież w sterowniku , większość ludzi o tym nie ma pojęcia i zawsze idzie na 100 procent mocy a potrzeba np tylko 60 procent więc obniżasz aby jak najmniej wchodził w podtrzymanie a najlepiej jak by na styk z ledwością dociągał do zadanej , ale to ciężko komuś tłumaczyć jak zawsze jest na nie i twierdzi że im więcej w podtrzymaniu to lepiej a to zwykła dupa i tyle , nic do ciebie ale mam takie otoczenie któremu nie jesteś w stanie pomóc bo spala 40kg/doba a z powodzeniem o połowę szło by zejść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 18.07.2019 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Cz. Piorun - Cz. Perła - jakoś mi się to "jednoznaczy" i nie oczekiwałbym mniejszej ilości popiłu To się zobaczy, retopal i greenpal też maja sporo popiołu. Jeżeli z tego czarnego pioruna popiół będzie na podobnym poziomie to nie będzie z nim aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts