rafcioa4 18.07.2019 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Cz. Piorun - Cz. Perła - jakoś mi się to "jednoznaczy" i nie oczekiwałbym mniejszej ilości popiłu To się zobaczy, retopal i greenpal też maja sporo popiołu. Jeżeli z tego czarnego pioruna popiół będzie na podobnym poziomie to nie będzie z nim aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 24.07.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 (edytowane) Moc kotła obniżasz przecież w sterowniku , większość ludzi o tym nie ma pojęcia Odpisałem Ci w PW, żeby nie zaśmiecać wątku Czy ktoś palił groszkiem od Taurona? Czy warto w to w ogóle inwestować? A Bartex? Edytowane 24 Lipca 2019 przez pralat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edass 24.07.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Paliłem Bartexem: rubinem, silverem, goldem i tym Czechem. Czech jest jaki jest ale ma swoje wady i zalety - jak dla mnie odpada bo strasznie brudzi komin czymś takim jak smoła.Pozostałe są super - fajnie się palą i zostaje z nich mało popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 25.07.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Pytałem o ten Bartex, bo wczoraj na stronie producenta widziałem Silver za ~800zł, ale teraz cena skoczyła do 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 25.07.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Pytałem o ten Bartex, bo wczoraj na stronie producenta widziałem Silver za ~800zł, ale teraz cena skoczyła do 930 W obi taniej - 928 pln Węgiel idealny na lato do CW. Ciekawe jak on się zachowuje przy -15 st? Edytowane 25 Lipca 2019 przez grzech25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 25.07.2019 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Na lato do CO? W tej promocji, którą widziałem, bym się zainteresował, ale w tej obecnej u producenta, czy też tej z Obi, to chyba wolę chociażby sambudrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 25.07.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Na lato do CO? W tej promocji, którą widziałem, bym się zainteresował, ale w tej obecnej u producenta, czy też tej z Obi, to chyba wolę chociażby sambudrola. Dzięki - poprawione. A co to ten sambudrol? Trzeba pomału się rozglądać za jakimś zapasem na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 25.07.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Ostatnio miałem od nich ekogroszek Classic i byłem z niego bardzo zadowolony. Mają też rewelacyjne worki - nie z litego plastiku tylko takiej jakby plecionki, jak worki na siano. Są przewiewne, więc węgiel schnie, a jednocześnie są bardzo wytrzymałe. Miałem też z niego bardzo mało popiołu. No ale cena podchodzi pod tysiąc złotych, także nie jest to najtańszy węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 25.07.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Dzięki - poprawione. A co to ten sambudrol? Trzeba pomału się rozglądać za jakimś zapasem na zimę. Skład opału w Opolskim (mają kilka ) dobrze że ja mieszkam od nich 30km bo mają fajny mocny ekogroszek o nazwie ekodizajn czy jakoś tak po 860 zł tona 28-30Mj więc jest moc , nie wiem ile cenią poza Opolskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 25.07.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Ostatnio miałem od nich ekogroszek Classic i byłem z niego bardzo zadowolony. Mają też rewelacyjne worki - nie z litego plastiku tylko takiej jakby plecionki, jak worki na siano. Są przewiewne, więc węgiel schnie, a jednocześnie są bardzo wytrzymałe. Miałem też z niego bardzo mało popiołu. No ale cena podchodzi pod tysiąc złotych, także nie jest to najtańszy węgiel Ten classik to nic innego jak poczciwy pieklorz z kopalni Chwałowice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralat 26.07.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 (edytowane) ekogroszek o nazwie ekodizajn czy jakoś tak po 860 zł tona 28-30Mj więc jest moc , nie wiem ile cenią poza Opolskie . Wysyłka jest darmowa, przynajmniej na Dolny Śląsk z tego co widzę. Ale ecodesign kosztuje na ich stronie 989zł! Byłaby aż taka różnica w cenie? Ten classik to nic innego jak poczciwy pieklorz z kopalni Chwałowice . O! Dzięki za tą informację. Widzę w lokalnym składzie, ze mam możliwość kupić workowanego Pieklorza z Chwałowic 28MJ za 890zł/t. Czy to jest dobra cena? Edytowane 26 Lipca 2019 przez pralat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin G. 29.07.2019 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 W sobotę na lokalnym składzie zakupiłem ekogroszek z PGE Paliwa Sp. z o.o.Z tego co znalazłem na ich stronie jest to prawdopodobnie kolumbijczyk.Palił ktoś ekogroszkiem od PGE Paliwa? Jak się to spala?Sprzedawca twierdził, że w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 29.07.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Sprzedawca twierdził, że w porządku. Taaa - sprzedawca Ci prawdę powie Jak już kupiłeś to sprawdź i napisz dla potomności. No i więcej danych podaj - cena i parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin G. 29.07.2019 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Taaa - sprzedawca Ci prawdę powie Jak już kupiłeś to sprawdź i napisz dla potomności. No i więcej danych podaj - cena i parametry. Kupuję u niego od kilku lat i do tej pory zawsze dobrze mi doradzał. Powiedział, żeby wziąć tego na próbę zamiast Chwałowic. Z tego co zauważyłem jest czysty, bardzo mało podziarna. Natomiast od czasu do czasu trafi się kamień. Może kilkanaście kamyków odrzuciłem podczas ładowania. Kupiłem tonę, ale sprawdzę dopiero w sezonie grzewczym, czyli mam nadzieję jak najpóźniej:) Cena 800 zł/t luzem, wg certyfikatu ok. 26 MJ/kg. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Marcin G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 05.08.2019 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Włąsnie zamówiłem Ekogroszek Premium 29 MJ/kg. Jest jakiś nowy skłąd w Tczewie niby autoryzowany dealer Polskiej Grupy Górniczej. Jest to jakby oddział tranzbudu - miał ktoś z tym węglem doczynienia? - http://transbud.biz/ Workują na miejscu i chyba kruszą też. Także tego zobaczę co to warte w porównaniu z Czarną Perła. Cena 770 luzem, 840 workowany - teraz w promocji 800zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian88 06.08.2019 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Moc kotła obniżasz przecież w sterowniku , większość ludzi o tym nie ma pojęcia i zawsze idzie na 100 procent mocy a potrzeba np tylko 60 procent więc obniżasz aby jak najmniej wchodził w podtrzymanie a najlepiej jak by na styk z ledwością dociągał do zadanej , ale to ciężko komuś tłumaczyć jak zawsze jest na nie i twierdzi że im więcej w podtrzymaniu to lepiej a to zwykła dupa i tyle , nic do ciebie ale mam takie otoczenie któremu nie jesteś w stanie pomóc bo spala 40kg/doba a z powodzeniem o połowę szło by zejść . Witam gdzie mogę obniżyć moc kotła w piecu defro duo 15kw, sterownik defro-ag. powiem szczerze że całe menu instalatora oraz menu serwis przejrzałem i czegos takiego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.08.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Nie znam twego sterownika ale w większości porządnych sterowników jest taka opcja nawet nie trzeba wchodzić w zaawansowane ustawienia , przecież sterowniki te same są wkładane do kotłów od 10 do 50kw więc musi być ta opcja , w moim mam płynną regulację i jak np ustawię że mam kocioł 10kw a taki mam to potem w prostych ustawieniach mam możliwość jeszcze w tych 10-ciu kilowatach zjechać do mocy od 30-100 procent mocy czyli 30 procent to tak 3kw ale nawet jak wejdę w ustawienia serwisowe to mogę nawet tą moc ustawioną minimalną na 30 procent zmniejszyć choć tego nie polecają bo podobno ekologia na tym cierpi ale co mam zrobić jak na 120m2 te 3 kw czasem jest za dużo ? no to zmniejszam do 2,5kw i tyle , moc minimalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 19.08.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Panowie, planuje zakup ekogroszku w raty 0% na Allegro. Co proponujecie? W zeszłym roku wziąłem 2pal Stabek ale ilość popiołu.. codziennie opróżnianie popielnika. Potem kupiłem jakiegoś no-name z lokalnego składu i popiołu zdecydowanie mniej, raz na trzy dni trzeba było wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edass 20.08.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Jeżeli nie chcesz walczyć z popiołem to zobacz na Bartex Gold. Ma mało popiołu i ładnie się pali. U mnie dobrze się palą wszytkie Bartexy Rubin, silver i gold. Na pewno dużo popiołu ma czarna perła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 23.08.2019 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Jeżeli nie chcesz walczyć z popiołem to zobacz na Bartex Gold. Ma mało popiołu i ładnie się pali. U mnie dobrze się palą wszytkie Bartexy Rubin, silver i gold. Na pewno dużo popiołu ma czarna perła. dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts