zloty_66 26.08.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Czemu piszesz że CzP ma na pewno dużo popiołu paliłeś i wiesz czy przypuszczasz a może gdzieś słyszałeś bądź czytałeś ?? Ja zakupiłem właśnie 3 tony CzP u mnie fajnie się pali problemow nie stwarza jak wysokokaloryczne groszki które trzeba umieć dobrze ustawić na piecu a CzP ma popiołu tyle co retopal z PGG tez paliłem i wiem a cena znacznie niższa niż nasz rodzimy węgiel z PGG.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 26.08.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Dodam jeszcze że CzP przyszła jak zwykle ładnie i solidnie zastreczowana węgiel suchutki jak pieprz, worki solidne żaden nie byl uszkodzony i żaden przy rozładunku się nie rozleciał zmieniła się ilość w workach rok temu były po 25 kg teraz są po 20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.08.2019 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Nie znam CP ale jeśli to to samo co stabek to nie polecam , za słaby za słaby za słaby , kosztuje u mnie tyle samo co Chwałowice oraz retopal ale w mocy to nie ma żadnego porównania schodzi aż oczy bolą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 26.08.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Czemu piszesz że CzP ma na pewno dużo popiołu paliłeś i wiesz czy przypuszczasz a może gdzieś słyszałeś bądź czytałeś ?? Ja zakupiłem właśnie 3 tony CzP u mnie fajnie się pali problemow nie stwarza jak wysokokaloryczne groszki które trzeba umieć dobrze ustawić na piecu a CzP ma popiołu tyle co retopal z PGG tez paliłem i wiem a cena znacznie niższa niż nasz rodzimy węgiel z PGG. pozdro Cena niźsza, bo pewnie coś za coś. Ogladałem ostatnio w Casto ekogroszek Niedzwiedz, jeden worek był otwarty, nawet ładnie wyglądal ale poczytałem opinie i zrezygnowałem. Cenowo było też nieźle, bo 16 zł za worek 20 kg. Z Czarną Perła jest pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 27.08.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Kryzys porównywanie CzP z groszkiem z Chwałowic nie idzie w parze CzP to nie to samo co STABEK doczytaj trochę zanim coś napiszesz. Ale pogratulować komuś przedsiębiorczości jak komuś wciska CzP za cenę groszku Chwałowickiego. Ja CzP kupiłem za 739 zł z oficjalnej strony nie przez aledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 27.08.2019 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 jasiek11 jak masz zamiar się wypowiadać negatywnie ja czymś to najpierw to przetestuj sam a nie powielaj czegoś co ktoś napisał to że ktoś tak kiedyś napisał że coś mu się źle spala ma spieki czy kalafiory nie znaczy że to od razu wina opału bo w większości przypadków to wina złego ustawienia pieca nie testowałem groszków z Casto bo jest mi nie po drodze żeby kupić ale mogę np. polecić groszki z Bartexu które sprzedawane są w OBI rubin, silver i gold nie polecam black power kiepsko się pali i słado trzyma żar a cena nieadekwatna do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 27.08.2019 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Nie przetestuje przecież wszystkich ekogroszkow na rynku, opieram się na opiniach innych. Sam myślałem o CzP ale było sporo negatywów. Niech ci się dobrze pali, to kupie ja następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.08.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Kryzys porównywanie CzP z groszkiem z Chwałowic nie idzie w parze CzP to nie to samo co STABEK doczytaj trochę zanim coś napiszesz. Ale pogratulować komuś przedsiębiorczości jak komuś wciska CzP za cenę groszku Chwałowickiego. Ja CzP kupiłem za 739 zł z oficjalnej strony nie przez aledrogo. Nie wiem co masz na myśli porównywanie Chwałowic z CP bo paliłem głównie retopalem oraz Chwałowicami dlatego że mieszkam w sumie niedaleko od tych kopalń i cena jest tu inna niż reszty PL , na lokalnym składzie retopal z dostawą pod piwnicę kosztuje 760zł natomiast Chwałowice 800zł , opał zawsze suchy nie to co w tych wrednych workach (pierwszy i ostatni zakup workowanego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 27.08.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Jeśli chodzi o worki to wiadomo, ze węgiel jest przeważnie w nich mokry. Dlatego trzeba go kupić wiosna, lato, by wysechl do zimy. Do tego ważne by worki miały perforacje czy małe otwory wentylacyjne. Przy szczelnych workach sposób Suspensera, srubokret do ich dziurawienia. Przy parterowym domu węgiel luzem odpada, no chyba, ze w big bagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 28.08.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Czemu piszesz że CzP ma na pewno dużo popiołu paliłeś i wiesz czy przypuszczasz a może gdzieś słyszałeś bądź czytałeś ?? paliłem w poprzednim sezonie, co do ilości popiołu to niestety ale wyciągasz z popielnika niewiele mniej niż wrzuciłeś do zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 28.08.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Kraków - czy ktoś jeszcze będzie palił eko po 1,09 czy to już koniec przygody ???Straszą karami.... mają prawo jeśli ktoś ma prawomocne pozwolenie na użytkowanie wydane dla nowego budynku raptem 6 lat temu. A co z prawem nabytym i że prawo nie działa wstecz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.08.2019 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Kraków - czy ktoś jeszcze będzie palił eko po 1,09 czy to już koniec przygody ??? Straszą karami.... mają prawo jeśli ktoś ma prawomocne pozwolenie na użytkowanie wydane dla nowego budynku raptem 6 lat temu. A co z prawem nabytym i że prawo nie działa wstecz ??? Chłopie tu jest Polska tu prawo działa wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 28.08.2019 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Chłopie tu jest Polska tu prawo działa wstecz Jestem w...y , dużo zainwestowałem w instalację , wszystko działa ok, groszek sobie pyka od kilku lat zgodnie z WZ i PNU i co ... smog ! A smog i tak będzie .. i tak .... i to jeszcze większy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.08.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Jestem w...y , dużo zainwestowałem w instalację , wszystko działa ok, groszek sobie pyka od kilku lat zgodnie z WZ i PNU i co ... smog ! A smog i tak będzie .. i tak .... i to jeszcze większy !!! Widzisz ja swojego muszę wywalić za 4 sezony. Taki kraj. Maiłeś dużo czasu na przygotowanie się na ten dzień. Ja planuję dwa klimatyzatory bufor i grzałkę ale to jeszcze kupa czasu wszystko może się zmienić. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 28.08.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Widzisz ja swojego muszę wywalić za 4 sezony. Taki kraj. Maiłeś dużo czasu na przygotowanie się na ten dzień. Ja planuję dwa klimatyzatory bufor i grzałkę ale to jeszcze kupa czasu wszystko może się zmienić. Widzisz to nie jest do końca tak prosto i pięknie jak to sobie z początku pomysłodawcy uchwały zaplanowali.Bowiem na dzień dzisiejszy nie zdołano wymienić według KAS ( Krakowski Alarm Smogowy ) ok 5140 typowych śmieciuchów ( dolniaki , kozy , piece kaflowe) , i to nie z winy właścicieli budynków tylko z niemożności skorzystania z jakiejkolwiek dotacji przez nieuregulowane sprawy własnościowe , spadkowe itd. Następnie brak jest pomysłu na kontrole i egzekwowanie tego zakazu. Piszesz że był czas na przygotowanie się . ok tak tylko na własnym przykładzie powiem ci że tu gdzie mieszkam jest 22 domy typu klocek " póżny Gierek" gdzie na prośbe o podłączenie do węzła MPEC wszystkich domów uzyskaliśmy odmowną decyzje ze względu na nieopłacalność inwestycji. W moim przypadku mam nieocieplonego bliźniaka z lat 78-81 , w którego musiałbym zainwestować jakieś 65 koła w modernizacje żeby wpakować ogrzewanie gazowe. Niestety nie jestem jedynym właścicielem , a z pozostałymi nie ma nikt kontaktu więc dla Urzędu Miasta niestety nie kwalifikuje się do żadnej dotacji ( nawet na termomodernizacje). Reasumując to jak tak dalej pójdzie to cała ta uchwała umrze śmiercią naturalną zważywszy na fakt ze jest rok wyborczy, i brak alternatywnych rozwiązań dla takich budynków jak napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADLER2204 28.08.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) czy ktos z forumowiczów palił ekogroszkiem wesoła - wydaje się dobra cena 785,-zł poniżej parametry wartość opałowa 28-31 MJ•granulacja 6-25 mm•zawart. siarki 0,2-0,6%•zawart. popiołu 3-8% doradxcie co lepiej kupić -ekogroszek wesoła 785,-zł czy ekogroszek pieklorz 760,-zł Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez ADLER2204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.08.2019 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Zimą paliłem Wesołą ale tylko jeden zasyp bo po drodze kupiłem kilka worków i powiem że rewelka , popiołu tyle co kot napłakał a i moc solidna , taki przykład na retopalu mój zasyp wystarcza na 4 pełne doby natomiast ta Wesoła 6 pełnych dób sobie pykała więc warto kupować mocne ekogroszki zwłaszcza jak kociołek idzie na średniej mocy to wtedy ani żadne spieki ani tym podobne się nie robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidDP 30.08.2019 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Witam, poszukuje jakiegoś ekogroszku na sezon zimowy, zastanawiam się co w tym roku wybrać. Cały zeszły rok paliłem Dragonem Premium- dostępny w Bricomarche . Ze względu na to że zmuszony byłem do częstego kupowania małych ilości było to dla mnie wygodne- ale cena sięgała 1000zł/t. Pytanie zatem co zamiast tego? Piec mam mały bo 8KW, metraż około 60 m2 z niskim stropem. Palę tylko w sezonie zimowym bo nie mam drugiego obiegu. Czy w Poznaniu lub okolicach można kupić coś sensownego? Jestem zielony w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 02.09.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Zakupione 3 tony Karlika workowanego, 2 tygodnie czekania od wpłaty. Pakowane na 4 palety po 750 kg. Lekko wilgotny, woda się nie leje. Na stronie PGG widzę, że lekko podrożał od mojego zamówienia, 12 zł na tonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.09.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 czy ktos z forumowiczów palił ekogroszkiem wesoła - wydaje się dobra cena 785,-zł poniżej parametry wartość opałowa 28-31 MJ •granulacja 6-25 mm •zawart. siarki 0,2-0,6% •zawart. popiołu 3-8% doradxcie co lepiej kupić -ekogroszek wesoła 785,-zł czy ekogroszek pieklorz 760,-zł Wesoła daje radę paliłem nią nieraz i jest super, w takiej cenie chętnie bym sam kupił - gdzie taka jest i czy to luz czy w workach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts