kulibob 21.09.2019 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 (edytowane) To jest kiepski opał niestety też kupiłem tego 1 tonę i do naszego retopala nie ma porównania w dodatku niby suchy ale w zasobniku pełno wody i pary , teraz wiem że workowanego już nie kupię nigdy tylko luz a że mieszkam ok 50km od naszych kopalń to mam wybór np Chwałowice mocny eko po 750zł i retopal Piast 720zł w piwnicy sam się dosuszy i jest super , sprawdźcie sobie zasobnik po niby suchym opale w workach . wychodzi mi 27,7za Gj Jak się niema dostępu do taniego węgla z rejonów górniczych to takaperła/stabek jest chyba najlepszym wyborem. Prawie od początku tym palę i kosztowo to ładnie wychodzi. Warto dorobić dosuszanie w zasobniku Edytowane 21 Września 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 21.09.2019 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Jak się niema dostępu do taniego węgla z rejonów górniczych to takaperła/stabek jest chyba najlepszym wyborem. Prawie od początku tym palę i kosztowo to ładnie wychodzi. Warto dorobić dosuszanie w zasobniku Ale co muszę przyznać że w kotle jest zdecydowanie czyściej i biało ,z retopala tej sadzy było duuużo więcej i czarnej tu tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 21.09.2019 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Ktoś poleci jakieś pewne źródło dobrze spalającego się paczkowanego ekogroszku z dostawą do Chorzowa? No przecież w Rudzie Śląskiej na kokotku masz dwa składy i jeden z nich to węglosmyk mają fajne ceny też chciałem brać ale szkoda mi kasy na transport . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 21.09.2019 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Jak ktoś nie chce workowanego , bo mokry, nie schnie, to w PGG moźna kazdy wegiel kupić w big bagu. Miałem tak 3 tony Greenpala ale troche to upierdliwe ładować wiaderkiem z wora do zasobnika.Teraz Karlik w perforowanych workach, schnie już ze trzy tygodnie, przed kazdym zasypem bedę też otwieral worki ze dwa tygodnie wcześniej. Jakby nie suszyć to bez rurki z wentylatora do zasobnika czyli bez dosuszania zawsze trochę wilgoci się zbierze, szczegolnie na dole zasobnika. Tam teź oczywiscie lubi korodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 21.09.2019 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 @BoyLer; Z czystym sumieniem polecam Ci ekogroszek tam gdzie ja kupiłem - https://eko-palnik.business.site/posts/8023939581303919786?hl=pl Zadzwoniłem, podałem dane do faktury, adres dostawy oraz ilość za którą zapłaciłem przy odbiorze. Musisz tylko według nowych przepisów podczas zamówienia podać PESEL, numer i serię dowodu. Raczej wolał bym coś z lokalnego źródła. Po co na śląsk zamawiać węgiel spoza śląska. No przecież w Rudzie Śląskiej na kokotku masz dwa składy i jeden z nich to węglosmyk mają fajne ceny też chciałem brać ale szkoda mi kasy na transport . A który z ich oferty jest rzeczywiście dobry? Ogólnie jakie ekogroszki są obecnie warte uwagi? Retopal? Coś z Chwałowic? Jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor626 21.09.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 @BoyLer; Raczej wolał bym coś z lokalnego źródła. Po co na śląsk zamawiać węgiel spoza śląska. Oczywiście że węgiel (ekogroszek) jest ze śląska. Ogólnie jakie ekogroszki są obecnie warte uwagi? Retopal? Coś z Chwałowic? Najlepszy obecnie jest z Wesołej tylko trzeba wiedzieć gdzie jest oryginał. Jak kupiłem dlatego z tej firmy bo jako dystrybutor kotłów udostępnia opał z pewnego źródła swoim klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 21.09.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 (edytowane) @BoyLer; Oczywiście że węgiel (ekogroszek) jest ze śląska. Najlepszy obecnie jest z Wesołej tylko trzeba wiedzieć gdzie jest oryginał. Jak kupiłem dlatego z tej firmy bo jako dystrybutor kotłów udostępnia opał z pewnego źródła swoim klientom. Zdaje sobie oczywiście z tego sprawę, ale chodziło mi o to, że trochę bez sensu kiedy na śląsku jest skład opału na składzie opału, ściągać coś spoza śląska, bo na pewno cena będzie wyższa z powodu kosztów transportu wywozu z województwa i ponownego przywozu. Dlatego szukam czegoś lokalnie, a że jak pisałem tych składów jest multum, a nie każdy ma dobrej jakości ekogroszek, to wolę się zapytać o sprawdzone źródło. Do tego jakość ekogroszku z danej kopalni się z czasem może zmieniać, więc wolę dopytać co obecnie jest warte uwagi. Edytowane 21 Września 2019 przez BoyLer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor626 21.09.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 @BoyLer; bo na pewno cena będzie wyższa z powodu kosztów transportu wywozu z województwa i ponownego przywozu. Transport jest gratis a cena ekogroszku "SKARBEK" to 999,00 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 22.09.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2019 @BoyLer; Transport jest gratis a cena ekogroszku "SKARBEK" to 999,00 zł. Nie pisze na tamtej stronie, że to Skarbek, a tym bardziej czy z Bobrka czy Piekar. Ten drugi można wyraźnie taniej dostać w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 24.09.2019 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Nie pisze na tamtej stronie, że to Skarbek, a tym bardziej czy z Bobrka czy Piekar. Ten drugi można wyraźnie taniej dostać w okolicy. Oj tam... Wiktor626 tak się zachwycił "swoim zakupem", że już prawie wszystkie informacje tu podał... Zaraz pewnie numer konta podrzuci żebyś nie musiał na stronie szukać :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 24.09.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 @Pasiu&Moniś; Bez przesady - dobry towar trzeba rozpowszechniać. O! Jest i polecany przez Wiktora626 sprzedawca... zima idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 26.09.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Na pierwsze testy w tym sezonie zamówiłem z lokalnego składu polecanego przez nich Karlika. Skład ma bardzo dużo pozytywnych opinii, obsługa bardzo uprzejma i skora do przekazywania wszelkich informacji, więc dałem im kredyt zaufania. Do tego niezła cena i transport gratis. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie ok, to pójdą kolejne zamówienia w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2019 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Po ożywieniu widzę że sezon grzewczy rozkwita : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.09.2019 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Kilka dni temu dwie tony Chwałoiwickiego ekogroszku znalazło się w piwnicy moc do 28Mj w cenie 1500zł za dwie tony z transportem , fajny szklisty więc będzie moc a tego stabka zostawię sobie na lato CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyfer 03.10.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Zważyłem popiół ze Stabka. 3,7 z 50kg. 3/4 szuflady w Skamie 7kW. Bardzo podobnie jak z Retopala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Do czego to doszło toż to taniej wyjdzie mielenie kostki lub orzecha na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.10.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 No bo przecież ekogroszek to nic innego jak zmielony węgiel tylko typu płomiennego czyli 31,1 32,1 i nie inaczej , jak ktoś myśli inaczej to jest w błedzie , są ludzie którzy myślą że ekogroszek produkuja producenci czyli handlarze i z 5-ciu kopalni robi sie 150 rodzajów ekogroszku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 06.10.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Zacząłem palić Karlikiem z PGG. Smoli, koksuje, dobra granulacja, brak miału i drobnicy, trochę żużlowych spieków. Koksowanie mnie trochę martwi, bo przypomina mi widok Bogdanki wziętej rok temu na próbę. Ale to drugi worek, zobaczymy po korektach. Palnik typu ekoenergia Termotecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 25.10.2019 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Drugi sezon CzP spalone jak na razie 180 kg i mam wrażenie że spala się lepiej niż ten w zeszłym roku. Jest ok. 95% popiołu 5 % niedopałki. Czy palący tym groszkiem też mają takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 25.10.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Ja z czarnej perły nie byłem zadowolony, może i spalała się dobrze jednak poszło jej zdecydowanie więcej niż retopalu z PGG, a popiołu miałem z niej olbrzymie ilości. Nie mierzyłem wiaderkami jednak popielnik musiałem opróżniać 2 razy jak nie częściej niż po retopalu. W tym sezonie przetestuje Sobianka bo ceny z PGG trochę za wysokie po doliczeniu dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts