ZUG 20.11.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 tak suspenser napisał że mogą wyprzeć się że to nie ich wegiel ale to też jest do udowodnienia aby porównać wegiel co maja na placu z którego zakupiłem i się nie wykręca że to nie ich wegiel.wiadomo cała procedura by się rozpoczęła od porównania węgli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.11.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Może ktoś źle opisał i chodziło o Piekary? Nie, dlatego napisałem, chodziło o bytomskiego. Bobrka pakują oryginalnie po 20kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.11.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 własnie dzwoniłem do szczecińskiego składu maja ekogroszek jaret janina deklarują kaloryczność 23ooo za 680zł tona w detalu. jak zapytalem o certyfikat to przy zakupie np. 6ton nie ma problemu troche mnie to zdziwiło co za różnica w ilość zakupu aby dostac certfikat. Bujda, ma około 21MJ/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 20.11.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To ja już nie kumam, jak mogą być takie duże różnice cenowe w tych eko pomiędzy północą a południem polski??Dlaczego my z pomorza musimy płacić średni za tonę średniego eko 900zł??Jak bym miał sprawdzone źródło to bym kupił cały transport 24T, na pewno wyjdzie w takim układzie taniej, tylko gdzie szukać tego sprawdzonego źródła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 20.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To ja już nie kumam, jak mogą być takie duże różnice cenowe w tych eko pomiędzy północą a południem polski?? Dlaczego my z pomorza musimy płacić średni za tonę średniego eko 900zł?? Jak bym miał sprawdzone źródło to bym kupił cały transport 24T, na pewno wyjdzie w takim układzie taniej, tylko gdzie szukać tego sprawdzonego źródła?? myśle że źródło nie jest takim problemem natomiast zebrać ludzi aby taki zakup zrealizować to już jest napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 20.11.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Bujda, ma około 21MJ/kg dokładnie ,dlatego celowo zapytałem o certyfikat i tu nastąpiło zająknięcie co pomyślałem że nic tylko zrobić im koło pióra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.11.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 SUSPENSER, o taki właśnie nowy wątek mi chodziło:) GratulacjePanowie nie zaśmiecajcie tego nowego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209486-Ekogroszek-testy-i-ranking-wg-SUSPENSER niepotrzebnymi komentarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek65 20.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja mam taką malutką uwagę odnośnie nowego wątku, jakby jeszcze kilka razy kliknąć kalkulatorem, to wyskoczyłby koszt 1 kWh. Chociażby dla kolegi Arturo;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To ja już nie kumam, jak mogą być takie duże różnice cenowe w tych eko pomiędzy północą a południem polski?? Dlaczego my z pomorza musimy płacić średni za tonę średniego eko 900zł?? Jak bym miał sprawdzone źródło to bym kupił cały transport 24T, na pewno wyjdzie w takim układzie taniej, tylko gdzie szukać tego sprawdzonego źródła?? Zainwestuj w ciepłomierz, przetestuj węgiel z okolicznych składów i wybierz świadomie a jeśli naprawdę nie będzie wyboru wtedy wybierz np. spośród przetestowanych przeze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja mam taką malutką uwagę odnośnie nowego wątku, jakby jeszcze kilka razy kliknąć kalkulatorem, to wyskoczyłby koszt 1 kWh. Chociażby dla kolegi Arturo;). Myślałem o tym, ale ceny różnią się w zależności od regionu kraju, mogę ewentualnie podawać ceny za tonę to chętni obliczą sobie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 SUSPENSER, o taki właśnie nowy wątek mi chodziło:) Gratulacje Panowie nie zaśmiecajcie tego nowego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209486-Ekogroszek-testy-i-ranking-wg-SUSPENSER niepotrzebnymi komentarzami. Dzięki Zaśmiecać nie dam i niepotrzebne wpisy będę zgłaszał do usunięcia moderatorom, na uwagi i komentarze będę odpisywał tutaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 20.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wczoraj skończył mi się właśnie "niby" ekoret z KHW (tak podają w tutejszym składzie węglowym) straszne spieki wychodziły, wczoraj też zasypałem 100kg dla sprawdzenia zakupionym przez kolegę 2 miesiące temu Eko groszkiem NR 1 w polsce - Prestige Premium i o dziwo patrzę że na tych samych parametrach co poprzedni eko ten spala się lepiej, jest o wiele mniej spieków a i kociołek wydaje się stabilniejszy. Jestem pozytywnie zaskoczony jak po pierwszych 36h od zasypania nowym eko. Dlaczego jest tyle negatywnych opinii na necie o tym eko Prestige?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.11.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To ja już nie kumam, jak mogą być takie duże różnice cenowe w tych eko pomiędzy północą a południem polski?? Dlaczego my z pomorza musimy płacić średni za tonę średniego eko 900zł?? Jak bym miał sprawdzone źródło to bym kupił cały transport 24T, na pewno wyjdzie w takim układzie taniej, tylko gdzie szukać tego sprawdzonego źródła?? Wiesz ile kosztów generuje sam transport ? W przypadku pomorza to na śląsk liczę skromnie z 500km w jedną stronę, czyli tam i z powrotem 1000km. pomnóż chociaż z 4,50 czy 5 pln /1 kilometr i już wiesz skąd taka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFAN_BR 21.11.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Wiesz ile kosztów generuje sam transport ? W przypadku pomorza to na śląsk liczę skromnie z 500km w jedną stronę, czyli tam i z powrotem 1000km. pomnóż chociaż z 4,50 czy 5 pln /1 kilometr i już wiesz skąd taka cena Przy 5 pln /1 kilometr za 500 km to wychodzi po 200 zł do tony z transportem powrotnym po 100 zł do tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 21.11.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Przy 5 pln /1 kilometr za 500 km to wychodzi po 200 zł do tony z transportem powrotnym po 100 zł do tony. Może po drodze jest za dużo pośredników? Nie znam się na tym, ale ciekawi mnie czemu węgiel czeski jest tyle tańszy od polskiego? Technologia wydobycia inna? BHP nie ważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi27 21.11.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 SUSPENSER badałeś może SVER bez czyszczenia wymiennika np. przez dwa tygodnie albo dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.11.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) ciekawi mnie czemu węgiel czeski jest tyle tańszy od polskiego? Technologia wydobycia inna? BHP nie ważne? Jest wydobywany metodą odkrywkową też go trzeba przywieźć /przewieźć -więcej kilometrów no i jest czeski z kopalni : http://plprom-image.s3.amazonaws.com/166249_w640_h640_agh16.jpg jak chcecie kupić to tu jest jego do oporu : http://otobiznes.pl/cs22468-farus-energy-sro/p71888-ekogroszek.html Edytowane 21 Listopada 2012 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.11.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ... dla sprawdzenia zakupionym przez kolegę 2 miesiące temu Eko groszkiem NR 1 w polsce ... Kto mu taki tytuł nadał, na jakiej podstawie i kiedy - czyżby sam sprzedawca, żeby mieć większą sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.11.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 SUSPENSER badałeś może SVER bez czyszczenia wymiennika np. przez dwa tygodnie albo dłużej? Nie, na razie maks. 4x25 kg węgla spalałem pomiędzy czyszczeniem i nie było znaczącej różnicy, planuję dopiero taki test po spaleniu Pieklorza, czyli od jutra i będę palił bez czyszczenia tak długo aż znacząco smaleje SVER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFAN_BR 21.11.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 SUSPENSER. Ten węgiel jak go nazwałeś "rosyjski" - najlepszy w swoich testach to z jakiej kopalni lub jaka nazwa na worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts