teodor2424 15.12.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 To co teraz wszyscy polują na żółtą karene w świątecznej cenie? Jak by ktoś potwierdził jak sie pali i czy daje dużo spiekow i popiołu to tez bym zakupił nawet te 3 tony żeby już mieć spokój z tym szukaniem groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Kupiłem już na próbę 1tonę tego rosyjskiego z tej firmy a mają też w ofercie Ledvicki, czy możę zamówić u nich za jednym transportem rówież tego Ledvice?? Cyz poczekać na wyniki spalania tego rosyjskiego http://ekogroszek-sklad.pl/ledvice.html Niech Ci podmienią 5 worków rosyjskiego na Ledvice to przetestujesz oba i wybierzesz ten, który bardziej będzie Ci pasował. Nie ograniczaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 15.12.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 U mnie szału z "powerem" nie odnotowałem dlatego czekam na wyniki Suspensera. Wg mnieZalety:- węgiel jest suchy jak na tę porę roku- spala się praktycznie w 100% --> Zero spieków i grudek- mniej popiołu niż węgiel który mam teraz- zdecydowanie mniej osadów Wady:- obawa, że próbki specjalnie są szykowane w lepszej jakości- duże grudki --> słychać mocniejsze "chrupanie"- tak jak pisałem wyżej nie odnotowałem jakiejś wyjątkowej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 kup na allegro, na pewno się odezwą tu masz link http://allegro.pl/ekogroszek-workowany-30-kg-na-probe-i2863701474.html Fajny mają opis aukcji - z humorem i "z jajem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Karena podesłała nową promocje: http://www.karena.pl/ekogroszek_loteria.html Czekam z niecierpliwością na wyniki SUSPENSERA Już się kończy, więc w nocy będzie wynik - na razie jest około 15,4 MJ/kg a węgla zostało tyle co w rurze podajnika [widać już ślimaka]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.12.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Suspenser dawja flot te wyniki. Czekamy na opinię i rekomendację. A gdzie jest ten twój post z zebranymi wynikami? Mógłbyś podlinkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.12.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) W Karena jest w tej chwili obniżka na iskre żółty do tych 790zl. A powiedzcie mi dlaczego seledynowy jest droższy? Nie mówię już o niebieskim bo ten to ma cenę bardzo wysoką. Ciekawe jak z jakością tych trzech. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez teodor2424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 15.12.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 To nie pani zamawiała dla mamy eko do Kielc ? Dzwoniła jakaś pani chyba z Niemiec czy Anglii żeby wysłać dla mamy. Witam Niestety nie. Ja jeszcze nie mam uruchomionej kotłowni. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Widział ktoś tą Iskre żółtą na ich stronie poniżej 790zł? Bo w tej chwili znowu podnieśli na 820. Może by skorzystać z tej promocji? Supesner dawaj te wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.12.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Widział ktoś tą Iskre żółtą na ich stronie poniżej 790zł? Bo w tej chwili znowu podnieśli na 820. Może by skorzystać z tej promocji? Supesner dawaj te wyniki Jak mają dużo na składach to trzeba wypychać . i tak się bawią a kupić można tylko przez - złożyć zamówienie to cenę i tak dadzą jaką chcą + 90 zł za każdą tonę transport Edytowane 15 Grudnia 2012 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Suspenser dawja flot te wyniki. Czekamy na opinię i rekomendację. A gdzie jest ten twój post z zebranymi wynikami? Mógłbyś podlinkowac Podlinkowałem w stopce - przyjrzyj się Wynik: SVER = 17,28 MJ/kg [pierwszy worek testowy żółtej iskry]. Po podliczeniu kosztów jest to nowy lider, ale trzeba by jeszcze potwierdzić, że normalnym klientom jest sprzedawane to samo. Węgiel super - nie spieka się, więc w automacie działa jak trzeba, ma spory "power" - pięknie się spala długim płomieniem. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.12.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Podlinkowałem w stopce - przyjrzyj się Wynik: SVER = 17,28 MJ/kg [pierwszy worek testowy żółtej iskry]. Po podliczeniu kosztów jest to nowy lider, ale trzeba by jeszcze potwierdzić, że normalnym klientom jest sprzedawane to samo. Węgiel super - nie spieka się, więc w automacie działa jak trzeba, ma spory "power" - pięknie się spala długim płomieniem. Myślę że nie powinieneś wciągać tego testu do rankingum ,tylko takie worki które z przypadku złapiesz gdzieś na składzie ,w supermarkecie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 16.12.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam,czy ktoś tu jest z kotliny kłodzkiej?? a może ktoś wie gdzie w tej okolicy można kupic ekogroszek z Ledvic ???W tej chwili pale groszkiem z Komorzan, a chciałbym zobaczyc różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 16.12.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam, czy ktoś tu jest z kotliny kłodzkiej?? a może ktoś wie gdzie w tej okolicy można kupic ekogroszek z Ledvic ??? W tej chwili pale groszkiem z Komorzan, a chciałbym zobaczyc różnice. A tu pytałeś? Może mają też czeski? http://klodzko.olx.pl/wegiel-ekogroszek-cena-z-transpotem-495zl-iid-243346220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 16.12.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 zbigmaz01 z tego co się orientuję to oni sprzedają po 24 tony, a to dla mnei za dużo a jeszcze pytanie ktoś palił nowym czechem pod marką ECOLATVEK ??? w internecie wyczytałem, że to uszlachetniony węgiel z Komorzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 16.12.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Po 24T to może jest na Polskę a na miejscu może mają mniejszy transport ? Warto zapytać a może mają coś co cię zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagoj 16.12.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie (i Panie), a czy może któreś z Was ma pomysł jak rozwiązać problem z słabym podmuchem dmuchawy. Nadmienię, że wyczyściłem wentylator, przy zwiększaniu mocy słyszę, że nabiera obrotów ale niestety płomień na retorcie się praktycznie nie zmienia. W związku z tym ciężko mi stwierdzić i przetestować ekogroszki pod względem wydajności. Proszę o radę i pomoc. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez zagoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 16.12.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wynik: SVER = 17,28 MJ/kg [pierwszy worek testowy żółtej iskry]. Po podliczeniu kosztów jest to nowy lider, ale trzeba by jeszcze potwierdzić, że normalnym klientom jest sprzedawane to samo. Węgiel super - nie spieka się, więc w automacie działa jak trzeba, ma spory "power" - pięknie się spala długim płomieniem. Cena z dostawą poworkowanego węgla to 880zł/tona. Nieźle. Suspenser, tak jak pisałem wcześniej też mam obawy, że to mogą być jakiś ekstra próbki. Tak przesiany węgiel chyba rzadko się zdarza, prawda? Miałeś okazję, przyjrzeć się jak to wygląda w przekroju całej próbki? Jeśli wynik byłby prawdziwy dla większych zamówień (nie próbka) to dla mnie ze względu na popiół i mało zanieczyszczeń opcja jest bardzo interesująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 16.12.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Cena z dostawą poworkowanego węgla to 880zł/tona. Nieźle. Suspenser, tak jak pisałem wcześniej też mam obawy, że to mogą być jakiś ekstra próbki. Tak przesiany węgiel chyba rzadko się zdarza, prawda? Miałeś okazję, przyjrzeć się jak to wygląda w przekroju całej próbki? Jeśli wynik byłby prawdziwy dla większych zamówień (nie próbka) to dla mnie ze względu na popiół i mało zanieczyszczeń opcja jest bardzo interesująca. niestety zawsze jest jakieś ale. tego nam nikt nie zapewni ale całe życie nie mozna się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 16.12.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ZUG, racja! We wrześniu kupiłem tonę w Tani Opał za ~800zł. Tu chyba gorzej nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts