OlaiJacek 09.03.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Masz rację co do gniazdek ale w sytuacji, kiedy robi to fachowiec to policzy sobie za każdy punkt. Jeśli chodzi o kuchnię to możesz spokojnie poszaleć Ja nie miałam tego problemu bo mój mąż robił całą elektrykę i nie musiałam się przejmować kosztami robocizny jedynie kosztem kabla A co d okien to jakie wybrałaś?? Jestem ciekawaa co padł Twój wybór;-) U mnie zaczęliśmy już kłaść płytę OSB na podłogę i zaczynamy w sobotę kłaść już płyty KG i powoli powoli domek zaczyna wyglądać Witam, dzięki za podpowiedź, nam elektrykę robi wujek, więc też można poszaleć, tyle że wypadałoby choć trochę już rozplanować pomieszczenia:). Okna wybraliśmy jednak plastiki profil Brugman, bardzo dobre okna, oczywiście kolor dwustronny złoty dąb:).Zaraz lecę do Twojego bloga podpatrzeć co tam masz nowego:). Powodzenia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.03.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam Odwiedzających, mamy położone kable, ustaliliśmy już mniej więcej co gdzie będzie stało, plus asekuracyjnie, gdyby pomysłów przybywało, co wysoce prawdopodobne:), dodatkowe punkty gdzieniegdzie. Poddzasze ocieplone, rozmawiamy teraz z fachowcem od wody, gazu, ogrzewania, który wstępnie ma wejść od kwietnia. Muszę jeszcze dokładnie przemyśleć kwestię miejsca płyty gazowej w kuchni, bo jednak na taką się zdecydowałam. Pogoda coraz lepsza, więc i oczyszczalnię może się uda zrobić. Mam coraz więcej pomysłów na urządzenie domu, ale jeszcze sporo roboty przed nami zanim to nastąpi a kasy będzie niestety ubywać;(. No nic, cieszmy się tym co jest!Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 22.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hej Ola!! Czyli elektryka juz gotowa? Super - czy to znaczy, ze można juz po zmroku przy żąróweczce posiedzieć? U nas dopiero od konca tygodnia ma pan Kazio - elektryk wchodzic i oczywiście wciąż mi wpadają do głowy jakies gniazdkowe poprawki. W ogole jestem w szoku ile tych gniazdek i włączników wychodzi - mnóstwo!!Nie mogę się doczekać Waszych okien - ja myślałam, ze moje jest duże, hehe!! Mam takie pytanie - czy Wasz domek był ocieplany taką specjalną pianką? Ponoć stosuje się ją w drewnianych domach - mój mąż się napalił na nia bardzo, szukam jakichś opinii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.03.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dorbenku, elektryka jest pociągnięta, ale prąd mamy dalej od sąsiada:), więc żaróweczkę po zmroku można zapalić, ale jeszcze nie stąd gdzie się powinno:).Skrzynka jest w linii ogrodzenia, ale prądu jeszcze nie puścili. Czekamy na ten wspaniały moment:). Okien też się nie mogę doczekać, na pewno pokażę je w dzienniku, ale to jeszcze chwilę potrwa. Co do ocieplenia, to wiem, że w domach drewnianych różnie się ociepla, my ocieplaliśmy tradycyjnie wełną, wiem że popularny jest ekofiber, ale o piance nie słyszałam. Pytaj na http://forum.muratordom.pl/showthread.php?248-domy-z-bali/page403, tam znajdziesz odpowiedź może na pytanie o piankę. Pozdrawiam, życząc dalszych sukcesów budowlanych i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ola............a jakieś foteczki nowe dasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.03.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witaj Kala, zdjęcia mało ciekawe póki co, to wskazuje na to, że poddasze nie będzie w drewnie:). http://img840.imageshack.us/img840/5450/zdjcie0249h.jpg Ja właśnie szukam schodów i obrazków mam mnóstwo i nie mogę się zdecydować , idę do Ciebie do dziennika połazić i podpatrzeć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.03.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 to może wklej tutaj te obrazki schodów które Ci sie podobają.........coś wybierzemy:)....i zrób zdjęcie swojej klatki schodowej, czyli miesca gdzie mają być schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ola, dlaczego Ci prunda nie uruchomili jeszcze??? U mnie w ciągu jednego dnia puścili i ze skrzynki korzystam bez problemów...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.03.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Kala, u nas muszą być schody zabiegowe i chcemy ażurowe. Klatka ma ok. 2m szerokości, więc coś ładnego można wybrać. Klatka będzie z modrzewia, więc nie chciałabym żeby schody były zabyt zabudowane i chyba zdecyduję się na elementy metalowe przy barierkach ale subtelne, żeby zgrywały się z otawrtą kuchnią. Jak coś znajdę naprawdę ciekawego to wkleję i poproszę o poradę. Pozdrawiam i dzięki za dobre chęci. Ewa, a no prundu ni ma póki co. Trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 30.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 fajnie to u ciebie już wygląda....a wełne gdzie kupiłaś?i jaki współczynnk to i ile dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.03.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 witaj Aniu, wełnę URSA kupowaliśmy promocyjnie, dajemy 23 cm. Ludzie mówią, że to za dużo, ale ja wolę jak mi jest za ciepło niż na odwrót:). Pozdrawiam i nie moge doczekać się hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kala, u nas muszą być schody zabiegowe i chcemy ażurowe. Klatka ma ok. 2m szerokości, więc coś ładnego można wybrać. Klatka będzie z modrzewia, więc nie chciałabym żeby schody były zabyt zabudowane i chyba zdecyduję się na elementy metalowe przy barierkach ale subtelne, żeby zgrywały się z otawrtą kuchnią. Jak coś znajdę naprawdę ciekawego to wkleję i poproszę o poradę. Pozdrawiam i dzięki za dobre chęci. Ewa, a no prundu ni ma póki co. Trzeba poczekać ..jak tam Ola.....wybrałas jakies schody?? czekam na foteczki:) u mnie skończono kłaść podłogi.....szukamy kogos kto wycyklinuje nam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 06.04.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Fajny dziennik i super domek. Mam nadzieję, że i my niedługo będziemy mogli coś popisać. Działka jest, wnioski o media złożone. Wybieramy projekt, no a później kredyt... pozdrowienia od ziomali z tego samego miasta, łukasz i ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 07.04.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) ..jak tam Ola.....wybrałas jakies schody?? czekam na foteczki:) u mnie skończono kłaść podłogi.....szukamy kogos kto wycyklinuje nam teraz. Cześć Kaluś, w pracy nie miałam internetu przez kilka dni, a do domu późno ostatnio przychodzę, bo spędzam czas na budowie jeszcze na budowie mówię, jak wstawią okna - będę już w domu:). Znaleźliśmy niedrogi jesion i wybieramy się w sobotę ze stolarzem na ocenę brusów. Projekty schodów są 4 w zasadzie do siebie podobne, ale wreszcie znalazałm coś nie super nowoczesnego, ale na czasie:), a i przy tym są ciepłe, ale ocenę pozostawię Zaglądającym do mnie:), jak macie jakieś pomysły, śmiało proszę wklejać, zaznaczam że klatka schodowa będzie w drewnie - w modrzewiu, muszą top być schody zabiegowe i najlepiej ażurowe, choć nie ukrywam że ostatnio bardzo spodobały mi się schody pełne a zarazem niepełne - ułożone harmonijkowo - teraz jest taki trend, który najlepiej sprawdza się ze szklanymi balustradami, ale to chyba jednak w naszym domu odpada, nie mówiąc rzecz jasna o kosztach:), ale pomarzyć zawsze można:). Ok, niestety zapisać obrazków nie mogłam, więc wklejam linki. 1) http://www.schodydrewnianewroclaw.pl/szczegoly/69 2) http://www.schodydrewnianewroclaw.pl/szczegoly/75 3) http://www.schodydrewnianewroclaw.pl/szczegoly/45 4) http://www.schodydrewnianewroclaw.pl/szczegoly/42 i proszę o ocenę Ps. Gratuluję podłogi, lecę zajrzeć. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez OlaiJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 07.04.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Fajny dziennik i super domek. Mam nadzieję, że i my niedługo będziemy mogli coś popisać. Działka jest, wnioski o media złożone. Wybieramy projekt, no a później kredyt... pozdrowienia od ziomali z tego samego miasta, łukasz i ola Witam "Ziomali"i dziękuję za komplementy:), to lubię! Życzę Dziennika bogatego i rozpoczęcia prac jak najszybciej. Pozdrawiam i jakby co służę pomocą.papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 07.04.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 http://www.schodydrewnianewroclaw.pl/public/uploads/towary/max/moto_0126_Rozdzielczo_Pulpitu.jpgmi się te najbardziej podobaja-czyli 69...super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Olu......najbardziej podobaja mi sie schody nr 4 !!! .....ale ja mam "wiejski" dom i "wiejski" gust :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 08.04.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dzięki Aniu, dla Ciebie mam takie w zamian http://img830.imageshack.us/img830/8008/alternatywadlaszklanych.jpg Kaluś , dzięki wiejsko sielsko anielsko, a to różnica:), dzięki, na razie 2 odpadają, ale ja się skłaniam ku 3:), jedynie co może troszkę inne łączenia zastosujemy,ale ja już o schodach, a tyle roboty jeszcze przed nami. Wczoraj byłam na konferencji wnętrzarskiej- bajery niezłe, najbardziej zwrócił moją uwagę system nagłośnienia w łazience- w postaci małego panela na ścianie z możliwością wgrania własnych mp3 i jakby się bardzo uprzeć, to można coś takiego mieć-koszt 450zł, ale zawsze kasa na jakiś tam grymasik, który nie wiadomo czy zda egzamin. Ogólnie większość rzeczy prezentowanych nie na naszą kieszeń, ale wychodzę z założenia, że czasem jeden droższy gadżet bardzo cieszy, więc dla tej radości czasem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 19.04.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witaj Olu! Rzadko ostatnio bywam na FM z powodu braku czasu związanego z URZĄDZANIEM . wpadłam zobaczyć jak postęp robót u Ciebie ,a tu dylematy schodowe.Dużo zależy od charakteru wnętrza jaki ma być w domu,aby schody nie były takie "do czapy".W zasadzie wszystkie wrzucone tu schody są ładne (ale Ci pomogłam )Napisz więcej jaki styl wykończenia preferujesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.04.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witeczka Ola! Dawno mnie tu nie było a tu takie postepy i plany,ho..ho. Jesli chodzi o schody to mnie widzą się nr 2 i 4. Ale żeby nie było dwa pozostałe tez całkiem całkiem do rzeczy.Ola u nas jedyną nowinką, bajerem na jaki sobie pozwoliliśmy to odpływ liniowy w prysznicu. Cena męża powaliła i byłam przekonana że to nie przejdzie ale jednak dało radę. Pozostaje nam tylko postawić na dobrego płytkarza co by tego cuda dobrze zamontował.Pozdrawaim no i cały czas podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts