kala67 07.06.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witaj. Moim skromnym zdaniem prosty drewniany garaż bardziej będzie u Was pasował niż blaszany, betonowy. Przynajmniej ja u siebie unikam betonu jak ognia.....ale wiesz jak to jest.....gusta sa różne..........sama musisz wiedzieć co chcesz mieć i co Ci sie podoba:) Pamiętaj, że budujesz DLA SIEBIE i TOBIE ma to sie podobać, nie nam:) .....a w ogrodzie o Ty sie jeszcze napracujesz.........wiem cos o tym:D:D:D::D:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 08.06.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Aga, lili, Kala, dzięki Wam za opinie, mi nawet koleżanka takie pseudo wizualki porobiła jakby to wyglądało w wersji drewnainej i otynkowanej i szczerze mówiąc w obydwu nawet ładnie. Wiem Kala, że robi się dla siebie, ale dodatkowe zdania zawsze w cenie:)przynajmniej dla mnie. Z moim zdaniem było tak: najpierw chciałam otynkowany, później przekonałam się do drewnianego, a jak podpatrzyłam u lili pomysł, to zaczęłam się zastanawiać i to tak. Co do betonu Kala, to przed nami wylewki i na samą myśl zaczynam się denerwować, więc może coś w tym jest;). Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 09.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Ola, a moze drewniana wiata na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 11.06.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witaj dorben, dzięki za opinię, ale wiat nie będziemy robić, z takich rzeczy czeka nas jakiś skkładzik zewnętrzny na drewno do kominka, bo przy domu drewianym przy ścianie leżeć nie powinno. Zaraz idę podpatrzeć co u Ciebie nowego:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.06.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 to może wklej tutaj te wizualki garażu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 11.06.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Kala, mam to tylko na papierze - wydruk, kwestia garażu jeszcze daleka, więc teraz czekamy na wylewki, w międzyczasie elektryka na parterze - dziś wybierałam szafkę elektryczną podtynkową - na szczęście wybór był tylko z dwóch, więc poszło w miarę szybko:),poza tym zobaczyłam śłiczne wzory kontaktów i gniazdek. Niestety są droższe od tradycyjnych, no nic może się uda:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 podaj nazwe tych gniazdek......bo też szukam czegos do siebie fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 12.06.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Kala, podobają mi się ospel seria sonata, ramki szklane, schneider seria sedna i system M i seria solo z ABB - te już trochę drogie:(. A i gdybyś chciała pójść w drewniane: http://www.dobregniazdka.pl/kategoria/osprzet-drewniany/1 Edytowane 12 Czerwca 2011 przez OlaiJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Kala, podobają mi się ospel seria sonata, ramki szklane, schneider seria sedna i system M i seria solo z ABB - te już trochę drogie:(. A i gdybyś chciała pójść w drewniane: http://www.dobregniazdka.pl/kategoria/osprzet-drewniany/1 mają tylko.........dąb, buk i machoń........nie nadążają za zapotrzebowaniem klientów:( ja szukam do siebie bielonych !!@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.06.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam, jesteśmy przed podłogami na poddaszu, drzwiami, więc ostatnio dużo sobie pojeździłam po sklepach, zahaczyłam o leroy merlin - tam oczywiście zatrzymały mnie lampy:), wybrałam sobie kiedyś świetną lampę nad barek między salonem a kuchnią, niestety dość drogą, a tam znalzałm jej podróbę, trochę mnniejszą ale też tańszą, ale to jeszcze przed nami. Z rzeczy zrobionych: podłączenie rozdzielni elektrycznej, podwyższenie poziomu podłogi - chudziak był trochę za nisko;(, posprzątane i przygotowane podłoże pod podłogi na poddaszu:), tarasik obity zwykłymi dechami, żeby można było posiedzieć i odpocząć. Na poddaszu będziemy mieć panele, więc szukam odpowiedniego wzoru, a na dole w salonie chcemy zrobć podłogę drewnianą. Drzwi też chcemy drewniane. Zauważyłam że poza oknami:), coraz częściej w moich wyborach jest drewno:). Kala, w sprawie kontaktów jeszcze te są ładne, widziałam na żywo:) http://www.legrand.pl/pl/scripts/pl/publigen/content/templates/previewMultiPhoto.asp?P=711&L=EN Pozdrawiam i lecę do Waszych dzienników, znów zaległości, ale teraz będę miała trochę czasu więcej, bo szefowa na urlopie, w pracy luźniej;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 28.06.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dziś z rana miałam trochę załatwiania, wreszcie będziemy mieć swój własny prąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąd!!! Poza tym zajrzałam do hurtowni elektrycznej pooglądać gniazdka, i niestety moje wcześniejsze linki mogą iść, wiadomo gdzie:), bo simon, legrand są naprawdę bardzo drogie, szczególnie te udziwnione, z tych co można sobie pozwolić zostaje ospel (w sumie cała seria) i berker, ale w wersji klasycznej, bo jeszcze w miarę przystępnie, ale ospel podoba mi się seria sonata jak pisałam wyżej, a sonata ma lekko wystające ramki - na ok. 3-4mm, super miejsce na kurz;(, no i szkoda bo naprawdę są eleganckie, z kolei berker w klasyce oprócz tego, że lepsza jakość, solidniejszy to mało się różni od standardowych gniazdek. Ale się rozpisałam:). Jakie Wy macie gniazdka? Chciałam mieć oryginalnie:), ale nie ten portfel jednak:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 30.06.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ola, u nas do gniazdek jeszcze kawałek czasu. Ale ja na szczęście nie mam specjalnych wymagań Gniazdka i przełączniki mają być białe, bądź kremowe. Widziałam gdzieś własnie takie legranda, i pewnie je bedziemy brali. Pamietam, że miały przystepną cenę, ale tak jak Pisałam to byla jakas zwykła biała seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 01.07.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Cześć Aga, legrand ma bardzo dobre gniazdka, najnowsza seria jest strasznie drgoa, jeszcze mało dostępna w Polsce jak mówił Pan z hurtowni, ale na to wiadomo nas nie będzie stać. Bardzo wdzięczne są Berkera i Ospela i stosunkowo niedrogie, zresztą my też będziemy mieć klasyczne, ale kształt chciałabym żeby miały ładny - tu z Ospela kolekcja sonata ma fajny, a jeśli chodzi o kolor to oprócz białych będziemy brać pewnie srebrne, bo w w salonie chciałabym szare ściany i ładnie by pasowały. lub białe z czarnymi, ale to są szczegóły, o które za niedługo pewnie zadbam:). Pozdrawiam. Dzięki za odwiedzinki. Na tapecie panele i deski. Szukam fajnego wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 04.07.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ola cześć gratuluję postępów:)I jak walka o prąd?? Co do gniazdek - ja nawet jescze niw orientuję sie w firmach.. CHciałabym takie drewniane, ale jak oglądałam je na zywo to jakos mnie nie powaliły...Panelami też będę się interesować ... za jakiś czas. Wstępnie spodobały nam się wzory z taką przerwą jakby między deskami - tyle ze zastanawiam się czy tam nie będzie się cały brud gromadził.. Na czym stanęło z garażem? Tynkujecie blaszaka?pozdrawiam i pokaz jakieś zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 04.07.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ola! Jesli coś Ci to pomoże to powiem to co mi wój elektryk powiedział i co chciał nam kupić.Chciał nam Berkera kupić bo dobra, solidna firma ale cena jedego włącznika ok 20pln/szt, a na dodatek nie wszystko można było skompletować. Tak niestety trzeba wziąść pod uwagę fakt,że nie wszytkie pstryczki i wytyczki można dobrać z jednego modelu na cały dom. Drogą właśnie tej eliminacji wybralismy w lieoyu pstryczki po ok 12pln/szt firmy Kos kolor kremowy model Vena. I tym samym za dwie reklamówy plastików zapłaciliśmy 1500pln. Wójek już je zamontował, nie popękały, przesył prądu jest, więc na tym etapie jesteśmy zadowoleni. Chociaż pod względem wizualnym zajęły u mnie miejce 3. Ale tylko te były kompletne. No właśnie ja tak jak Dorbenka domagam się zdjęć domeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 05.07.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dorota, w sprawie blaszaka, 'nie blaszaka' zastanawiamy się jeszcze, ale bliżej nam chyba jednak do drewniaka, w sprawie prądu - mamy swój!!!Rozdzielnia jest, więc teraz tylko żeby płynął nieprzerwanie. Co do paneli to one się nazywają z tzw. V-fugą - mi się też bardzo podobają, ale gdzieś przeczytałam na forum, że właśnie zbiera sie tam najwięcej kurzu więc chyba lepiej jednak bez takich przerw jeżeli ktoś nie jest zbytnim pedantem;). Nie mam co wklejać na razie, cały czas wyrównujemy własnymi siłami, w sensie teść z mężem ten beton, więc to trochę schodzi, a później trzeba będzie trochę odczekać, więc termin wylewek nam się trochę przesuwa, a przy takiej pogodzie to wogóle najchętniej nie wstawałabym z wyrka, poza tym się trochę przeziębiłam i siedzę w tej pracy i się tak męczę, no ale planuję wyjazd w rodzinne strony, więc już Mamusia mnie wykuruje:). lili dzięki za podpowiedź w spr. gniazdek, zaraz podejrzę co to ten Kos, my się skłaniamy ku Ospelowi i dzięki za info o Berkerze, szkoda, że nie mają w komplecie z jednej kolekcji wszystkiego. Warto wiedzieć. Pozdrawiam Dziewczyny a na zdjęcia trzeba trochę poczekać. Póki co nie ma co wklejać serio a mokrych prac jak wiecie nie lubię, więc pokażę stan po wylewkach właściwych no i pewnie jeszcze rurki z podłogówki będzie trzeba uwiecznić. Rozpisałam się na maxa.papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 07.07.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 hej Olu:) co tak mało zdjęć u ciebie?dawno u ciebie nie byłam, myślałam że nacieszę oczy a tu trochę mało...jak tam plany na przeprowadzkę?widziałam że wybierasz osprzęt...my kupiliśmy ospel impresja...czekamy na dostawę...wydaje mi się że ładne, widziałaś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 07.07.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Cześć Aniu, Impresja jest najbardziej popularna z Ospela bo to najlepsza ich seria, Sonata, moim zdaniem subtelniejsza, ale i gorsze wykonanie - zbiera się kurz podobno. Odnośnie zdjęć, to jak pisałam wyżej, nie mam nowych bo wolno ostatnio się wszystko dzieje. No, mogłabym pokazać rozdzielnię elektryczną, ale chyba u wszystkich podobnie to coś wygląda:). Jadę dziś w rodzinne strony, po powrocie coś wkleję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 07.07.2011 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) Aniu, nie napisałam, bardzo ładnie wygląda na żywo Impesja, podobna do Berkera klasycznego, troszeczkę inaczej jedynie chodzi pstryczek, taka różnica, więc wybór bardzo dobry myślę. papa Edytowane 7 Lipca 2011 przez OlaiJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 11.07.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Hej, Oleńko Przyszłam poprzeglądać kąty... Jest fantastycznie - domek rośnie jak na drożdżach - zazdroszczę Wam już takiego zaawansowania prac - my o posadzkach pomyślimy pewnie pod koniec wakacji... Biegaj, wybieraj i wstawiaj foty (rewanżuję Ci się wypominkami, że chcemy zdjęcia - nieee żebym była mściwa, co to to nieeeee ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts