Lidia_G. 20.08.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Nooo, wreszcie coś pokazałaś - nie wypada tak tylko dla siebie chować... Ola, Moose najbardziej zazdroszczę Wam - balowiczom tego zapachu drzewa. Właśnie dlatego chcemy z mężem chociaż taras drewniany sobie zrobić, żeby mieć chociaż w pigułce ten piękny aromat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.08.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Ola napisz jak się nazywa projekt Waszego domku??jaki metraż??z jakiego bala budujecie?? 24 cm???jaką firme wybraliście??...bo zaczełam czytać Wasz dziennik i niezznalazłam tych informacji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.08.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witaj Kala, projekt Rydzowo, wyżej jest:) a niestety na 24 cm nas nie stać, więc 12 z mocnym dociepleniem i płytami gips karton, i w środku muszę zmartwić "drewniano nie będzie", w sensie "nie wszędzie" - będzie frgmentarycznie, np. zostawimy belki stropowe i jedną dwie ścianki dzialowe w drewnie, w naszej okolicy jest dużo takich domków - o tej szerokości bala i ludzie sobie chwalą - i pod względem ciepła i klimatu, poza tym naczytaliśmy się sporo na temat szerokości, czynnikach cieplnych i taki jest dla nas w sam raz. Pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 22.08.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Kala, nie doczytałam wszystkich pytań, bale modrzewiowe, powierzchnia użytkowa 106m2 z groszami,cieśla będzie budowal nie firma. Zmykam spać, bo rano trzeba znów załatwiać.papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 23.08.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Puk, puk! My też przyszliśmy się przywitać My sami też drewniani. Będziemy tu przychodzić i podglądać. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 24.08.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 mypink, bardzo się cieszę, zatem jest nas coraz więcej! Już idę do Waszego dziennika się przywitać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.08.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kala, nie doczytałam wszystkich pytań, bale modrzewiowe, powierzchnia użytkowa 106m2 z groszami,cieśla będzie budowal nie firma. Zmykam spać, bo rano trzeba znów załatwiać.papa modrzew ma ładną strukturę........pięknie będzie !!! pozdrawiam wtorkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 25.08.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 modrzew ma ładną strukturę........pięknie będzie !!! pozdrawiam wtorkowo. Kala, http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif, uśmiałam się, bo ja to samo mówię naszej ekpie budowalnej: "ma być pięknie!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Jeżyków jeszcze nie było nieeeee ? No to som ! ... i też podglądajom ... a przylazły za bandą "drewniaków" ... Kciukasy trzymam za pomyśność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.08.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Jeżyków jeszcze nie było nieeeee ? No to som ! ... i też podglądajom ... a przylazły za bandą "drewniaków" ... Kciukasy trzymam za pomyśność ! Jeżyk po obcych dziennikach łazi.........a ciekawe czy u siebie już wstawił zaległe zdjęcia?????? idę sprawdzić !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.08.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Jeżyk po obcych dziennikach łazi.........a ciekawe czy u siebie już wstawił zaległe zdjęcia?????? idę sprawdzić !!! :) Yyyyyy ... może nie idź Jeżyk sie rozleniwił wieczorami ... i "wysiłku" nie ma ... to sie ino włóczy "po chałupach" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.08.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Cieszę się "Jeżyku", że zawitałaś i do mnie. Postaramy się jak możemy sprostać wymaganiom "drewniaków" , i ja idę do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.08.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Zaległości dziennikoweDużo się działo "na placu boju", a że "ma być pięknie", Teść codziennie z wielką dokładnością i sumiennością dogląda naszej inwestycji, co jest naprawdę nieocenione, dzwoni dopytuje i zdaje relacje. A my popołudniami oceniamy. A że wczoraj nie mogło mnie być, dziś rano pojechaliśmy z mężem zobaczyć, jak wysoko będzie posadowiony nasz domek. Dzisiaj miał być robiony wieniec, zatem ocena była niezbędna. Przyjechała na budowę, pomierzyła, policzyła, wyobraziła sobie, narobiła zamieszania i stwierdziła ku akceptacji męża - ma być wyżej o jeden bloczek. No i "nie ma zmiłuj się". Bloczki załatwiane NA JUŻ, 3 godziny spóźnienia w pracy - niezauważone;) i decyzja zapadła - a że zaczęło lać - ekipa się zmyła. Najważniejsze jest to, że domek będzie w sam raz, przynajmniej mamy taką nadzieję:)Poniżej początkowa walka z bloczkami!http://img839.imageshack.us/img839/6970/p1040001t.jpg' alt='p1040001t.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 30.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Fiu, fiu, Olesławo, aleś Ty bojowa babka! No i bardzo dobrze, bo gdyby domek był posadowiony za nisko, to by Cię szlag trafiał każdego dnia, tak jak mnie z oknami, gdybym w porę nie zauważyła, że arch. wrysował za małe Ciągnijcie do góry, a ja będę trzymać kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.08.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ola dobrze, że zachowujesz czujność obywatelską.... Tak trzymaj i nie daj sobie wmawiać bzdur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.08.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Trzeba! Wczoraj akt erekcyjny w wieńcu wmurowaliśmy:) Śmiali się ze mnie, bo butelka na list była za mała a MUSIAŁO się zmieścić, a jak już zakręciłam butelkę, to przypomniało mi się, że jeszcze trzeba by tam pieniążek zmieścić - a że o monecie nie było mowy ze względu na wielkość tej butelki, więc dycha poszła! Powstawiam fotki, ale jestem w pracy, a w pracy fotek brak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.08.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Stan na dziś http://img819.imageshack.us/img819/8174/p1040022.jpg I opisany wyżej akt erekcyjny, który został na trwałe wmurowany:)http://img822.imageshack.us/img822/9517/p1040008j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.09.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Ola co tam się u Ciebie dzieje??? Jak domiszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 04.09.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ewa,u mnie wieniec dokończony, mury się właśnie "otynkowują", co prawda nasza ekipa w sobotę nie pracuje tak ogólnie, ale jako że lało prawie przez cały tydzień, przyszli dzisiaj i kończą. Niestety, kilku dni pogody nam brakuje na wyschnięcie, bo ocieplamy również ściany fundamentowe, a do tego trzeba słonka. A jak juz docieplą - szybciutko zasyp, posadzki i witamy CIEŚLĘ wreszcie!!!A co u Ciebie Ewa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Ola, niestety u mnie nic się nie dzieje, więc wqr...a jak osa jestem. . Dziennik odłogiem leży, fundamenty mokną na deszczyskach a mnie się nawet porządku z drewnem nie chce zrobić... Chyba mnie dół budowlany dopadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts