Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oli i Jacka droga do gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 355
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kala, projekt Rydzowo, wyżej jest:) a niestety na 24 cm nas nie stać:(, więc 12 z mocnym dociepleniem i płytami gips karton, i w środku muszę zmartwić "drewniano nie będzie", w sensie "nie wszędzie" - będzie frgmentarycznie, np. zostawimy belki stropowe i jedną dwie ścianki dzialowe w drewnie, w naszej okolicy jest dużo takich domków - o tej szerokości bala i ludzie sobie chwalą - i pod względem ciepła i klimatu, poza tym naczytaliśmy się sporo na temat szerokości, czynnikach cieplnych i taki jest dla nas w sam raz. Pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif

Zaległości dziennikowe

Dużo się działo "na placu boju", a że "ma być pięknie", Teść codziennie z wielką dokładnością i sumiennością dogląda naszej inwestycji, co jest naprawdę nieocenione, dzwoni dopytuje i zdaje relacje. A my popołudniami oceniamy. A że wczoraj nie mogło mnie być, dziś rano pojechaliśmy z mężem zobaczyć, jak wysoko będzie posadowiony nasz domek. Dzisiaj miał być robiony wieniec, zatem ocena była niezbędna. Przyjechała na budowę, pomierzyła, policzyła, wyobraziła sobie, narobiła zamieszania i stwierdziła ku akceptacji męża - ma być wyżej o jeden bloczek. No i "nie ma zmiłuj się". Bloczki załatwiane NA JUŻ, 3 godziny spóźnienia w pracy - niezauważone;) i decyzja zapadła - a że zaczęło lać - ekipa się zmyła. Najważniejsze jest to, że domek będzie w sam raz, przynajmniej mamy taką nadzieję:)Poniżej początkowa walka z bloczkami!

http://img839.imageshack.us/img839/6970/p1040001t.jpg' alt='p1040001t.jpg'>

Trzeba! Wczoraj akt erekcyjny w wieńcu wmurowaliśmy:) Śmiali się ze mnie, bo butelka na list była za mała a MUSIAŁO się zmieścić, a jak już zakręciłam butelkę, to przypomniało mi się, że jeszcze trzeba by tam pieniążek zmieścić - a że o monecie nie było mowy ze względu na wielkość tej butelki, więc dycha poszła! Powstawiam fotki, ale jestem w pracy, a w pracy fotek brak:)

Ewa,

u mnie wieniec dokończony, mury się właśnie "otynkowują", co prawda nasza ekipa w sobotę nie pracuje tak ogólnie, ale jako że lało prawie przez cały tydzień, przyszli dzisiaj i kończą. Niestety, kilku dni pogody nam brakuje na wyschnięcie, bo ocieplamy również ściany fundamentowe, a do tego trzeba słonka. A jak juz docieplą - szybciutko zasyp, posadzki i witamy CIEŚLĘ wreszcie!!!A co u Ciebie Ewa? Pozdrawiam