Moose 06.10.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Niestety czekam nadal... Nic się nie dzieje... może i dobrze, bo mam czas żeby wyzdrowieć zanim się zacznie dziać... Szkoda tylko, że już na bank nie uda mi się wprowadzić w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.10.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Okno na świat wg mojego pomysła:)http://img219.imageshack.us/img219/7706/021020101489.jpgI widok przez to oknohttp://img651.imageshack.us/img651/3010/zdjcie0095y.jpgKilkoma słowy "domek się tworzy"http://img199.imageshack.us/img199/2258/zdjcie0108w.jpgNo to póki co tyle:), teraz jeszcze drobne pielęgnacje, więźba i dach mam nadzieję jeszcze w październiku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.10.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ola SUPER, pielęgnuj i dopieszczaj - będzie piękny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 12.10.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Hej, Ola Cudo! Fantastycznie się patrzy na to jak powstaje Wasz dom. W trakcie budowy wygląda jak układanka z drewnianych klocków. Świetne jest to, że rano nie ma nic, a wieczoram stoją już sciany Z cegieł trochę wolniej się buduje i nie pachnie tak ładnie, niestety... Trzymam kciuki za nowych Bobków Łośka, życzę Ci z całego serca, żebyś miała te bale już, natychmiast! Przeprowadzką się nie stresuj, tylko wytłumacz sobie, że widocznie tak miało być - a może właśnie lepiej dłużej wszystko robić i dopieścić każdy szczegół niż lecieć do przodu z językiem na brodzie, a potem przeklinać latami ten pośpiech i niedoróbki...? To tak "ku pocieszeniu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 12.10.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Witajcie:), no trochę się u nas porobiło, ale już się wyjaśniło a i miło się rozstaliśmy, masz rację Lidka - nie ma co się spieszyć bo później się żałuje że coś mogło się zrobić inaczej, ale nie było już czasu. Ewa, też mam nadzieję, że będzie piękny - jest coraz bardziej czerwoniutki - w końcu to modrzew, Lidka, szybko widoczne są efekty, al do zamieszkania jeszcze sporo:). A jak już dojdzie do wykańczania oj to się będzie działo:), w tym pozytywnym sensie, a właśnie skoro jesteśmy przy temacie - może na forum letnim -skoro rzeczywiście babiniec się zrobił wstawiać zdjęcia kuchni - to byłoby coś - i pomimo że jeszcze trochę do tego to za chwilę wszystkie będziemy musiały decydować gdzie co ustawić w związku z instalacjami. Ja mam w pracy cały folder z obrazkami, ale większość z nich nadaje się do kuchni "Lidkowej" aniżeli mojej:)pozdrawiam dziewczyny!!! Edytowane 14 Października 2010 przez OlaiJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 dlaczego ja nie widze zdjęć??????:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 13.10.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 witaj Kaluś, ciągle nie widać zdjęć? ja widzę, coś tam niecoś więcej się pojawiło na budowie:). Pozdrawiam Cię na pewno wypoczęta po babskim spotkaniu w zeszły weekend:). Fajnie Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 14.10.2010 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Z belkami stropowymi http://img716.imageshack.us/img716/3510/zdjcie0116op.jpg Aha, zapomniałabym, kominy też już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.10.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Łośka, życzę Ci z całego serca, żebyś miała te bale już, natychmiast! Przeprowadzką się nie stresuj, tylko wytłumacz sobie, że widocznie tak miało być - a może właśnie lepiej dłużej wszystko robić i dopieścić każdy szczegół niż lecieć do przodu z językiem na brodzie, a potem przeklinać latami ten pośpiech i niedoróbki...? To tak "ku pocieszeniu"... Może masz i rację, ale wiesz.... i tak bym chciała budowli na działeczce o wykończeniu nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.10.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 witaj Kaluś, ciągle nie widać zdjęć? ja widzę, coś tam niecoś więcej się pojawiło na budowie:). Pozdrawiam Cię na pewno wypoczęta po babskim spotkaniu w zeszły weekend:). Fajnie Wam. Pewno, że im fajnie, ale my gorsze nie bedziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Teraz widze zdjątka!!domek Wam rosnie w oczach.........pamietam jake to emocje.........czuje zapach drzewa:)pytałaś mnie o deski na suficie...u nas to wyglądało tak:http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SrO6xINHMdI/AAAAAAAAEfI/-5tACPML1MQ/PICT0069.JPG http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SrO6ykFKKTI/AAAAAAAAEfM/2gJP8Z2n9sg/PICT0076.JPGmam nadzieje, że pomogłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 17.10.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Super Kaluś, pewnie że pomogłaś. Dziękuję raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 24.10.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Ola!!! Czemu tylko chwalisz się więźbą, a nie pokazujesz jej nam tutaj? Fe, nieładnie! Przychodzę sobie z wizytą pewna, że już tu coś zobaczę, a tu zonk Popraw się, Dziewczynko... Gratuluję tej niewidzialnej więźby i ciepło pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.10.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Lidka, a miałam Ci pisać na grupie letniej, żebyś się z tą wizytą wstrzymała;) http://emotikona.pl/emotikony/pic/0belay.gif, a tu proszę tak nieładnie:), ale wytłumaczyłam się na letniaku:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.10.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Domek z więźbąhttp://img26.imageshack.us/img26/3113/zdjcie0163x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.10.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Trochę nas kosztowała zmiana ekipy, przystosowanie się do nowej, teraz szczerze mówiąc czekam na zamknięcie domku, bo tego doczekać się już nie możemy, zafoliowanie okienek i posprzątanie terenu - nawet mnie cieszy:), bo oznacza zakończenie kolejnego etapu budowy!!!Życzcie mi zatem szybkiego sprzątania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 27.10.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Trochę nas kosztowała zmiana ekipy, przystosowanie się do nowej, teraz szczerze mówiąc czekam na zamknięcie domku, bo tego doczekać się już nie możemy, zafoliowanie okienek i posprzątanie terenu - nawet mnie cieszy:), bo oznacza zakończenie kolejnego etapu budowy!!!Życzcie mi zatem szybkiego sprzątania:) Też foliowałam na zimę ...a trza było jeszcze jakim impregnatem maźnąć ...a tak sinica troche wylazła:( Będzie jakoś impregnowane to wasze cacko ? Bo cacko jeeeest ... nie ma totamto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.10.2010 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witaj Aga, bardzo dziękuję za miłe słowa-impregnwane jest na bieżąco - impregnat podgrzewany i w miarę możliwości nakładany - powtórzymy na wiosnę rzecz jasna już w lepszych warunkach miejmy nadzieję atmosferycznych. Impregnat znaleźliźmy bezbarwny, bo nie chcielibyśmy zmieniać koloru modrzewia. Oj jak sobie obejrzałam Twój domek, to się rozmarzyłam - jest cudny!!!Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 04.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hej, Oleńko Cudny ten Wasz domek! Już teraz wygląda pięknie - czekam niecierpliwie na moment, gdy będzie calutki i gotowy - będzie super, to widać już teraz. Gratuluję i życzę szybkiego sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 05.11.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dziękuję Lidka, witam Odwiedzających, znów mnie trochę nie było:), to już zrobiła się reguła, ale bardzo dużo ostatnio mam spraw na głowie, a i w pracy sporo roboty, więc wreszcie mam chwilkę, żeby czymś nowym się pochwalić. Aktualnie robiony jest dach, więc fragment poniżej wklejam: Widać już kominy, które robione były z niezwykłą dokładnością - znajomy teścia - fachowiec pierwsza klasa - wreszcie!!! Wybraliśmy czarną cegłę, żeby pasowała do koloru dachu, bo nie lubimy zbyt dużej kontrastowośi, tym bardziej, że cokół chcemy kamieniem ozdobnie przybrać. http://img41.imageshack.us/img41/7461/zdjcie0176c.jpg Ps. Lidka , idę jutro sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts