Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oli i Jacka droga do gniazdka

Recommended Posts

daszek wygląda CUDNIE!!!!!!!! :):):)

....a dlaczego chcecie wstawiać plastikowe okna do drewnianego domku????????????

Witaj Kala, jeszcze nie zdecydowaliśmy ani nie robilismy żadnych wycen, ale chyba jednak przeważą względy finansowe, choć jak się okaże że gdzieś atrakcyjnie dostaniemy drewniane, to jak najbardziej się zdecydujemy. No niestety, czasem pieniądz rządzi;(. Pozdrawiam, cieszę się, że zaglądasz:).

• Odpowiedzi 355
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ależ pięknie!!!!!!!!!! Głupie pytanie: czy w takim domku sdtropy są też drewniana, tzn. z takimi belkami, które potem widać?

Witaj dorben, dziękuję, a pytanie wcale nie jest głupie:), będziemy mieć strop drewniany z widocznymi belkami stropowymi, choć niektórzy je zakrywają i podwieszają swoje sufity płytami k-g. Pozdrawiam, już pędzę do Ciebie z rewizytą:), bo ostatnio nie zaglądałam.Pozdrawiam

• 2 weeks później...
ann i paweł, dziękuję że zajrzeliście:), jakoś ostatnio pustkami świeci nasz dziennik, muszę wstawić zdjecia w zimowej aurze to może coś się ruszy:). Nie pisałam, bo na budowie nuda!!!Mamy zamiar coś ruszyć przed wiosną - ocieplić poddasze, dokończyć strop i wybrać okna - jeszcze się nie zdecydowaliśmy jakie:), poczekamy na wyceny, to się okaże!Pozdrawiam zimowo!

a jakie macie plany...kiedy zamierzacie się wprowadzić?ktoś wyżej pisał,że jak domek drewniany to okna też by pasowały drewniane.tez tak myślę...jak poszukacie to okna drewniane można znaleźć w podobnej cenie co pcv (jak obustronny kolor...)my zdecydowaliśmy się na pcv bo one nie wymagają konserwacji, ...ale nasz domek jest murowany więc to co innego...

Witam, planujemy się wprowadzić jakoś przed wakacjami, ale jeśli się przeciągnie do wakacji, to też się nic nie stanie:), co do okien, to tak jak pisałam - po prostu jeszcze nie wiemy, ale co do konserwacji to okna drewnaine podobno - wymagają bardzo precyzyjnej i fachowej konserwacji, więc jakby to nie to samo co dom, który jak wiadomo co jakiś czas będzie trzeba impregnować, Temat jest jeszcze otwarty, więc poczekamy sobie na wyceny. Sąsiedzi wstawili plastiki, a też mają domek drewniany i nie podpada:). Wiem, że okna drewniane pracują razem z domem a na plastiki to trzeba bardziej uważać przy montażu, ale tak jak mówię, się zobaczy:).Pozdrawiam

• 2 weeks później...
witaj Aniu, no właśnie mało się dzieje póki co, więc i nie mam co pisać, to się inspiracjami kuchennymi zajęłam:) czekamy z instalacjami, ale musimy zrobić jeszcze strop i ocieplić poddasze przed podejściem do następnych prac, w tym instalacyjnych. W środku prócz niektórych elementów drewnianych, będziemy mieć płyty k-g, betonować będziemy posadzkę w kuchni i łazience bo tam chcemy podłogówkę położyć, a w zasadzie reszta prac jest upierdliwa ale nie typowo - mokra jak to w domu murowanym.Pozdrawiam

• 2 weeks później...