BozenaEwa 03.01.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Najlepsiejszego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 03.01.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ilona, AGP, anutka2. Bożena, ślicznie Wam dziękuję, życząc również wspaniałego Nowego Roku, obfitego w szczęście, zdrowie, spełnione marzenia i wszystkiego co najlepsze raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 10.01.2011 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam po długiej przerwie świąteczno - noworocznej, jako że nastała odwilż, dalsza część prac ruszyła - mianowicie dokończenie stropu, ocieplenie poddasza, przed nami więc wybór wełny i kwestia jej grubości, za wszystkie podpowiedzi, wypowiedzi będę bardzo wdzięczna:). Nie pisałam, bo za bardzo nie było o czym. Kwestia okien dalej otwarta - czekamy na wyceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 18.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ola tak dawno nie zaglądałam - wasz domek zasypany wygląda jak z bajki!! cos pięknego!! Pokazesz coś więcej, jak wygląda w środku? jest juz ten super belkowany strop? trzymam kciuki, zaby sprawnie szło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.01.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dom rzeczywiście piękny O takim drewniaku swego czasu marzyliśmy, ale w końcu zdecydowaliśmy się na murowany Jednakmam nadzieję, ze jeszcze uda nam sie kiedys taki maly domek drewniany wybudować gdzies na mazurach... A odnosnie welny, my mamy w projekcie 18 cm, ale chyba docieplimy jeszcze 5 cm dodatkowo, tylko ze juz styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Ole też chiałam domek z bala nawet chałpe do remontu i przeniesienia chciałam z Tukowiny Tatrzańskie .Ale mąż średnio ,pewnie bym go przekonała jakoś ale u nas są strasznie drogie działki tam gdzie kupiłam 20 tys-30 tys ar a tu gdzie mieszkam u rodziców 40-70 tys ar a tam gdzie kupiliśmy to wszedł plan zagospodarowania przeszczennego i trzeba było mieć min 10 ar na domek wolnostojący lub 7 a na każdy z bliźniaków ,znaleźliśmy działkę 17 a mamy po 8,5 ar ze znajomymi i bliźniaka ,bal i bliźniak odpadał (znajomi).Pan ostatnio był u nas na pomiar schodów i tam mówimy o tych schodach ,tralkach ,drzwiach gośćiu się paczy na mnie oczami wyczeszczonymi a mój mąż panie na punkcje drzewa to ma z....a kuchnie też by zrobiła z drzewa tylko tylko cena ją trzyma .A tak wogóle to gwarantuje panu ,że jak będzie mieć kase to kupi chałupe w Bieszczadach . Edytowane 15 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.01.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) wogóle idę spać bo padam cały dzień sama i skakałam przy moich dzieciakach chorzy i jeszcze z 3 wałkowaliśmy pytania do komunji mózg mi się już lansuje. Edytowane 15 Lutego 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.01.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dom rzeczywiście piękny O takim drewniaku swego czasu marzyliśmy, ale w końcu zdecydowaliśmy się na murowany Jednakmam nadzieję, ze jeszcze uda nam sie kiedys taki maly domek drewniany wybudować gdzies na mazurach... A odnosnie welny, my mamy w projekcie 18 cm, ale chyba docieplimy jeszcze 5 cm dodatkowo, tylko ze juz styropianem. My ocieplamy 15 +15 pierwsza warstwa super matą 2 warstwa uni matą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 21.01.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 dorben, jeszcze się robi, teść bidny sam tam siedzi i robi ten strop, więc trochę schodzi:), agi_78, my też docieplamy ok 23cm, myślę, że wystarczy:), 18 i 5, tyle że styropian w naszym przypadku odpada, drewniaki tylko wełną, Renatamama3, bliźniak też fajna sprawa, jak to znajomi i się dogadujecie to powinno być wesoło:), a trójka dzieci wiadomo wymaga:), trzymaj się, nie daj się zwariować, ucz się z nimi pilnie! To sporo ocieplacie! Dziękuję za wszystkie komentarze!!!!Bardzo mi miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 24.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a gdzie jakieś nowe zdjęcia? ja czekam na fotorelację z prac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 25.01.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Aniu, coś tam wstawię za nidługo:)spokojnie, tyle że jak ostatnio tam jestem to już ciemno. Następny etap to ocieplanie poddasza:).Aha, w czwartek jedziemy wyceniać okna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.01.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Witaj Olu! Przeczytałam cały Twój dziennik,zmagania z budowlańcami-ale wszystkie te nerwy warte były swojej ceny-macie śliczny domek:) I jaka ładna okolica-chyba nie pisałaś lub mi umknęło -jaka to miejscowość? Wasz domek pięknie wygląda w zimowej scenerii-jak w bajce.I ta modrzew Wasza ma naprawdę ładny kolor. Moi znajomi mają okna PCV w dwustronnym kolorze drewna w takim domu jak wasz-i bardzo ładnie wyglądają.U nich zdecydowały względy finansowe,ale są też zadowoleni-bo pcv nie trzeba malować,konserwować jak okien drewnianych.A przy domu i dzieciach( mają dwoje) i tak jest dużo zajęć-więc jeden obowiązek mniej Czytałam,że planujesz odkryte belki-bardzo dobra decyzja.Takie belki nadają domu uroku. Będę do Ciebie zaglądać i kibicować. I czekamy na fotki od środka! Edytowane 26 Stycznia 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 26.01.2011 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 lady in red dziękuję bardzo:), no właśnie pcv nieraz jak drewniane , nasi sąsiedzi w drewnianym też zdecydowali się na pcv i są bardzo zadowoleni, mniej przy nich kłopotu, jutro jadę pogadać, więc napiszę czego się dowiedziałam. Jak będę miała więcej zdjęć to oczywiście wstawię. Pozdrawiam, papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 27.01.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 No to i ja sie dolaczam do prsoby o zdjecia, w koncu to domek z marzen , nie tylko Twoich )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 01.02.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam Wszystkich odwiedzających, na budowie cisza, jak coś ruszy, wstawię jakąś nową fotkę. Jesteśmy po pierwszej wycenie okien, póki co cena bardzo przystępna z dobrym rabatem:), ale trzeba wycieniać dalej, no i przede wszystkim zobaczyć jak wyjdzie z oknami drewnianymi. Próbowaliśmy w sobotę, ale było pozamykane, a w tygodniu ciężko z czasem, ale jak tylko coś wolnego będzie, to musimy się wybrać. Teraz na tapecie impregnat do wnętrz. O kilku środkach czytałam: lazura V33, OSMO, FOBOS, ma to być impregnat na ściany wewnętrzne, przed ich ociepleniem. Może jakieś porady, wskazówki?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka25 04.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witaj Ola widzę, że dziennik budowy się zapełnia. Bardzo ładny domek i pomyśleć, że razem z mężem zastanawialiśmy się nad tym projektem ale wybraliśmy Stokrotkę dr. Czy planujecie robić wszystko sami czy zdecydowaliście się na ekipy? I jak możesz napisz jak firma Wam stawiała domek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 04.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 cześć Justyna, bardzo mi miło, że zajrzałaś, dziennik się wypełnia, ale dość powoli. No my myśleliśmy z kolei o jakimś projekcie z garażem, ale w końcu zdecydwaliśmy się na wolnostojący. Pod pojęciem "sami" kryje się w naszym przypadku teść, jego znajomi, rodzina, więc sami nie do końca, ale bez większych ekip. Firmę stawiającą dom, a raczej cieślę i jego ekipę, napiszę na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 07.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witaj Olu! Piszesz,że większość robót robiliście sami lub z pomocą rodziny. To chyba jak większość z Nas :)Korzyść z tego podwójna-bo i zaoszczędzisz i wiesz,że praca solidnie wykonana.Miałam na budowie kilku takich partaczy-szkoda gadać A jak małżonek sam zrobił lub firma z polecenia-wiemy,że nie będzie kaszany.Szkoda czasu i nerwów na takich pseudofachowców. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 11.02.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witaj Olu! Piszesz,że większość robót robiliście sami lub z pomocą rodziny. To chyba jak większość z Nas :)Korzyść z tego podwójna-bo i zaoszczędzisz i wiesz,że praca solidnie wykonana.Miałam na budowie kilku takich partaczy-szkoda gadać A jak małżonek sam zrobił lub firma z polecenia-wiemy,że nie będzie kaszany.Szkoda czasu i nerwów na takich pseudofachowców. Pozdrawiam ! Witam, tak jest, choć teraz teść wyjechał na dwa tygodnie, więc mąż wziął sobie wolne i powolutku ze znajomym robią konstrukcję ścianek działowych i tak im schodzi. Zdjęć nie mam na razie, bo laptop się w domu popsuł a z aparatu skasowałam, ale dorobię nowe, tylko dziś tak leje, że na budowę nie pojadę.Zawsze coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.02.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dawaj te foty kochaniutka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts