Pele77 04.08.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witajcie.Na jakiej wysokości założyć sondę termiczną do automatycznego regulatora obrotów silnika(nad poziomem rury zabierającej ciepłe powietrze???). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 05.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A co to za urządzenie ma być i jakiej firmy? Znane mi wentylatory mają wbudowany termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pele77 05.08.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Jest to automatyczny regulator obrotów silnika firmy TATAREM RT-03C. Niby w instrukcji jest pokazane że ma być on wstawiony w kanale na dolocie do turbiny ale ja niejednokrotnie widziałem te sondy w czopuchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 06.08.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 W zależności od tego jak szybko chcesz uruchomić turbinę, ustaw ją niżej- jeśli szybciej; wyżej zaś jeśli później czyli kiedy wkład mocniej się nagrzeje. Powietrze potrzebuje też trochę czasu, aby dolecieć do wentylatora. Nie są to jednak duże różnice, raczej kilka chwil, dlatego wg instrukcji nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts