geomaciek 04.08.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 witam, pilnie potrzebuję pomocy, murarz jutro muruje wali ściany i ?!?! w domu mam piwnice, nad nią piętro mieszkalne które chce remontować, nad tym strych. Na remontowanym poziomie są 2 pomieszczenia oddzielone ścianką 15cm (z tynkiem) pod nią jest ściana nośna 45cm. W jednym z tych 2 pomieszczeń podłoga ugięta jest o 5cm, zwykły strop żelbetowy zbrojony krzyżowo. Chciałem przesunąć ściankę działowa o 1.7m tak że pokój będzie miał wymiary 4x6m ale murarz protestuje i chce mi na suficie wrzucić ? dwa ceowniki podparte na ścianie zewnetrznej i murku który dodatkowo chce wybudować, myścicie że jeszcze pomieszkam w tym domu? czy takie coś ma sens, konstuktorzy dwaj niezależni maja różne opinie na ten temat, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 04.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Może trąca naiwnością ale nie sposób zapytać: czy owi konstruktorzy to ludzie, od których zaczerpnąłeś informacje telefonicznie? czy owi konstruktorzy to konstruktorzy budowlani? To cyfra mówi tak/nie a nie "widzimisię" konstruktora. Może trzeba porozmawiać z trzecim i uznać zasadę większości za decydującą Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts