Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 6 months później...
Witam wszystkich ! Mam pytanie zakupilem projekt dom stylowy 3 i mam kilka pytan dotyczacych budowy .

Czy jest ktos na forum kto buduje taki domek?Pozdrawiam!!!

witam

kupilismy kilka dni temu ten projekt budujemy w mazowieckim a panstwo? ale niestety my bedziemy budowac dopiero na wiosne 2012. chcialabym sie dowiedziec cos na temat panstwa budowy oczywiscie rzeczywiste koszty budowy (stan surowy zamkniety), czy sa nieprawidłowosci w projekcie, a moze udaloby sie zobaczyc panstwa dom..please PYTAM PONIEWAZ MAMY OGRANICZONĄ PULĘ PIENIEDZY W TYM ROKU A JEZELI WYSTARCZY TO MOZE ZACZNIEMY JUZ W TYM ROKU.Bardzo prosze o odpowiedz i pozdrawiam

• 3 months później...
  • 10 months później...
Witam wszystkich ! Mam pytanie zakupilem projekt dom stylowy 3 i mam kilka pytan dotyczacych budowy .

Czy jest ktos na forum kto buduje taki domek?Pozdrawiam!!!

Witam! Sam buduję Stylowy 2, ale z tarasem nad garażem. Szukam informacji, jak najlepiej taki taras zrobić (wykonawca/system) Wydaje mi się, że w Stylowy 3 jest oryginalnie taras, więc technologia wykonania musi być podobna.

Z góry dziękuję za informację.

• 2 years później...

Witam

Budujemy dom Stylowy 3 z żoną ale z funkcją BLIŹNIAKA.. szwagier jest złączony garażem. wprowadziliśmy kilka poprawek i chętnie pomożemy i wymienimy się doświadczeniami z innymi..

Budujemy dom w gminie Wiązowna koło Warszawy. w razie pytań proszę o kontakt gg 4925060 lub skype sebasokol23.//

Interesuje nas również wykończenie tarasu nad garażem i okna dachowe ...//

Pozdrawiam

Sebastian

Hej wszystkim.

Razem z żoną budujemy dom Stylowy 3 z projektu Domy z Wizją.. Zrobiliśmy kilka poprawek w projekcie.Projekt poprawiliśmy ale oczywiście okazało się, że majstry zauważyli kilka błędów :)

Ważne jest oczywiście podłoże i wysokość fundamentów. U nas jest trochę mokro wiec przy projekcie architekt nie wziął tego pod uwagę. Sami zrobiliśmy wyższe fundamenty.

Dom jest z funkcją możliwy do zbliżniaczenia i szwagier jest z boku. Zrobiiśmy tez taras nad garażem i za garażem kotłownię mała.

Z przodu zwiększyliśmy tzw wiatrołap tzn przesuneliśmy przejście z garażu do przodu i w ten sposób jest miejsce na szafe w wiatrołapie plus większą pralnie. W pralni zrobiłem też schowek i wejscei od garażu - żeby zostawiać tam robocze ubrania, kurtki ../ Bedzie tez półka na gadzety ewentualnie rzeczy która sa zabronione dla dzieci - farby, paliwa, piła, itd/

Z tyłu zmieniliśmy tez trochę okna - przesunięte o 20 cm. W środku łazienki powiększylismy . Na dole za łazienką zrobiliśmy schowek na napoje, naczynia, garnki, warzywa itd.

Bedzie to schowek zamknięty ale wejscie od strony kuchnii.

Chetnie opowiem wiecej i pokaze projekt przerobiony i wiecej zdjec. Ewentualnie wymienie informacje o kosztach i ekipie..

Jesteśmy na etapie dachu i wybraliśmy blachodachówke modułową Plannja grafitową./

Dom jest w Majdanie koło Zakrętu / Warszawy.

Kontakt do mnie skype sebastian.sokol23 lug gg4925060

Seba

• 1 year później...