Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk elewacyjny Cersanit Texas 2 lub 3

Recommended Posts

Dzięki wielkie za zdjęcia. Oczywiście chodzi o Ceresit, pomyliło mi się :-) Hm, ten Texas 1 to duużo za jasny jak dla mnie ale odcień bardzo ładny (nota bene śliczne domki!). Więc może Texas 2 lub 3 będą akurat...

W piątek zamówiłam sobie za radą fightera1983 kilka próbek, zobaczymy...

Ale jakby kto miał zdjęcia lub mógł udostępnić do zerknięcia w realu Texas 2 lub 3 to byłabym bardzo wdzięczna.

Fighter1983 i Leszeq, powiedzcie mi proszę co w ogóle sądzicie o tynku silikonowo-silikatowym Ceresitu? Nasza ekipa od elewacji od razu nam to zaproponowała (pewnie mają jakieś zniżki u sprzedawcy :-)) ale czytałam wypowiedzi na Forum zachwalające innych producentów. Myślicie, że Ceresit ma dobre tynki si-si pod względem jakości i ceny?

Jeśli chodzi o strukturę to ekipa polecała nam 2 mm ziarno kamyczek - do dobry wybór?

Z góry wielkie dzięki za pomoc. W przyszłym tygodniu zaczynamy ocieplenie elewacji, więc musimy się zdecydować...

Zniżki maja wszyscy wykonawcy, indywidualni zreszta tez.

Henkel nie jest zly, tyle ze troszke "ostry"

Zawsze mogli wybrac gorzej :p

Skoro maja doswiadczenie w Ceresicie to niech robia w tym systemie.

dla mnie osobiscie standardowy zestaw: Dryvit/STO/Caparol

To co ja mysle akurat jest najmniej istotne w tym temacie, bo jestem nieco subiektywny, chociaz staram sie patrzec trzezwo na to co robie, to wcale nie twierdze ze nie uleglem nieco relacjom z Caparolem.

Henkel jest znana, wielka, szanowana firma. Nalezy sie z nia liczyc bo ma dobre produkty, niektore wrecz sa doskonale (kazdemu producentowi zdarzy sie wyprodukowac "perełkę" w Henklu jest to grunt CT17, swego czasu CM11 i CM17 tez nie mialo sobie równych). Henkel i Mapei sa dobrzy w linii do ceramiki, elewacje to nie jest ich najmocniejsza strona.

Ale to co mowia mi wykonawcy i klienci byc moze tez odbieram przez pryzmat wlasnej dzialanosci tak mocno zwiazanej z Caparolem

• 1 year później...