Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie dystrybutora wody w lodówce Side by side do sieci

michalmiko

Recommended Posts

Witam.

Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział, gdyż podobne pytania zostały umieszczone właśnie w nim, ale nie znalazłem odpowiedzi.

Za kilka dni mam otrzymać zamówioną lodówkę Side by side LG z kostkarką i dystrybutorem wody, ale niestety nie przyjrzałem się w sklepie w jaki sposób podłącza się ją do sieci wodociągowej - jaki zawór mam doprowadzić do lodówki :) ? Taki jak do pralki?

Bardzo proszę o pomoc.

Podłączone :) LG daje 8 metrów, czyli zupełnie wystarczająco, przyłącze jest takie jak u Was, czyli 3/4 cala.

Jako, że lodówkę przywieźli wczoraj, wczoraj podłączyliśmy instalację wodną. Lodówka musiała się odstać do dziś.

Kilka spostrzeżeń:

-Przy filtrze mocno wepchnąć wężyki (kapało niezauważalnie - na rano mokra podłoga pod lodówką) - Zalecamy kontrolowanie miejsc połączeń przez 24 godziny od otwarcia zaworu (nie dosuwać szafek, lodówki do ściany).

-Po podłączeniu lodówki do sieci 230v nie sposób było ją wyregulować aby coś z tyłu nie drgało. Ustawialiśmy przednie nóżki (z tyłu są kółeczka), dalej nic. Okazało się po odkręceniu tylnej osłony agregatu (uwaga na wiatrak!!!), że miedziana rurka uderzała o ściankę ociekacza skroplin. Pomogło podklejenie kawałka taśmy z gąbką :) Teraz jest cisza i spokój.

Pozdrawiamy :)