michalmiko 06.08.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam. Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział, gdyż podobne pytania zostały umieszczone właśnie w nim, ale nie znalazłem odpowiedzi. Za kilka dni mam otrzymać zamówioną lodówkę Side by side LG z kostkarką i dystrybutorem wody, ale niestety nie przyjrzałem się w sklepie w jaki sposób podłącza się ją do sieci wodociągowej - jaki zawór mam doprowadzić do lodówki ? Taki jak do pralki? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 06.08.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 u nas w Whirpool-u był 3/4', tak jak do pralki. Z tym że węzyk nie jest zbyt dlugi i musieliśmy pexem podciągnąć pod meblami wodę do lodówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmiko 08.08.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w LG będzie podobnie, ale wężyk dadzą dłuższy (5m będzie w sam raz) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmiko 11.08.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Podłączone LG daje 8 metrów, czyli zupełnie wystarczająco, przyłącze jest takie jak u Was, czyli 3/4 cala. Jako, że lodówkę przywieźli wczoraj, wczoraj podłączyliśmy instalację wodną. Lodówka musiała się odstać do dziś. Kilka spostrzeżeń: -Przy filtrze mocno wepchnąć wężyki (kapało niezauważalnie - na rano mokra podłoga pod lodówką) - Zalecamy kontrolowanie miejsc połączeń przez 24 godziny od otwarcia zaworu (nie dosuwać szafek, lodówki do ściany). -Po podłączeniu lodówki do sieci 230v nie sposób było ją wyregulować aby coś z tyłu nie drgało. Ustawialiśmy przednie nóżki (z tyłu są kółeczka), dalej nic. Okazało się po odkręceniu tylnej osłony agregatu (uwaga na wiatrak!!!), że miedziana rurka uderzała o ściankę ociekacza skroplin. Pomogło podklejenie kawałka taśmy z gąbką Teraz jest cisza i spokój. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts