mymysteryy 31.08.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wczoraj udało mi się kupić olej w kolorze palisander. Dziś zacznę próby na ścinkach blatu i zobaczę co z tego wyjdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 27.01.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Podnoszę. Może Ktos pomoże...Mam taka nadzieję. Blat bukowy ikea 4 cm, z klejonki. Zaolejowany 3v3, pól roku temu. Sprawuje sie super, ale...olor kto taki pomarańczowawy i niebardzopasuje do mojej rustykalnej kuchni. Znalazłam olej osmo, akacja, próbka na surowym buku wyszła REWELACYJNIE! Pytanie...czy blat zaolejowany mozna jakimis środkami ''odolejować''? Bo na uprzednio zaolejowanym kolor nie wychodzi juz taki intensywny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.01.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Myślę, że przeszlifowanie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.01.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 A ja myślę, że nie wystarczy. Olej wnika dość głęboko, obawiam się, że trzebaby nie przeszlifować, a zeszlifować i to całkiem grubą warstwę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 27.01.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Niestety skłaniam sie do wersji Jarek. P. Próbowałam juz na kawałku zeszlifować i zaolejować i jedynie lekko sie przyciemniło. Może wiecej warstw nasyci blat kolorem, ale nigdy(chyba?)nie wybarwi sie tak jak surowe drewno. A szlifować mega nie chce bo to blat z klepek klejony z Ikea to nie wiem co bedzie jak zeszlifuje za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.01.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Cóż, pozostaje próbować Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.01.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jeśli masz do dyspozycji jakieś miejsca tego blatu normalnie zasłonięte (nie wiem, któryś bok na przykład), możesz próbować jakichś środków agresywnie rozkładających tłuszcze, np. jakieś specjalizowane środki do mycia przypalonych piekarników. Może perhydrol warto spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts