brus77 08.03.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Poszukuję osób, które budują dom Moje miejsce wariant 4 ,Pozdrawiam,wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brus77 28.03.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 (edytowane) Witam, poszukuję osób, które budują Moje miejsce wariant 4?! Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2010 przez brus77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brus77 08.05.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam poszukuje osób ,które wybudowały,budują lub zamierzają budować Moje miejsce wariant4, pozdrawiam,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_rut 06.08.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Czy ktoś zbudował albo buduje moje miejsce wariant IV??My właśnie zastanawiamy się nad zakupem tego projektu i mamy kilka wątpliwości odnośnie;1. kotłowni, którą chcielibyśmy umieścić za garażem (na groszek)2. przejścia z domu do garażu/kotłowni na miejscu łazienki - czy warto je w ogóle robić??3.jeżeli na miejscu łazienki miałoby być przejście do garażu, to rezygnacja z jednego pokoju na dole na rzecz większej łazienki4.czy tak mała łazienka może być w ogóle funkcjonalna?Planujemy na razie zrobić sam dół.Macie jakieś pomysły albo rady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_rut 20.11.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Zdecydowaliśmy się ostatecznie na ten projekt i zmiany jakie wprowadzamy to:1. Przeniesienie kotłowni do schowka za garażem2. Zmiana kierunku zbiegu schodów (mają zaczynać się przy ścianie a nie od środka pokoju-w ten sposób będzie wchodziło się prosto na schody)3. Jaskółka nad wejściem do domu ma być taka sama jak z tyłu (bardziej wysunięta żeby można było ją podeprzeć belkami)4. Będziemy budować z porothermu 25 p+w, a nie z betonu komórkowego jak jest w projekcie5. Łazienkę chcemy delikatnie powiększyć kosztem przedpokoju przesuwając drzwi do pokojów max w stronę salonu. Nie zdecydowaliśmy się na podniesienie ściany kolankowej, mimo iż dużo osób zachwala ten sposób powiększenia powierzchni na poddaszu myślimy, że może to zmienić proporcje całego domu, a zależy nam na jego specyficznym tradycyjnym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_rut 17.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Jeśli ktoś jest zainteresowany dalszymi losami naszej budowy to zapraszam do dziennika budowy! http://forum.muratordom.pl/entry.php?114512-No-to-zaczynamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutki 06.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Ze względu na problemy techniczne musiałam założyć nowy profil... W sygnaturze link do dziennika budowy. Pozdrawiam wszystkich którzy zastanawiają się nad wybraniem Mojego miejsca IV! Ja już buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamieniec 27.02.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Przejrzeliśmy setki projektów i zawsze coś nam nie pasowało. Wzieliśmy architekta, ale jego plan rozmieszczenia pomieszczeń był najgorszy... Jeszcze raz wróciliśmy do gotowych projektów i w końcu zdecydowaliśmy się na Moje miejsce wariant IV. Podobnie chcemy część garażu przekształcić na kotłownie i zrobić przejście z domu do garażu przez łazinkę, którą zamienimy na mini pom. gospodarcze na np. miotły, odkurzacz itp. i minimalnie powiekszyć, tak aby zmieścić na dole i łazienkę i spiżarnię koło kuchni, no i zostawić 2 pokoje i salon. Skąd Państwo są? Widzę, że dom już stoi, nieukrywam, że bardzo chętnie zobaczyła bym taki dom w realu, co innego na papierze projekt, a co innego przejść się po kuchni, pochodzić po salonie, czy wejść na schodach. Także chętnie się wprosimy na wizytę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamieniec 27.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 P.S. Podziwiam tempo robót to napawa mnie optymiznem, może i nam się uda tak szybko postawić dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutki 19.07.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witaj Kamieniec! oj przyznaję że trochę czasu tu nie zaglądałam:(...Domek już stoi i jesteśmy na etapie ocieplenia zewnętrznego i wykończeniówki, więc jak najbardziej wszystko jest namacalne:DJesteśmy z okolic Bochni i serdecznie zapraszamy. Proszę pisać na priv. jeżeli się zdecydujecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts