Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniano-aluminiowe Gebauer vs Sokółka

Recommended Posts

:D

Ha, trochę wyżej brak zrozumienia w czytaniu zwaliłem na trudny język piszącego. Teraz to moje skróty myślowe zostały odebrane obraźliwie:)? Mam nadzieję że nie :)?jeśli tak to sorry :)

Miało być: "zwolenników pcv" ale proponuję to zostawić, bo jedynie wypowiedzi Maćka są tu na temat..

Moje pytanie o Pozbud wywołało "konstruktywną" dyskusję,a ja miałem już wybraną firmę na okna drewniano-aluminiowe.Chciałem Pozbud ze względu na montażystów którzy -jak mnie się wydaje- znają się na rzeczy.Natomiast ci montażyści od sprzedawcy Sokółki, okna "wstawiają" .A na moje pytanie jak to robią?, usłyszałem: dobrze!

Muszę wybrać firmę która zapewni właściwy i prawidłowy montaż.

Moje pytanie o Pozbud wywołało "konstruktywną" dyskusję,a ja miałem już wybraną firmę na okna drewniano-aluminiowe.Chciałem Pozbud ze względu na montażystów którzy -jak mnie się wydaje- znają się na rzeczy.Natomiast ci montażyści od sprzedawcy Sokółki, okna "wstawiają" .A na moje pytanie jak to robią?, usłyszałem: dobrze!

Muszę wybrać firmę która zapewni właściwy i prawidłowy montaż.

Panie STRASS nie wiem z którego regionu polski Pan pochodzi i czy mógłbym kogoś Panu polecić. Na Pana wątpliwości napisze tak moim zdaniem lepiej kupić okno nawet minimalnie słabsze wraz z fachowym montażem niż lepsze okno montowane przez partaczy, bo nawet najlepsze okno można zepsuć nieudolnym montażem i takie okno będzie dobrym oknem tylko na papierze. Na Pana miejscu poprosił bym o namiary jakiś ostatnich kilku klientów obu ekip i spróbowałbym zweryfikować jakość wykonanych montaży bądź też jeśli nie czuje się Pan sam na silach to poprosił bym o pomoc jakiegoś znajomego fachowca może kogoś z rodziny albo kierownika budowy(choć i w tym przypadku z fachowością różnie bywa). W razie czego zapraszam na PW. Pozdrawiam

• 6 months później...

Ja właśnie mam dylemat między Sokółką a Gebauerem. Oba punkty dystrybucji bardzo profesjonalne. Niepokoi mnie tylko sposób montażu...

Chcę zamontować okna w warstwie ocieplenia, przy zastosowaniu taśm jak do ciepłego montażu. Gebauer ch ce to zrobić na stelarzu wykonanym z drewna przytwierdzonym do otworu okiennego, Sokółka przy zastosowaniu kotew JB-D. W Gebauerze powiedzieli że ich sposób jest tańszy, ale trwały. Ja boję się że to drewno może np. zgnić pod elewacją, albo zjedzą je korniki i na czym będzie wtedy to okno się trzymać. Gdyby nie ta wątpliwość to wybrał bym Gebauera.

Nie wiem co wybrać :cry:

Edytowane przez kupiecjudex