keziu 07.08.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam serdecznie Mam wykonane wylewki samopoziomujące atlasem sam 100 (mieszkanie w bloku z lat 70ych), grubość ich w zależności od miejsca zgadza się z tym co podaje producent na opakowaniu. Wcześniej przed wylewkami podłoże było oczyszczone ze starych płytek pcv i pozostałego kleju. Następnie zatopiona została siatka z włókna szklanego. Oczywiśnie gruntowane przed zatopieniem siatki a później przed wylaniem masy. Mój problem dotyczy dalszego doboru materiału i obawa dotycząca wytrzymalości wylewek. Na moje oko wylewki są dobrze zrobione i trzymają się porządnie. Chcąc ułożyć na takim podłożu mozaikę przemysłową (merbau lub teak) udałem się do sklepu. Sprzedawca stwierdził, że anhydryt to ja mogę ale jedynie skuć i ponownie wylać coś dobrego. I teraz powstaje moje pytanie czy chciał mi opchnąć jakieś drogie materiały czy może miał rację? Czy wylewka wykonana atlasem sam 100 jest wystarczająco wytrzymała pod parkiet? Jaki klej i grunt użyć do wymienionego podłoża i parkietu, a także jakiego kleju użyć do kładzenia terakoty w przedpokoju i kuchni? (również to samo podłoże). Czy może to być klej elastyczny atlas premium?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.08.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam serdecznie Mam wykonane wylewki samopoziomujące atlasem sam 100 (mieszkanie w bloku z lat 70ych), grubość ich w zależności od miejsca zgadza się z tym co podaje producent na opakowaniu. Wcześniej przed wylewkami podłoże było oczyszczone ze starych płytek pcv i pozostałego kleju. Następnie zatopiona została siatka z włókna szklanego. Oczywiśnie gruntowane przed zatopieniem siatki a później przed wylaniem masy. Mój problem dotyczy dalszego doboru materiału i obawa dotycząca wytrzymalości wylewek. Na moje oko wylewki są dobrze zrobione i trzymają się porządnie. Chcąc ułożyć na takim podłożu mozaikę przemysłową (merbau lub teak) udałem się do sklepu. Sprzedawca stwierdził, że anhydryt to ja mogę ale jedynie skuć i ponownie wylać coś dobrego. I teraz powstaje moje pytanie czy chciał mi opchnąć jakieś drogie materiały czy może miał rację? Czy wylewka wykonana atlasem sam 100 jest wystarczająco wytrzymała pod parkiet? Jaki klej i grunt użyć do wymienionego podłoża i parkietu, a także jakiego kleju użyć do kładzenia terakoty w przedpokoju i kuchni? (również to samo podłoże). Czy może to być klej elastyczny atlas premium? pozdr. po pierwsze czy wylewka SAM 100 jest przewidziana pod parkiet, z tego co wiem to nadaje się pod parkiet, a tym bardziej przemysłówkę. Ważne aby miał swoje parametry. Tak będzie jeżeli nie została użyta woda w nadmiarze. Musisz również powierzchnię dobrze przeszlifować. Facet ze sklepu nie ma pojęcia o czym bredzi. Wilgotność wylewki, drewna a także pomieszczenia musi być optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keziu 09.08.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A czy kleił Pan kiedyś parkiet do tego SAM`a? jak to wyszło jak wyglądało? Jakiej chemii użyć (grunt + klej)pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts