bimcio 07.08.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, w pomieszczeniu mam wylaną posadzkę (miksokret) w której jest podłogówka. Chciałbym położyć na niej płytki (gr. 1 cm + klej). Ponieważ w pozostałych pomieszczeniach będą deski (łącznie 2 cm grubości, już wliczając "podkład") chciałbym przed położeniem płytek podnieść poziom posadzki poprzez wylanie ok. 0,5 cm wylewki samopoziomującej. Czy mogę tak zrobić? Na co zwracać uwagę?A może nic nie wylewać dodatkowo tylko zniwelować różnicę 10 mm na kleju do płytek?Z tego co widzę np. Atlas oferuje klej Atlas Plus Mega który może mieć grubość nawet do 20 mm... Bartek Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez bimcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.08.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam, w pomieszczeniu mam wylaną posadzkę (miksokret) w której jest podłogówka. Chciałbym położyć na niej płytki (gr. 1 cm + klej). Ponieważ w pozostałych pomieszczeniach będą deski (łącznie 2 cm grubości, już wliczając "podkład") chciałbym przed położeniem płytek podnieść poziom posadzki poprzez wylanie ok. 0,5 cm wylewki samopoziomującej. Czy mogę tak zrobić? Na co zwracać uwagę? A może nic nie wylewać dodatkowo tylko zniwelować różnicę 10 mm na kleju do płytek? Z tego co widzę np. Atlas oferuje klej Atlas Plus Mega który może mieć grubość nawet do 20 mm... Bartek Klej musi być przede wszystkim dostosowany do ogrzewania podłogowego! Podobnie wylewka z masy szpachlowej cementowej samorozlewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts