Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stary dom, belki drewniane w pokoju (25m2) na piętrze połozone stare deski. Zrobiła się kołyska, środek pokoju jest najniżej, brzegi najwyżej. Chcę jak najmniejszym nakładem sił położyć na to parkiet lub deskę (uniknąć zrywania podłogi, wstawiania legarów itd). Myślałem o płytach paździeżowych lub OSB a na to parkiet ale nie wiem jak wyrównać podłoże bez wstawiania legarów co obiżyłoby pokój. Sprzedawca parkietów w Castoramie proponował wylanie na środek jakiegoś kleju do drewna w cenie 180 zł za wiadro ale szukam tańszej metody. Nie wiem również co położyć na podłogę. Paneli nie chcę, a parketu się boję bo w moim przypadku mógłby odskakiwać (elestyczne podłoże, drewniane belki, przy chodzeniu to się wyczuwa). Chyba coś z wpustem i piórem chyba deska ale jaka się nie rysuje i jest w przystępnej cenie? Za wszelkie porady będę wdzięczny.
https://forum.murator.pl/topic/14649-jak-po%C5%82o%C5%BCy%C4%87-parkiet-na-takim-pod%C5%82o%C5%BCu/

jezeli chcesz ukladac plyty lub deski mozesz wyrownac przykrecajac deski (rola legarow) w miejscu gdzie podloga sie zapadła wyrowac podkladkami do poziomu (najwyzszy pkt) i na to przybic deski pioro-wpust albo plyty;mozna uzyc materiałów sypkich ktore sie zageszczaja i pozostaja sztywne (nie uginaja sie)