EUROTYNK 07.08.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Nie wiem jak ogrzać małą halę 120 m2, wys. 6,5 m i pomieszczenia socjalne 40 m2. Bardzo proszę o poradę jak zimą utrzymać w tych pomieszczeniach temperarurę ok. 5 st. Produkuję materiały elewacyjne, więc zimą firma praktychnie nie działa, jest niewiele zamówień. Jednak muszę utrzymać w tych pomieszczeniach dodatnią temperaturę. Jest to wynajęte pomieszczenie, więc nie chciałabym inwestować zbyt dużych pieniędzy. Muszę jakoś przeczekać zimę. Będę wdzięczna za poradę. Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 07.08.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) nagrzewnice elektryczne lub gazowe z nadmuchem stosunkowo mała inwestycja i póżniej użądzenia łatwe do demontażu. Piotr Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez Piotr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 07.08.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Zgadzam sie polecam nagrzewnice gazowe zrobiłem OSKP i salon/serwis samochodowy na nagrzewnicach gazowych z rozpowadzeniem kanałowym i bardzo fajnie dziala i jest cieplutko a gdy nie trzeba grzać to się poprostu wyłącza i spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.08.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Promienniki.Mogą być gazowe.Mało na tym forum popularny temat, bo dedykowane właśnie do hal... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 08.08.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) też dobre , trochę powodują wypieki na policzkach jak mocno grzeją ale sa skuteczne. Piotr Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez Piotr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 08.08.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Nie lubię promienników wielokrotnie wymieniałem promienniki na ogrzewanie nadmuchowe bo zwykle było za zimno. Może to kwestia odpowieniego doboru i zaprojektowania ale klienci narzekali, tyle mojej wiedzy na temat promienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 08.08.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 A ja mam bardzo praktyczne doświadczenia - tylko bez śmiechu - parę lat temu może trochę wiecej - brałem ślub w pewnym kościele był to 24 styczeń więc zima na dworzu -18 koścół nieogrzewany tylko promienniki elektryczne - włączone na godzinę przed uroczystością, mi było ciepło (może emocje) ale na zdjęciach wszyscy mają rumieńce na policzkach (emocje tłumacza tylko mnie i moją Wybrankę) sam nigdy nie montowałem promienników ale to jest napewno skuteczne. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 08.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Proponuje ogrzewanie olejowe wydajne a jeśli ktoś ma dostęp do zużytego oleju to i bardzo tanie.W warsztatach samochodowych często stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 08.08.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 A ja mam bardzo praktyczne doświadczenia - tylko bez śmiechu - parę lat temu może trochę wiecej - brałem ślub w pewnym kościele był to 24 styczeń więc zima na dworzu -18 koścół nieogrzewany tylko promienniki elektryczne - włączone na godzinę przed uroczystością, mi było ciepło (może emocje) ale na zdjęciach wszyscy mają rumieńce na policzkach (emocje tłumacza tylko mnie i moją Wybrankę) sam nigdy nie montowałem promienników ale to jest napewno skuteczne. Piotr Może promienniki to jest dobre i skuteczne ogrzewanie ale po tym jak klienci narzekali, przy wyborze promienników należy dobrze sprawdzić referencje firmy która ma je dobierać i instalować wtedy ma to szansę działać dobrze bo inaczej to naprawdę jest lipa totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts