Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak ogrzać magazyn ?

EUROTYNK

Recommended Posts

Witam serdecznie. Nie wiem jak ogrzać małą halę 120 m2, wys. 6,5 m i pomieszczenia socjalne 40 m2. Bardzo proszę o poradę jak zimą utrzymać w tych pomieszczeniach temperarurę ok. 5 st. Produkuję materiały elewacyjne, więc zimą firma praktychnie nie działa, jest niewiele zamówień. Jednak muszę utrzymać w tych pomieszczeniach dodatnią temperaturę. Jest to wynajęte pomieszczenie, więc nie chciałabym inwestować zbyt dużych pieniędzy. Muszę jakoś przeczekać zimę. Będę wdzięczna za poradę. Mariola

A ja mam bardzo praktyczne doświadczenia - tylko bez śmiechu - parę lat temu może trochę wiecej - brałem ślub w pewnym kościele był to 24 styczeń więc zima na dworzu -18 koścół nieogrzewany tylko promienniki elektryczne - włączone na godzinę przed uroczystością, mi było ciepło (może emocje) ale na zdjęciach wszyscy mają rumieńce na policzkach (emocje tłumacza tylko mnie i moją Wybrankę) sam nigdy nie montowałem promienników ale to jest napewno skuteczne.

Piotr

A ja mam bardzo praktyczne doświadczenia - tylko bez śmiechu - parę lat temu może trochę wiecej - brałem ślub w pewnym kościele był to 24 styczeń więc zima na dworzu -18 koścół nieogrzewany tylko promienniki elektryczne - włączone na godzinę przed uroczystością, mi było ciepło (może emocje) ale na zdjęciach wszyscy mają rumieńce na policzkach (emocje tłumacza tylko mnie i moją Wybrankę) sam nigdy nie montowałem promienników ale to jest napewno skuteczne.

Piotr

Może promienniki to jest dobre i skuteczne ogrzewanie ale po tym jak klienci narzekali, przy wyborze promienników należy dobrze sprawdzić referencje firmy która ma je dobierać i instalować wtedy ma to szansę działać dobrze bo inaczej to naprawdę jest lipa totalna.