dodusia55 07.08.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam serdecznie , mam problem w domu ( na razie stan surowy) nie mam wentylacji w dolnej łazience murarze zapomnieli wstawić pustaki wentylacyjne w ścianę . Jest tylko okno z nawiewnikiem . Proszę podpowiedzcie , co zrobić . Czy jest szansa , żeby ta wilgoć z łazienki była usuwana na zew. przez wentylację w salonie ( łazienka wychodzi na otwartą kuchnię z salonem, jest tam kominek z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz , i jeden przewód wentylacyjny , w kuchni 2 przewody wentylacyjne w ścianach ( okap i kratka)) , gdyby np . podciąć drzwi ??? Czy może na suficie założyć kratkę , przebić strop i rurę PCV wyprowadzić przez poddasze użytkowe ( nad łazienką mam garderobę) na wentylowany strych lub ponad dach??? I jeszcze jedno . Jeżeli pralnia sąsiaduje z łazienką , można je podłączyć pod jeden przewód w kominie?? ( tak niestety mam)Pozdrawiam Dorota_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 07.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Jeśli wyrzut na zewnątrz- nawet z wentylatorem- licz się z przemrożeniami do wewnątrz pomieszczenia! Nie można podłączać dwóch pomieszczeń pod jeden kanał. Jeśli stan surowy to na spokojnie nie spiesząc się przemyśl dostawienie kanału lub instalację rekuperacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 15.08.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Murarze zapomnieli, niech murarze kują ścianę i wstawiają. Ewentualnie możesz ich obciążyć kosztami po równo z kierownikiem budowy, który taki badziew podpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 16.08.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ech te majstry z bożej łaski. Szkoda słów, twórczość mają bardzo bogatą. Partacz nie poprawi swojego błędu bo uważa tak jest dobrze.Weź do tej roboty kogoś kto ma o tym pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 17.08.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Czy byłaby możliwość aby wkuć tam w miejsce tego komina rurę kanalizacyjną 110? Jeśli tak to raczej w tą stroną kombinuj (jeśli komin wyżej ma kanał od tej łazienki tylko ma zaślepiony spód), jeśli w ogóle nie ma kanału na tą łazienke to ekipa trochę bardziej niż "zapomniała". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 17.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 lepiej fi 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suniok 04.11.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witajcie, Jetsem na etapie układania rurek od podłogówki i "zorientowałem się" , że nie ma wentylacji w łazience. Łazienka na parterze, komin z dwoma kanałami wentylacyjnymi oddalony kilka metrów obsługiwać ma według projektu mały kibelek i kotłownie. Jak to rozwiązać?Nad łazienką jest użytkowe poddasze bez żadnych łazienek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 05.11.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 takie coś http://www.dachyonline.pl/index.php?p369,kominek-wentylacyjny-do-pokryc-z-dachowki-cementowej-euronit (dobrane do pokrycia jakie masz) plus rura spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 04.02.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 takie coś http://www.dachyonline.pl/index.php?p369,kominek-wentylacyjny-do-pokryc-z-dachowki-cementowej-euronit (dobrane do pokrycia jakie masz) plus rura spiro Post jest o wentylacji łazienki a nie odpowietrzenia pionu kanalizacyjnego... a do tego służy kominek który "doradzasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 04.02.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 no właśnie,a ja w projekcie też mam tak wyprowadzoną wentylację i teraz mam problem jak to wykonać.Trzeba było wcześniej pomyśleć,wiem,zbyt póżno trafiłem na to forum.No nic,szukam dalej rozwiązania,a może coś jednak podpowiecie jak to rozwiązać z tymi kominkami i rurami spiro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 05.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 no właśnie,a ja w projekcie też mam tak wyprowadzoną wentylację i teraz mam problem jak to wykonać.Trzeba było wcześniej pomyśleć,wiem,zbyt póżno trafiłem na to forum.No nic,szukam dalej rozwiązania,a może coś jednak podpowiecie jak to rozwiązać z tymi kominkami i rurami spiro. Zwrócić się do projektanta aby doprojektował POPRAWNIE wentylacje grawitacyjną tj KOMIN lub obciążyć kosztami wykonania takiego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts