Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Chemistral"

Włodek W.

Recommended Posts

SAVAGE7 trzeba być ignorantem, aby wierzyć w naszą wyjątkowość i np w to że jesteśmy sami we wszechświecie. Z drugiej strony trzeba niesamowitego samozaparcia, aby łyknąć większość teorii rodem z najsłabszych sci-fi. Są obecnie wydarzenia i rzeczy dla nas niewytłumaczalne, jednak nauka idzie do przodu i za ileś tam czasu to będą normalne zjawiska.. Kiedyś też byli pewni, że ziemia jest płaska ;)

ps. nie możecie normalnie rozmawiać bez epitetów?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To że sypią to widać i czuć (.kaszelek i piekace oczy)

Może zajmiemy sie atidotum na te opryski. Bardziej merytorycznie .

Jak wiadomo kazdy ma swoje zdanie .kwestia wiedzy.

Postrzelamy troche do chmur i bedzie OK.?

Wilcheim Reich zmarł w wiięzieniu na zawał.

Zrobił działo Orgonowe. Bierzmy przykład i nie wywarzajmy otwartych drzwi

Czy jest to mozliwe?

To że sypią to widać i czuć (.kaszelek i piekace oczy)

Może zajmiemy sie atidotum na te opryski. Bardziej merytorycznie .

Jak wiadomo kazdy ma swoje zdanie .kwestia wiedzy.

Postrzelamy troche do chmur i bedzie OK.?

Wilcheim Reich zmarł w wiięzieniu na zawał.

Zrobił działo Orgonowe. Bierzmy przykład i nie wywarzajmy otwartych drzwi

Czy jest to mozliwe?

właściwie wszyscy robią sobie tutaj z ciebie jaja, a ty udajesz, że pada deszcz...... w realnym życiu też tak masz ?

ale wnioski są takie, że chcąc walczyć z globalnym ociepleniem dzięki smugom można zatrzymać wzrost temp. + ograniczyć promieniowanie uv. i na ten temat wypowiadały się ponoć autorytety. "wielcy" tego grajdołu (tak ich nazwijmy) doszli do wniosku, że należy wybrać mniejsze zło i lepiej stosować tzw. parasol ochronny przed tymi czynnikami.....

równie dobrze mógłbyś otworzyć drzwi od lodówki i w ten sposób obniżać temperaturę.....

jeśli wierzysz w takie brednie, to znaczy, że albo jesteś bardzo naiwny, albo twoje wykształcenie jest dosyć podłe....

tak czy tak - dupa blada.....

Ze slepym i głuchym to sie ciezko ,,gada" , ale można go oswiecic .

Kwestia czasu. chyba ,że beton. z własna wiedza .

Trąby jerychońskie skuszyły mury. Bron dzwiękowa. dzis tez już znana

To co się dzieje na niebie dotyczy mnie i mojej rodziny. i nie tylko ,

ala wszystkich forumowiczów.Razem coś sie wymysli.

sam jestem za ,,mały" kaftan prawie pewny. Za duże pieniądze wchodza w gre.-epidemia raka .

http://www.youtube.com/watch?v=7WYzvpM9jCE&feature=related

itd......reszta w necie.

Ze slepym i głuchym to sie ciezko ,,gada" , ale można go oswiecic .

Kwestia czasu. chyba ,że beton. z własna wiedza .

Trąby jerychońskie skuszyły mury. Bron dzwiękowa. dzis tez już znana

To co się dzieje na niebie dotyczy mnie i mojej rodziny. i nie tylko ,

ala wszystkich forumowiczów.Razem coś sie wymysli.

sam jestem za ,,mały" kaftan prawie pewny. Za duże pieniądze wchodza w gre.-epidemia raka .

http://www.youtube.com/watch?v=7WYzvpM9jCE&feature=related

itd......reszta w necie.

z tego, co tu popisałeś, to jedna rzecz się zgadza - kaftan masz prawie pewny.....

tmk piszesz dokładnie to co ja chciałbym napisać. tylko te epitety... do czego zmierzasz? jeśli do mojej ku.wy to sorki ale 2 żywioszki trzepnąłem :)

Nie do Ciebie. Najstarszy zawód świata jest i będzie ;) Do kolegi który wyrwał się z "idiotą". Można z kimś się nie zgadzać, można kogoś mieć za idiotę, ale niekoniecznie trzeba głośno o tym mówić :) Jak zaczniesz mieć poglądy jak WłodekW. cofnę co napisałem ;)

Włodziu, kaszelek to jest znany dużo dłużej niż samoloty, a piekące oczy to raczej od nadmiaru patrzenia w internet. Ewentualnie w niebo, w stronę słońca.

Aby znaleźć antidotum, należy najpierw wiedzieć na co. Więc Twoje działo, proca, laser czy z czego chcesz strzelać do chmur, powinno zacząć od strącenia któregoś z tych samolotów. Potem, gdy już po tych 25 latach wyjdziesz za dobre sprawowanie, będziesz musiał przeanalizować co tam było i dopiero do tego szukać antidotum. Bo Ty nawet nie wiesz, czy oni sypią z tych samolotów solami czy cukrami.

pani joshi odpowiem tak jak ona kiedyś mnie. będę pisał co chcę i gdzie chcę i ty mi tego nie zabronisz.

Jak na razie to Ty próbujesz zabraniać wypowiadania się osobom, które śmieją się z podobnych idiotyzmów.

a do pepega... no widzisz, polityk cie nie interesuje, znany aktor cie nie interesuje. to kto cie interesuje?

Naukowiec, ale ci z kolei są dla Ciebie mało wiarygodni. Na tym własnie polega idiotyzm wszelkich teorii spisków. A i nie słuhasz wszystkich stron. Póki co opinie naukowców Cię nie obchodzą, bo obnażają Twój totalny brak elementarnej wiedzy.

Zadałam Ci pytanie i powtórzę je w nadziei, że mi jednak odpowiesz. Widziałeś kiedyś smugę kondensacyjną utrzymująca się na niebie przez kilka dni? Jak zauważysz to daj znać. Bez względu na to w której części Polski mieszkasz zdążę dojechać i będę miała szanse odszczekać to i owo. Jeśli zaś piszesz o czymś czego na własne oczy nie widziałeś to nie dziw się, że jesteś zwyczajnie śmieszny.

widzę, że chcesz zwrócić wszystkich przeciw niemu.

Ależ skąd. Polemizuję z Tobą, bo podzielasz jego fascynację durnowatymi teoriami spiskowymi. Dlatego pytam. Naprawdę widziałeś chemitrails utrzymujące się na niebie 4 dni? Nie widziałeś? To o czym piszesz? O tym, że ktoś tam podobno gdzieś kiedyś widział?

Dziennikarze niejednokrotnie robili pewne eksperymenty socjologiczne. Postawiony człowiek rozpowiadał pogłoski o jakimś fascynującym wydarzenie (bardzo często było to spotkanie z UFO). Pewnie nie uwierzysz, ale po kilku dniach z łatwością można bylo znaleźć co najmniej tuzin osób gotowych pod przysięgo zeznać, że byli świadkami naocznymi tych wydarzeń. Tak to działa.

Dajesz sobą manipulować. Fascynuje mnie tylko czemu nie interesuje Cię rzetelna wiedza tylko takie bzdury. Widzę tylko jedno wyjaśnienie. Jeśli się mylę to mnie naprostuj. Prawdziwa rzetelna wiedza jest poza Twoim zasięgiem, więc wybierasz łatwiejsze dla Ciebie wyjaśnienia rzeczy oczywistych.

Edytowane przez JoShi

Dobra! miałem sie nie odzywać, ale muszę napisać, że juz kilka lat temu, będąc nie daleko lotniska we Frankfurcie, zwróciłem uwagę na fakt, że smugi po samolotach przy bezwietrznej pogodzie utrzymywały się przez cały dzień. Zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Niebo wygląda wówczas jak pajęczyna. Wtedy nie liczyłem, ale myślę, że około 30 takich smug na niebie było. Nie wydaje mi się, zeby ktoś coś rozpylał. Smugi raczej po normalnych rejsowych samolotach. Dlatego powiedziałbym - moze i ktoś coś rozpyla, ale jeśli tak, to smugi po samolotach na pewno nie są na to dowodem. Takie jest moje zdanie. Edytowane przez marekcmarecki

PS "chemitrails" utrzymujące się na niebie kilkadziesiąt minut obserwowałam już jako dziecko. Dobre 30 lat temu :p To musi być jakaś technologia UFO, bo ziemianie na pewno jej wtedy jeszcze nie znali :p

marekcmarecki nie sadzisz chyba, że którykolwiek z miłośników teorii spiskowych uwierzy Ci.

Edytowane przez JoShi

wklejam jeden artykuł:

Technologia tworzenia "chemtrails" oficjalnie potwierdzona ! 25-8-2009

Nareszcie ! W końcu doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia istnienia geoinżynieryjnej technologii rozpylania mikroskopijnych cząsteczek, w wyższych partiach atmosfery. - czyli CHEMTRAILS !

Nie potwierdził tego byle kto, ale sam J.P. Holdren, główny doradca ds. Nauki i Techniki, w administracji Prezydenta Obamy !

Na Onet.pl możemy przeczytać taka oto wypowiedz Holdrena (link tutaj):

"Nowy doradca naukowy prezydenta Baracka Obamy oświadczył, że globalne ocieplenie jest tak daleko posunięte, że administracja Obamy rozważa użycie radykalnych technologii do schłodzenia powietrza na Ziemi.

John Holdren, doradca prezydenta, powiedział agencji AP, że w ekipie Obamy jest omawiana idea użycia geoinżynierii w walce z ociepleniem klimatu. Jedno z ekstremalnych rozwiązań zakłada wystrzelenie skażonych cząstek do wyższych obszarów atmosfery, tak aby odbić promienie słoneczne. "Holdren dodaje jednak, że wystrzelenie do atmosfery cząstek - tworzenie "sztucznego wulkanu", jak określił to jeden z laureatów nagrody Nobla - może mieć różne efekty i kompletnie nie rozwiązać wszystkich problemów z emisją gazów cieplarnianych."

Dla uzupelnienia, w Time Magazine (link tutaj) możemy przeczytać iż:

"One way to turn down the thermostat would be to spread sulfur particles into the atmosphere, either through artillery or with airplanes, thickening the air enough so that it would bounce some sunlight back. We know that process does reduce global temperatures: when Mt. Pinatubo in the Philippines erupted in 1991, it threw millions of tons of sulfur dioxide into the atmosphere, causing global temperatures over the following months to drop by nearly 1°F. Geoengineering would work much the same way — only it would need to be done continuously, to keep up with the intensifying greenhouse effect."

Tłumaczenie:

"Jednym ze sposobów obniżenia temperatury mogło by być rozpylenie cząsteczek siarki w atmosferze, albo poprzez wystrzeliwanie ich do niej, albo rozpylanie samolotami, co miało by spowodować zagęszczenie atmosfery i odbijanie części promieni słonecznych. Wiemy, ze taki proces prowadzi do redukcji temperatury. Wybuch wulkanu Mt. Pinatubo na Filipinach, w 1991 roku wyrzucił do atmosfery miliony ton dwutlenku siarki, co spowodowało średnie obniżenie temperatury na świecie o prawie 1 stopień Fahrenheita. Geoinżynieria działała by w podobny sposób, tylko że musiało by to być realizowane w sposób ciągły, aby dotrzymać kroku intensyfikującym się gazom cieplarnianym."

I TO BY BYŁO NA TYLE.

tylko co z tego skoro i tak twierdzicie, że to bzdury. gołąb na łeb nasra ale i tak to będzie deszczyk :)

joshi widziałem kiedyś w naszej tv program jakoby ludziom w małej wsi ukazała się na drzewie matka boska. reporterka z kamerą podchodzi do ludzi stojących pod drzewem i pyta kolejno starych bab czy widzą maryję. jedna mówi, że tak, widzi ją. pyta drugiej (młodszej)... nic nie widzę - mówi. kamera robi zbliżenie na gałęzie. dopatruję się jak mogę ale oczywiście nic. pewniem niegodzien :)

i teraz pytanko: jakimi określeniami skwitujesz tych "widzących"? czy takimi jak ludzi wierzących w ufo? chyba nie bo to grząski grunt co? o tym się przecież nie dyskutuje. bo można urazić czyjeś wartości.

a czymże różnią się wyznawcy boga od wyznawców ufo? już to pisałem kiedyś. bóg różni się od ufo tym, że ufo kiedyś ktoś widział.