mysiul 07.08.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Jako, że wystąpiły nierówne poziomy przy wylewaniu ławy fundamentowej wykonawca będzie sobie z tym radził poprzez przecięte na pół bloczki betonowe.Jak to się będzie miało do wytrzymałości takiej konstrukcji? Czy dom nie będzie zjeżdżał w jedną stronę?Na długości między dwom katami ławy na długości ok. 8 metrów różnica wynosi 8 cm.Wiem, ze wykonawca totalnie zchrzanił robotę i powiedziałem mu to prosto w oczy, proszę tylko o rzeczowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 09.08.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ... 8 cm to połowa bloczka.... skoro muruje się na cały to można i na pół... tyle że różnica będzie się zmniejszała i nie sądzę żeby udało się wyciąć z bloczka pasek 1-2 cm... nawet na pół przeciąć bloczek nie będzie łatwo...rozpocznie się wielka improwizacja... nie wiadomo czy udana i skuteczna...a może by tak jakiś wieniec wyrównujący poziom prawidłowo wykonany... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oscylot 11.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 ja tez mialem różne poziomy ław fundamentowych w niektórych miejscach mialem 3 warstwy bloczkow alfa o wysokosci 24cm a w niektorych tylko 2 lub jedna wyrównanie nastapilo na wiencu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 12.08.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Proponuje wyprowadzić róznicę spoinami. a 1% spadek to żaden dramat. (1% - 1cm na 1m długości). Murować bez żadnych połówek. Spoina co warswtę po 1-2 mm wiecej i nawet nie zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.08.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ... hmmm.... 1-2 mm na spoinę.... 8 cm do wyrównania.... czyli 40-80 warstw do osiągnięcia poziomu... chyba będzie ciężko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 18.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Koledzy dobrze radzą – lej wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 19.08.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Sorry literówka - miało być 1-2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 20.08.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ja tez mialem różne poziomy ław fundamentowych w niektórych miejscach mialem 3 warstwy bloczkow alfa o wysokosci 24cm a w niektorych tylko 2 lub jedna wyrównanie nastapilo na wiencu tzn, ze budowali na zasadzie takiej, ze w dolkach byly 3 sztuki natomiast w najwyzszej lawie byl tylko jeden bloczek? rozumie, ze w niektorych miejscach niejako na zaprawie polaczyli na gorze calosc...? Rowniez mam 1 lawe znacznie opuszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 25.08.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja pierdziele - co za "fachowcy". Ja bym tego nie przeżył. Pojawiłoby mi się więcej siwych włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts